04 / 05 / 2024

müteahhitlik sözleşmeleri

müteahhitlik sözleşmeleri

Bir arsanız olduğunu ve bina yapması için müteahhite verdiğinizi farz edelim. Bu durumda taraflar arasında bir sözleşme imzalanması gerekiyor. Söz konusu örnek müteahhitlik sözleşmesi haberimizde yer alıyor...

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31962 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022 bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Okmeydanı Fetihtepe'de kentsel dönüşüm krizi: Sözleşme ve proje yok iddası!

İstanbul'un Okmeydanı ilçesi Fetihtepe Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesinde kriz yaşanıyor. Mahalleliler, sözleşmenin ve projenin olmadığını söylüyor...

Kira sözleşmesi damga vergisi 2022 ne kadar?

Kiracıların sözleşme imzalarken ödemekle mükellef olduğu kalemler arasında damga vergisi yer alıyor. 2022 yılında kira sözleşmeleri için ne kadar damga vergisi ödeneceği araştırılıyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi 2022 ne kadar?

Reysaş GYO'nun 2021 kira sözleşmelerinin toplamı 375.7 milyon TL oldu!

Reysaş GYO'nun 2021 yılındaki alım işlemlerinin toplamı 56 milyon 464 bin 230 TL+ KDV , kiralama sözleşmeleri toplamı ise 375 milyon 745 bin 901 TL+ KDV olarak gerçekleşti.

Kira sözleşmesinde hangi detaylara dikkat edilmeli?

Kira sözleşmeleri hem kiracılar hem de mülk sahipleri için önem arz ediyor. Ev kiralamalarından önce mutlaka kira sözleşmesi yapılması gerekiyor. Kira sözleşmeleri, gelecekte bir sorunla karşılaşıldığında geçerli olan tek belge niteliğinde. 

Şehir hastanelerinin sözleşmeleri bitince ne olacak?

CHP Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin, şehir hastaneleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şahin, şehir hastanesi müteahhitlerinin 5 sene süreyle aldıkları hizmet sözleşmesi zamanının bitmesine 6 ay kala krize neden olduklarını dile getirdi. 

KİPTAŞ Gürpınar projesinde hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalıyor!

KİPTAŞ, Beylikdüzü Gürpınar Mahallesi'ndeki dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Proje alanında riskli yapıların yıkımı sürüyor. Aynı zamanda hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalamaya başladı.

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde yapılabilecek!

İnsan Hakları Eylem Planı'nın uygulama takvimi belli oldu. Takvime göre; gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde gerçekleşebilecek.

Almanya'da sendikalardan kira sözleşmeleri çağrısı!

Almanya’da sendikalar ve birlikler, sosyal yardım artırılmasını istedi. 36 ayrı sendika ve birliğin ortak yaptığı çağrıda, kira sözleşmelerinin salgın döneminde iptal edilmesinin yasaklanması talep edildi. 

Referans Kartal Panorada için müteahhitlik sözleşmesi imzalandı!

Kiler GYO, İstanbul İli Kartal İlçesi 11371 ada 184 parsel ve 11466 ada 105 parselde gerçekleştirilecek olan Referans Kartal Panorada Projesi için Biskon Yapı A.Ş. ile müteahhitlik sözleşmesi imzaladı.

müteahhitlik sözleşmeleri Haberi

müteahhitlik sözleşmeleri

Örnek müteahhitlik sözleşmesi!

Müteahhit, bir işi üstlenen kimseye söyleniyor. Buna göre arsanız üzerinde bina yaptırmak veya var olan yapının yıkılıp tekrar yapılabilmesi için müteahhite verebiliyorsunuz.


Bu durumda müteahhit ile arsa sahibi arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. Taraflar arasında imzalanması gereken örnek müteahhitlik sözleşmesi aşağıda bulunuyor.


Müteahhitlik sözleşme örneği...


MAL SAHİPLERİ : ......

YÜKLENİCİLER : .......

HARCA ESAS BEDEL : ......

1- Taraflardan ben mal sahibi, ........................... tapu ile sahibi bulunduğum ............ ili,ilçesi, ..................... mahallesi ……. Bölge …… mevkiinde kain tapunun ….. pafta ................

….. ada ve ….. parselinde kayıtlı gayrimenkulümün tamamını bu kere 100 hisse itibar ederek bunun, 50 hissesini uhdemizde ipka ile mütebaki 50 hisseyi diğer akit müteahhitlere bu mukavelede yazılı şartlarla kat karşılığı olarak 50 bin TL. bedel mukabilinde satmayı vaat ve taahhüt ediyorum. İşbu bedel...