25 / 07 / 2024

Müteahhitten almış olduğum konut için eksik fatura düzenlendi tapuda hangi değeri göstermeliyim

Müteahhitten almış olduğum konut için eksik fatura düzenlendi tapuda hangi değeri göstermeliyim

Tapu satış sürecinde tarafların ödeyeceği harç bedeli gerçek alım satım değeri üzerinden hesaplanıyor. Peki, "Müteahhitten almış olduğum konut için eksik fatura düzenlendi, tapuda hangi değeri göstermeliyim?" diyorsanız işte yanıtı...

Cengiz Holding'e satılan İzmir'deki arazilerle ilgili şok açıklama: Acemi olduğum bir dönemdi!

CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay, Cengiz Holding'e yapılan arazi satışı iddialarıyla ilgili '' Acemi olduğum bir dönemdi'' diyerek açıklama yaptı. 

Ece Demirpençe vekaleten Akfen GYO Genel Müdürü oldu! 

Akfen GYO Genel Müdürü değişti. Sertac Karaağaoğlu'nun görevinden ayrılması sebebiyle Ece Demirpençe vekaleten Akfen GYO Genel Müdürü oldu. Peki Ece Demirpençe kimdir? 

Cenk Cerrah, Kuzugrup GYO Genel Müdürü oldu! 

Kuzugrup GYO'nun Genel Müdürü değişti. Cenk Cerrah, Kuzugrup GYO'nun yeni Genel Müdürü oldu. 

Murat Oktay, Peker GYO Genel Müdürü oldu! 

Peker GYO Genel Müdürlük görevini sürdüren Onur Özalp, Peker Construction Mühendislik İnşaat A.Ş. Genel Müdürü oldu. Onur Özalp'ın yerine Peker GYO Genel Müdürü olarak Murat Oktay atandı. Peki Peker GYO Murat Oktay kimdir?

ZAM geldi: 2023 Doğum parası, emzirme ödeneği, çocuk yardımı ne kadar oldu? 

Annelere sağlanan destek ödemeleri asgari ücret zammından sonra arttı. Peki, 2023 Doğum parası, emzirme ödeneği, çocuk yardımı ne kadar oldu? İşte detaylar...

Ömer Barlas Ülkü kimdir? Ne zaman genel müdür oldu?

Ömer Barlas Ülkü kaç yılında ve hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi alanlarda görev aldı? Ne zaman genel müdür oldu? İşte Ömer Barlas Ülkü ile ilgili merak edilen her şey...

65 yaş aylığı, evde bakım, engelli aylığı, kıdem tazminatı, hasta yardımı kaç TL oldu? Son dakika rakamları geldi! 

Memur maaşlarında yaşanan artış, kıdem tazminatından sosyal destek ödemelerine kadar birçok kalemi de etkiliyor. Peki 65 yaş aylığı, evde bakım, engelli aylığı, kıdem tazminatı, hasta yardımı kaç TL oldu? İşte yeni zamlı 2023 ödemeleri...

Elektrikli otomobilden sonra yüzde 100 elektrikli tırımız da oldu!

Otomotiv sektöründe yerli elektrikli otomobilden sonra elektrikli tırımız da oldu. Sarp Intermodal tarafından yatırımı gerçekleştirilen yüzde 100 elektrikli çekici (TIR) hızlı şarj ile iki saat içerisinde tam şarj oluyor ve 300 kilometrenin üzerinde yol katediyor.

Vatandaşın yatırım aracı belli oldu: Ne altın, ne dolar, ne de gümüş! Bambaşka bir şey çıktı!

Vatandaşların yeni yatırım aracı belli oldu! Altın ve doların yanı sıra gümüş de artık geride kaldı. Satışlar rekor üstüne rekor kırarak, bambaşka bir şey yatırım aracı olarak tercih ediliyor.

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımı kaç TL oldu? Hemen bu rakamlara göz atın! 

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımı tutarları merakla araştırılıyor. Peki yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımı kaç TL oldu?

Valilikten son dakika açıklaması! Yarın okullar tatil mi? 31 Mart Cuma Ordu ve Muş'ta okul var mı, tatil mi oldu?

Son dönemlerde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle, Muş ve birçok ilde veli ve öğrencilerin merakla sorduğu "okullar tatil mi?" sorusu gündeme geldi. Peki, Yarın okullar tatil mi? 31 Mart Cuma Muş'ta okul var mı, tatil mi oldu?

Hurda fiyatları uçtu! Hurda paslanmaz alım fiyatları belli oldu! İşte 2 Mart 2023 fiyat listesi…

Hurda fiyatları dikkat çekmeye devam ediyor. Hurda paslanmaz alım fiyatları belli oldu! İşte 2 Mart 2023 fiyat listesi…

2023 EGM 10 bin polis alımı başvuruları başladı mı? Şartlar belli oldu mu? Başvurular ne zaman?

"EGM 10 bin polis alımı başvuru koşulları açıklandı mı?" sorusunun cevabı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Peki, EGM 10 bin polis alımı başvuru koşulları açıklandı mı? 10 bin polis alımı kontenjanı belli oldu mu, başvurular ne zaman? İşte detaylar...

Müteahhitten almış olduğum konut için eksik fatura düzenlendi tapuda hangi değeri göstermeliyim Haberi

Müteahhitten almış olduğum konut için eksik fatura düzenlendi tapuda hangi değeri göstermeliyim

Müteahhitten almış olduğum konut için eksik fatura düzenlendi, tapuda hangi değeri göstermeliyim?

Tapu işlemlerinde gayrimenkullerin gerçek alım-satım bedellerinin beyan edilmesi ve bu gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödenmesi, ayrıca beyanı gereken bir kazancın doğması halinde gelir vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor.


Doğru ve tam ödenmeyen tapu harçları alıcı ile satıcıdan ayrı ayrı cezalı olarak tahsil ediliyor.


Ancak bazı mükellefler, daha az harç ödemek için taşınmazın değerini olduğundan daha az tutarda beyan ediyor. Bazı durumlarda ise mükellefler hangi değer üzerinden harç ödemesi gerektiğini bilemeyebiliyor.


Peki, "Müteahhitten almış olduğum konut için eksik fatura düzenlendi, tapuda hangi değeri göstermeliyim?" diyorsanız yanıtı şu şekilde;


Müteahhitler, satın aldığınız konutlar için ödeyeceğiniz toplam bedelden daha düşük bedelli fatura düzenlese bile, tapu harcının gerçek satış bedeli üzerinden hesaplanarak ödenmesi gerekir. 


Müteahhitler tarafından eksik...