29 / 04 / 2024

müteahhitler kentsel dönüşüm

müteahhitler kentsel dönüşüm

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, belediyeler tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projelerinde özel sektöründe aktif rol üstlenme vaktinin geldiğini belirterek "Bizler bu konuda sorumluluk almaya hazırız"dedi.

Müteahhitler kentsel dönüşüm istiyor!

Gaziantep inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, belediyeler tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını önemsediklerini ancak kentsel dönüşümün sağlıklı bir zeminde yürümesi için müteahhitlerin de aktif rol üstlenmesi gerektiğini söyled

Müteahhitler "Kentsel Dönüşüm" için endişe duyuyor!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, kentsel dönüşümle ilgili bürokraside ciddi sorunlar yaşandığını belirtti. İMKON olarak Kentsel dönüşümün düzgünce işleyebilmesi için bürokrasideki sıkıntıların giderilmesini istediklerini belirtti.

İnşaat patronları kentsel dönüşüm için illeri dolaşıyor!

Müteahhitler, kentsel dönüşüm projelerinde en karlı mahalleyi bulmak için ekipler kurdu...

İstanbul'da kentsel dönüşüm ne durumda? Müteahhitler metrekare başına ne kadar istiyor?

Olası Marmara Depremi önce İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı.  Fakat kentsel dönüşümün İstanbul'da hız kaybettiği de belirtiliyor. Peki, İstanbul'da kentsel dönüşüm ne durumda? İşte detaylar...

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 'Kentsel dönüşüm afet odaklı yapılsın' çağrısı! 

TMB Başkanı M. Erdal Eren, Marmara Depremi’nin 24. yıldönümü için yaptığı açıklamasında kentsel dönüşüme işaret ederek, yapılaşmada ‘doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim’ hususlarına dikkat çekti. 

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden son dakika açıklaması: Afet odaklı kentsel dönüşüm acil ihtiyaç!

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), kentsel dönüşüm sürecinin,  afet odaklı ele alınarak acilen tamamlanması gerektiğini söyledi.

Türkiye Müteahhitler Birliğinden kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada Türkiye'de deprem gerçeği ve hızlı şehirleşme olgusuyla kentsel dönüşüm ihtiyacının afet odaklı bir şekilde ve vakit kaybetmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kentsel dönüşümde müteahhitler harçlardan muaf mı?

Kentsel dönüşüm kapsamındaki binalar bazı harç ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki, kentsel dönüşümde müteahhitler de harçlardan muaf mı?

Kentsel dönüşümde maliyet oyunu: Evler teslim edilmiyor!

İnşaat yapı malzemelerinin maliyetlerindeki artışın ardından müteahhitler kentsel dönüşüm projelerinde ek ücret istemeye başladı. Hak sahipleri ile müteahhitler arasında yaşanan bu durumu uzamanlar değerlendirdi.

Kocaeli Müteahhitler Birliği'nden kentsel dönüşüm çağrısı!

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız ve yönetimi ile bir araya gelen Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş kent genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. 

İzmirli müteahhitler kentsel dönüşüm için düğmeye bastı!

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak için bir araya gelen Müteahhitler Federasyonu (MÜFED), yeni bir şirket kurduklarını dile getirdi. 

Kentsel dönüşüm için yeni talep!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman, kentsel dönüşüm çalışmalarında emsal artırımı için talepte bulundu. 

Kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni öneri!

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman, ada bazlı yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarında emsal artırımı yapılması gerektiğini dile getirdi. 

Sakarya'da öncelik kentsel dönüşüm!

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak ve birlik yönetimi ile görüşen Başkan Ekrem Yüce, görüşme sonrası yaptığı açıklamada Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlandığını dile getirdi. 

Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı!

Ankara Mamak Müteahhitler Derneği’nde gerçekleşen toplantıda ilçede yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. 

Hasan Yalçın: Kentsel dönüşüm kamuoyuna iyi anlatılmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Hasan Yalçın, TBMM Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonunda, kentsel dönüşüm çalışmalarının vatandaşa anlatılması konusunda önerilerde bulundu.

müteahhitler kentsel dönüşüm Haberi

müteahhitler kentsel dönüşüm

GAİMDER Başkanı İbrahim Apa, Gaziantep'te inşaat sektörü başta olmak üzere üyelerinin yaşadığı sorunları Başkan Fatma Şahin'e anlattı. Belediyenin yaptığı çalışmaları yakından gözlemlediklerini belirten İbrahim Apa, GASKİ ve İmar Altyapısının yanı sıra meslektaşlarının yaşadığı ve kendilerine ilettiği çeşitli problemlerin çözümü için Fatma Şahin'den destek istedi. Sektörün sorunlarını çözmek için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Apa "Daha önce Şahinbey ve Şehitkamil Belediyesi nezdinde girişimler yaptık. TEDAŞ yöneticileri ile bir araya geldik. 


Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile görüşmeler yaptık. Büyükşehir Belediyesi ile de bu kapsamda bir araya geldik. Sizlerin bu konuda duyarsız kalmayacağınızı biliyoruz. Bu düşünceden hareketle, sorunlarımızın ortak akılla çözüme kavuşmasından yanayız. 

Daha iyi ne yapabiliriz. Belediye ile ortak bir paydada buluşup, çözümü hızlandırmak istiyoruz" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM TALEBİ 


Müteahhitlerin bir başka talebi ise, kentsel dönüşümle...