02 / 05 / 2024

müteahhit ile kat karşılığı sözleşmesi nasıl yapılır

müteahhit ile kat karşılığı sözleşmesi nasıl yapılır

Arsası üzerinde ev yapmak isteyen mal sahipleri, müteahhit ile anlaşma yaparak, kat karşılığında inşaat sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, müteahhitlik ile kat karşılığı sözleşme nasıl yapılır? Sözleşme şekil şartı nedir?

55 aile tapu mağduru oldu: Müteahhit kayıp, mülk sahipleri isyanda!

Bursa'da 10 sene önce Osmangazi Evleri Sitesi'nden konut alan toplamda 55 aile, yer sahipleri ve müteahhit arasındaki anlaşmazlık sebebiyle tapularını alamadı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Japon müteahhit firması Sekisui House, ABD'li M.D.C'yi 4,95 milyar dolara satın alacak!

Japon müteahhit firması Sekisui House, ABD merkezli M.D.C. Holdings firmasını 4,95 milyar dolara satın alacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün'den vatandaşlara uyarı geldi. Akgün "Bizlerle görüşmeden hiçbir şekilde müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın" dedi.

Kat mülkiyeti ile kat irtifakı arasındaki fark nedir?

Mülk sahibi olanları ilgilendiren konulardan biri de kat mülkiyeti ve kat irtifikadır. Bu iki kavram birbirinden bazı noktalarla ayrılmıştır. Peki kat mülkiyeti ve kat irtifakı neyi ifade eder ve arasındaki farklar nelerdir? İşte kat mülkiyeti ve kat irtifakı ile ilgili bilgiler...

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Kat mülkiyeti nedir? Kat mülkiyeti nasıl alınır?

Kat mülkiyeti nedir sorusu, gayrimenkul alanında önem kazanan bir terimdir. Kat irtifakı olarak da kullanılan bu kavram bazı ayırt edici noktalarla ayrılmaktadır. Peki kat mülkiyeti ve kat irtifakı nedir ve kat mülkiyeti nasıl alınır? İşte kat mülkiyeti ile ilgili önemli bilgiler…

İzmir'deki Folkart Sitesi'nde çıkan yangın sonrasında mülk sahipleri ile müteahhit şirket mahkemelik oldu! 

İki ay önce İzmir Narlıdere’deki Folkart Sitesi'nde çıkan yangının ardından zararlarının karşılanmasını talep eden mülk sahipleri ile müteahhit şirket mahkemelik oldu. 

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31796 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılacak gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021...

47 müteahhit firma hisselerini devretti!

ENR Türkiye tarafından açıklanan verilere göre, 47 müteahhit firma veya ortaklık, ilgili madde ile iş veya hisse devrinde bulundu.

Müteahhidin imzalayacağı sözleşme kat malikini bağlar mı?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Binamız müteahhide verildi. Daire eski dairemize göre küçük. Müteahhit bizden kat irtifakı tesisi için vekaletname istiyor. Biz de dairemizin alan kaybının telafisini istiyoruz. Bunu yazılı hale getirsek bizim için bir teminat olur mu?' sorusunu yanıtladı

Darıca'da uyanık müteahhit 24 daireyi 50 kişiye sattı!

Kocaeli Darıca'da müteahhit Y.D. 10 yıl önce 24 daireyi 50 kişiye satıp, aldığı 2,5 milyon TL ile ortadan kayboldu. Yarım kalan inşaat da uyuşturucu bağımlıların yeni yuvası oldu.

Müteahhit Cafer Çelik'i öldüren oğlu ve arkadaşına müebbet!

Müteahhit Cafer Çelik'i, başına çekiç ve merdaneyle vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan oğlu Kadir Çelik ile arkadaşı Sinan Civik'e "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verildi.

müteahhit ile kat karşılığı sözleşmesi nasıl yapılır Haberi

müteahhit ile kat karşılığı sözleşmesi nasıl yapılır

Müteahhitlik ile kat karşılığı sözleşme nasıl yapılır?

Arsası üzerinde ev yapmak isteyen mal sahipleri, müteahhit ile anlaşma yaparak, kat karşılığında inşaat sözleşmesi imzalayabiliyor.


Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin yapılabilmesi ve sözleşmenin uygulanabilmesi için öncelikle inşaat yapılacak arsanın, üzerine inşaat yapılmaya müsait olması ve imara açık olması gerekiyor.


Ayrıca, şekil şartına uygun yapılmayan sözleşmeler hukuken geçerli olmuyor. Bu nedenle müteahhit ile yapılacak kat karşılığı sözleşmelerinin bu şarta uygun olarak hazırlanması gerekiyor. Sözleşmenin tapu dairesince veya noterlikçe düzenlenmesi gerekiyor.


Sözleşme kapsamında kat irtifakı tesisinin, ne zaman ve sözleşmenin hangi tarafınca yapılacağı, bununla ilgili harç ve masrafların kime ait olacağı açık olarak belirtilmesi gerekiyor.


KAT KARŞILIĞI İNŞAAT SÖZLEŞMESİ ÖRNEĞİ


MAL SAHİPLERİ


MÜTEAHHİT

ARSANIN TOPLAM DEĞERİ

Düzenleme şeklinde bir gayrimenkul satış vaadi ve kat karşılığı inşaat sözleşmesi düzenlenmesini istediler.


Kendilerini yukarıda yazılı kimliklerinden tanıdığım...