02 / 05 / 2024

Müteahhitlerden konutta balon uyarısı

Müteahhitlerden konutta balon uyarısı

TÜRKİYE Müteahhitler Birliğinin (TMB) Temmuz ayı "İnşaat Sektörü Analiz Raporu"nda, konut sektöründe balon tehlikesinin dikkatle değerlendirilmesinde ve gerekli önlemlerin ilgili tüm taraflarca alınmasında yarar görüldüğü belirtildi...

Müteahhitlerden çimento ve beton fiyatlarına gelen zamma tepki: Kabul etmiyoruz ve kınıyoruz!

Çimento ve beton fiyatlarına zam gelmesi ile sektör ayaklandı. Müteahhitler çimento ve beton fiyatlarına gelen zama tepki gögstererek '' Kabul etmiyoruz ve kınıyoruz!' dedi.

Konutta balon sönüyor mu?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründeki balon sönüyor mu? Konut fiyatları neden balon yaptı? İşte merak edilen soruların cevapları...

Konutta balon nasıl söner? Düğümü arsa mı çözecek?

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki tartışmalarda sular durulmazken, Bakan Mehmet Şimşek, kiralardaki artışların engellenmesi için konut arzının artırılacağını açıkladı. Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

Müteahhitlerden rant eleştirilerine tepki: Kentsel dönüşüm yapacak kimse bulunamayacak!

İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD)  Başkanı Şeref Demir, kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu. Demir, yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

Müteahhitlerden ekonomik kriz isyanı! ‘Taleplerimiz karşılanmazsa iş bırakacağız!’

Hızla artan enflasyon ve günden güne büyüyen ekonomik krizden kamu müteahhitleri de etkilendi. Türkiye Kamu Müteahhitleri Platformu taleplerinin karşılanmaması halinde bir hafta iş bırakma eylemi yapacaklarını ifade etti.

Müteahhitlerden inşaat sektörü için karbon emisyonu uyarısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren,  8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'ne ve müteahhitlik sektöründeki çalışmalara dair değerlendirmede bulundu.  Eren, binalar ve inşaat-yapım süreçlerinin küresel karbon emisyonunun yüzde 40'ını oluşturduğunu belirtti.

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Müteahhitlerden yeni imar alanı çağrısı: Arsaların çok pahalı olması maliyetleri arttırıyor!

Konut, kira ve arsa fiyatlarının artmasını değerlendiren Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Salih Yıldız, yeni imar alanlarının açılması gerektiğini vurguladı.

Konut fiyatları neden hızla artıyor? Konutta balon var mı?

Konut fiyatları ile ilgili merak edilen sorulardan biri, balon olup olmadığı oluyor. Prof. Dr. Ali Hepşen, bugün konut piyasasındaki balonu değerlendirdi. 

Müteahhitlerden son dakika çağrısı: Sorunlarımız çözülsün konut üretmeye başlayalım!

Müteahhitler, son iki senedir yaşanan sorunlar sebebiyle konut üretemediklerini, İstanbul başta olmak üzere deprem riskine karşı büyük önem taşıyan kentsel dönüşümün hızlanması için hükümetten çözüm beklediklerini belirttiler..

Türk müteahhitlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teminat mektubu çağrısı: Teminat mektupları doğrudan kabul görmeli!

TMB Başkanı M. Erdal Eren, Türk bankaları tarafından verilen teminat mektuplarının faaliyet gösterilen ülkelerde doğrudan kabul görmesi konusuna ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek talep etti. İşte ayrıntılar...

Müteahhitlerden konutta balon uyarısı Haberi

Müteahhitlerden konutta balon uyarısı

TÜRKİYE Müteahhitler Birliğinin (TMB) Temmuz ayı "İnşaat Sektörü Analiz Raporu"nda, konut sektöründe balon tehlikesinin dikkatle değerlendirilmesinde ve gerekli önlemlerin ilgili tüm taraflarca alınmasında yarar görüldüğü belirtildi. Raporda, Irak ve Libya'daki gelişmelerin, neden oldukları kayıplar ve ufuktaki riskler itibariyle sadece ekonomiyi değil, inşaat taahhüt sektörünü de çok yakından ilgilendirdiğine işaret edildi. 


Önlem alınmalı Konut fiyatlarına ilişkin tespitlerin de bulunduğu raporda, Türkiye'nin uluslararası anlamda konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke olarak öne çıktığı belirtildi. Raporda şu noktalara dikkat çekildi: "Mevcut konut stokunda 2013 yılında üretilmiş ve satılamadığı için 2014'e devredilmiş dairelerin de bulunduğu, tüketici güven endeksindeki gerileme ve talebi baskılayan siyasi ve ekonomik faktörler dikkate alındığında balon tehlikesinin dikkatle değerlendirilmesinde ve gerekli önlemlerin ilgili tüm taraflarca alınmasında yarar görülmektedir." Raporda ayrıca, Türk...