10 / 05 / 2024

Müteahhitlikte türkiye nerede

Müteahhitlikte türkiye nerede

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Türkiye'nin bugün çok iyi bir noktada bulunduğunu belirterek inşaat alanında da çojk ilerde olduğunu söyledi. Güllüce, 'Müteahhitlikte söz sahibiyiz' dedi...

Ünlü ekonomist 'Ev sahibini düşman gören anlayış değişmeden, Türkiye'den konut almayın' dedi!

Merkez Bankası tarafından açıklanan Konut Fiyat Endeksi'ne göre, Şubatta Konut fiyat artışı 2019 Aralık'tan bu yana ilk kez enflasyonun altında kaldı. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, konut yatırımında Türkiye'yi tavsiye etmediğine dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

IMF açıkladı: Türkiye’de enflasyon da dolar da yüksek kalmaya devam edecek!

IMF Bahar toplantısında Dünya Ekonomik Görünümü raporunda Türkiye ile ilgili tahminlerini de paylaştı. Raporda 2024 yılı için enflasyon tahmini yüzde 45 seviyelerinde açıklanırken doların da yükselişine devam edeceği görüldü..

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm çıkartması: Türkiye'nin neredeyse yarısı yenilenmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaparak '' Türkiye'nin yapı stokunun neredeyse yarısını yenilememiz lazım'' dedi.

Türkiye'nin ilk yaşam alanı projesi Konya Koru İnventum satışta! Yeni proje!

Aydın Yatırım Grup, Türkiye’de ilk olacak yaşam alanı projesini Konya'da hayata geçiriyor. Toplamda 200 bin metrekare üzerine inşa edilecek Anadolu’nun en büyük karma konut projesi Koru İnventum, satışa çıktı.

Japonya'da depreme karşı geliştirilen sistem şimdi Türkiye'de! Depremin etkisi azaltılarak, yapılara yük vermiyor...

Ülkemizde son dönemde meydana gelen depremlerin ardından İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan ürün, yapılara ekstra ağırlık da yüklemiyor. 

Yabancı sermaye Türkiye’ye yatırım yapmak için fırsat kolluyor!

QNB Genel Müdürü Ömür Tan, Türkiye ekonomisinde normalleşme süreci için 2 yıla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yabancı yatırımcı Türkiye’ye girmek için hangi üründe, nerede ve ne zaman girecekleri konusuna bakıyor” dedi.

Gençler müjde: Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alınacak! TTK illeri peş peşe açıkladı!

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışmak isteyenlerin beklediği haber sonunda geldi. TTK ekim ayında 3 il için toplam 2 bin işçi alımı yapacağını ilan etti.

Elektrikli otomobil kullanımı katlandı: Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı 6 ayda yüzde 88,8 yükseldi! 

Türkiye'de elektrikli otomobil kullanımı gün geçtikçe artıyor. Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı 6 ayda yüzde 88,8 yükseldi. İşte o rakamlar...

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Türkiye Taşkömürü personel alımı yapıyor! 35 yaşını geçmeyen herkes başvursun! Başvuruları sakın kaçırmayın

Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı yapacağını duyurdu. 35 Yaşını geçmeyen herkes başvuru yapabilirken, başvuru şartları merak ediliyor. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvurular başladı mı? İşte Türkiye Taşkömürü Kurumu personel alımı ayrıntıları...

Tesla tarih verdi! 4 Nisan'da Türkiye'ye geliyor!

Tesla, Instagram üzerinden bir paylaşım yaparak Türkiye ve 4/4 ifadelerini kullandı. 4 Nisan tarihinde Tesla'nin Türkiye'de resmi satışlara başlaması bekleniyor. İşte detaylar...

Türkiye’nin ilk, dünyanın 5. Bor karbür üretim tesisi açıldı! Bor karbür nedir? Nerelerde kullanılıyor?

Türkiye'nin ilk bor karbür üretim tesisi Balıkesir Bandırma’da açıldı. 80 milyon dolar yatırım maliyeti olan tesislerde üretilecek bor karbür ileri teknoloji ürünlerde kullanılıyor. Dünyada sadece 4 ülkede üretilen bor karbür yatırımı ile Türkiye, sayılı ülkeler arasına girmiş olacak.

Türkiye’de meydana gelen tüm depremleri ayrıntılı bir şekilde takip edebileceğiniz ‘Sismik Harita’ paylaşıldı!

6 Mart’ta yaşanan depremler sonrasında herkes nerede deprem olduğunu ve olacağını merak ediyor. Bu doğrultuda hem Türkiye’deki hem de çevresindeki tüm depremleri takip edebileceğiniz Sismik Harita yayınlandı.

Müteahhitlikte türkiye nerede Haberi

Müteahhitlikte türkiye nerede

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye'nin bugün çok iyi bir noktada bulunduğunu belirterek, "Bugün kendi tankını üreten, uçağını üretmeye kalkan yüksek teknolojiye talip olmuş bir Türkiye var. Biz artık ülke olarak Türkiye'nin inşası ile birlikte birçok ülkenin inşasında da söz sahibi olabileceğimiz güzel bir yere gelmişiz" dedi.


Güllüce, Marmara Üniversitesi'nin 131. kuruluş yılı dolayısıyla Haydarpaşa Kampüsü'nde düzenlenen programa katıldı.


Törende konuşan Güllüce, 93 Harbi ve Kurtuluş Savaşı gibi çok acılar yaşandığını anımsatarak, açlıklar,  yokluklar çekmiş bir ülkenin çocukları olduklarını bildirdi.


Bugünlere kolay gelinmediğini ifade eden Güllüce, "Bugün geriye baktığımızda çok çok iyi yerlerdeyiz. Bugün kendi tankını üreten, uçağını üretmeye kalkan yüksek teknolojiye talip olmuş bir Türkiye var. Bugünü oluşturan, bu ülkeye hizmet etmiş herkesi minnetle anıyorum" diye konuştu. 



- "Müteahhitlikte söz sahibiyiz"



Güllüce,...