05 / 05 / 2024

müteahhiti şikayet etmek mümkün mü

müteahhiti şikayet etmek mümkün mü

Müteahhit, bir mimar tarafından tasarlanan yapıyı gerçekleştirmek için işçi ve malzeme temin etmeyi üzerine alan kişiye deniyor. Peki, müteahhit sorumlulukları eksik yaparsa ne yapılabilir? Müteahhit kime şikayet edilir?

Türkiye'de inşaat sektörü: Hiç inşaat işinden anlamayan 10-12 dairelik bir binanın müteahhiti olabiliyor! 

Türkiye'de inşaat sektöründe diplomasını beş dakika önce alanlar bile ömür boyu şantiye şefliğini üstlenebiliyor. İnşaat sektörü temsilcileri duruma tepkili. İşte ayrıntılar...

Ali Kurt'tan 'KİPTAŞ, mahalle müteahhiti oldu' eleştirilerine yanıt: Yıktık, yaptık, teslim ettik!

Hayata geçirdiği sık sık gündeme gelen KİPTAŞ'tan 'Mahalle müteahhiti oldu' eleştirilerine yanıt geldi. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptığı açıklamada "Yıktık, yaptık, teslim ettik." dedi.

Emeklilikte rahat etmek için 10 sene bunu yapın! Uzmanından BES tüyoları..

​​​​​​​Milyonlarca emekli maaşlarının azlığından, aldıkları aylıklarda geçinememekten şikayetçi. Mescomedia Genel Müdürü ve borsacı Mehmet Mescioğlu, X sosyal medya yaptığı paylaşımda, emeklilikte rahat etmek isteyenlere BES'i tavsiye etti. BES'te kazanmanın tüyolarını verdi.

Antalya'da belediye Meclis Üyesi, imar müdürünü savcıya şikayet etti!

Antalya'nın Akseki ilçesi MHP’li Belediye Meclis Üyesi Cenk Doğru, Akseki’nin Cevizli ve Bademli Mahalleleri sınırlarında yer alan kaçak yapılaşmayla ilgili işlem yapmadığı ididalarıyla Belediye İmar Müdürü İbrahim Yıldız hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet etti.

370 kişinin yaşamını yitirdiği sitenin firari müteahhidini, depremde yakınlarını kaybedenler yakaladı!

Hatay'da depremde 370 kişinin yaşamını yitirdiği Emlak Bank Konutları'nın hakkında yakalama kararı bulunan müteahhiti Mehmet Özat'ı yakınlarını kaybedenler bir alışveriş merkezinde yakalayarak polise teslim etti.

Babanın sağlığında paylaştırdığı miras öldüğünde bozulur mu?

Babanın sağlığında paylaştırdığı mirasın öldüğünde bozulup bozulmayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki miras paylaşımını iptal etmek mümkün mü? Miras paylaşımı nasıl bozulur?

Denizbank'tan yeni müşterilere özel ihtiyaç kredisi: Hangi faiz oranıyla ve nasıl başvurulur?

Denizbank, yeni müşterilerini memnun etmek ve finansal ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak için çekici bir kampanya sunuyor. Bu kampanya kapsamında, yeni müşterilere cazip fırsatlar sunuluyor. Peki Denizbank hangi faiz oranıyla ihtiyaç kredisi sunuyor, detaylar neler?

Denizbank’tan bayram harçlığı! IBAN numaranıza para yatacak!

Her banka hem müşterilerini memnun etmek hem de yeni müşteri kazanmak için çeşitli kampanyalar düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda, bir kampanya hazırlayan Denizbank, kampanyaya şartlarına uyan müşterilerin 125 TL kazanacağını duyurdu.

Beko resmen duyurdu! Derin dondurucu hediye edilecek!

Beyaz eşya firmaları hem müşterilerini memnun etmek hem de satışlarını arttırmak amacıyla peş peşe kampanyalar düzenlerken, Beko’dan da bu kapsamda yeni bir kampanya haberi geldi. Beko, düzenlediği kampanya kapsamında derin dondurucu hediye edeceğini duyurdu.

Bu bankadan büyük kampanya! Üstelik arkadaşını getirene de 2500 TL jest!

Fibabanka, müşterilerini mutlu etmek için çarpıcı bir kampanya sunuyor. Yeni promosyonu ile Fibabanka müşterileri, faizsiz ve geri ödemesiz bir şekilde 2.500 TL bonus alma şansına kavuşuyorlar. 

Ziraat Bankası büyük müjdeyi verdi! Bu kişilerin hesabına para yatacak!

Bankalar hem müşterilerini memnun etmek hem de yeni müşteri kazanmak için adeta birbiri arasında kampanya yarışına girerken, Ziraat Bankası da yeni bir kampanyayla bu yarışa dahil oldu. Ziraat Bankası, düzenlediği kampanya kapsamında müşterilerine 100 TL hediye edeceğini duyurdu.

Enpara üç bankayla peş peşe güçlerini birleştirdi! Artık bunlar tamamen ücretsiz!

QNB Finansbank’ın yan kuruluşu olan Enpara.com hem müşterilerini memnun etmek hem de yeni müşteri kazanmak için kampanya üzerine kampanya düzenliyor. Enpara.com, son olarak düzenlediği kampanya kapsamında ücretsiz olan bazı işlemleri duyurdu.

Gümüş yatırımcısını zengin etmek için gün sayıyor! İslam Memiş gümüşün 20 TL olacağı tarihi açıkladı! Hemen bakın!

Gümüş yatırımcısını zengin etmek için gün sayıyor... İslam Memiş gümüşün 20 TL olacağı tarihi açıkladı... Hemen bakın...

müteahhiti şikayet etmek mümkün mü Haberi

müteahhiti şikayet etmek mümkün mü

Müteahhit kime şikayet edilir? 


Müteahhit'in temel tanımı; bir taahhüt işini üstüne alan kişidir, yani Müteahhit kişi, taahhüt ettiğini yapacağını belirten, taahhütünü yerine getireceğine söz veren kişi, kurum veya kuruluş olarak ifade edilebiliyor. Müteahhit, bir mimar tarafından tasarlanan yapıyı gerçekleştirebilmek için işçi ve malzeme temin etmeyi, inşaat çalışmalarının tümünü veya bir kısmını yönetmeyi üzerine alan kişiye deniyor.


Müteahhit bir yapıya başlamadan önce arsa sahibi ile kat karşılığı sözleşmesi imzalaması gerekiyor. Bu durumda önce arsa için anlaşılıyor ve arsaya bir proje çiziliyor çizilen bu projeye belediyenin ruhsat vermesi gerekiyor. Eğer ruhsat verilmez ise yapının inşaatına başlanamıyor.


Müteahhitlik yetki belgesi, inşaat ve tesisat işlerinde çalışan ustalara  Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ve MYK tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından alınmış olması gerekiyor.  Müteahhitin inşaat ve tesisat işlerinde yetki...