03 / 05 / 2024

Müteahhitler markalarını yurtdışına taşıyor

Müteahhitler markalarını yurtdışına taşıyor

Türkiye’de, inşaat firmaları içerideki fırsatlar kadar dışarıdaki fırsatlardan da yararlanmak için kollan sıvadı. Müteahhitler, markalarını yurtdışına taşımaya başladı.

Türk Müteahhitler Birliği: Kentsel dönüşüm için devlet desteği şart!

Türkiye Müteahhitler Birliği(TMB), ülkenin; kentsel dönüşüme, yapısal düzenlemelere, altyapı yatırımlarına ihtiyacı olduğunu ve bu çalışmaların devlet desteği olmadan yapılmasının zor olduğunu belirtti.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Müteahhitler isyanda! Demir fiyatlarına bir zam daha geldi! 1 ton demir fiyatı resmen fırladı!

Kahramanmaraş Merkezli depremlerin ardından yükselişe geçen demir fiyatlarına bugün bir zam daha geldi. Gelen zamlar sonrası müteahhitler isyanda. Peki 1 ton demirin fiyatı ne kadar? 4 Ekim 2023 güncel demir fiyatları.

Dar gelirlere can suyu olacak yardım! Başvuranın hesabına 2 bin 150 TL yatacak!

Dar gelirli vatandaşlara can suyu olacak yardım için geri sayım başladı. Başvuranların hesaplarına 2 bin 150 TL yatırılacak. 

Bu marka otomobiller fiyatlarına zam yaptı! İşte o markaların modellerine yansıyan zam!

Sıfır araç fiyatlarının giderek yükselmesiyle bazı markalar da fiyatlara zam yaptı. Yeni araba sahibi olmak isteyenlerin bu markaların fiyatlarına bakmaları gerekebilir. Dört farklı araba markasının fiyatları artırdığı araç piyasasında gündem oldu. İşte araba fiyatlarına zam yapan markalar…

Altın fonlarına talep patladı! Altın fonlarına yatırım yapanların sayısı 500 bine dayandı!

Küresel piyasalardaki belirsizlikler ile birlikte yeniden altının yıldızı parladı. Yatırımcılar yeniden güvenli liman olarak görülen altına yatırıma yönelirken, uzmanlar fiziki altın veya hesaptan alım satım yerine altın fonlarına yatırımın daha cazip olduğunu belirtiyor.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

İnşaat demir fiyatlarına rekor zam geldi! Müteahhitler isyan bayrağını çekti! 6 Ocak 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemelerinden olan demir fiyatlarına bugün rekor zam geldi. Gelen zamlarla birlikte müteahhitler isyan bayrağını çekti! Güncel demir fiyatları ne kadar oldu? 6 Ocak 2023 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına büyük zam geldi! Müteahhitler çıldırdı! 24 Eylül 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemesi olan demir fiyatlarına bu hafta büyük zam geldi. Peş peşe zam gelen demir fiyatları yükseldi. Demir fiyatlarının gören müteahhitler çılgına döndü. Peki demir fiyatlarına ne kadar zam geldi? Demir fiyatları ne kadar oldu? İşte 24 Eylül 2022 demir fiyatları..

İnşaat sektöründe indirim haberi! Müteahhitler bayram etti! Demir fiyatlarına dev indirim geldi! Güncel demir fiyatları

Bugün inşaat sektörü indirim haberleri ile sallanıyor. Demir fiyatlarına bugün 100 lira indirim geldi. Müteahhitler bayram etti. Peki demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? İşte güncel demir fiyatları 19 Ağustos 2022...

Gümüş 12 liranın altına düştü! Gümüş yatırımcıları dikkat! Son dakika gümüş fiyatları 27 Haziran 2022

Gümüş fiyatları 12 lira seviyelerine kadar yükselen gümüş geçen hafta düşüşe geçti. Gümüş fiyatlarında son durum yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Peki gümüş fiyatları bugün kaç TL? Gümüş fiyatları neden düşüyor? Gümüş fiyatları 27 Haziran 2022 son dakika...

Müteahhitler maliyet artışlarına çözüm bekliyor!

Yükselen inşaat maliyetlerinin karşısında çözüm bulamayan on binlerce kamu müteahhidinin iflasın eşiğinde olduğuna dikkat çekiliyor. İnşaat sektörü temsilcileri hükümetten konuyla ilgili çözüm bekliyor. Peki maliyet artışlarının önüne nasıl geçilebilir?

Müteahhitler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE ziyaretinden umutlu!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyaretinin yurt dışı müteahhitlik hizmetleri açısından önemine değindi.

Müteahhitler markalarını yurtdışına taşıyor Haberi

Müteahhitler markalarını yurtdışına taşıyor

Seçim sonrası yeni projelerin birbiri ardına açıklandığı Türkiye’de, inşaat firmaları içerideki fırsatlar kadar dışarıdaki fırsatlardan da yararlanmak için kollan sıvadı. Yurtiçinde birçok başarılı projeye imza atan müteahhitler, markalarını yurtdışına taşımaya başladı. Rotasını dışarıya çeviren inşaat yatırımcıların yurtdışında hem arazi yatırımı hem yeni proje yatırımı hem mevcut bir binayı alıp revize ederek ‘Burada biz de varız’ diyecek.


TOKİ DE DEVREYE GİRDİ

Türkiye’deki toplu konut ihtiyacını karşılayan TOKİ, Türk müteahhitlerle yurtdışına açılma kararı aldı. Kısa ve orta vadede bu öncülüğü üstlenmek istediklerini kaydeden TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Türkiye’deki müteahhitlik sektörünü bir şemsiye altında toplayacağız. Biz işi alacağız ülkemizdeki firmalarla paylaşacağız. Bu projemiz için birçok firmayla görüştük ve önemli bir yol kat ettik” dedi. İstanbul’daki projelerine yenilerini ekleyen Nef, bir yandan da yurtdışına açılmak...