16 / 05 / 2024

nafaka icrası

nafaka icrası

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden tekstil firması sahibi Cahit Ecesoy'un, boşandığı ilk eşi N.B., bir yıl sonra evlendiği ikinci eşi Pervin Ecesoy için 24 yıl boyunca nafakasını alamadığı nedeniyle 20 milyon liralık icra takibi başlattı.

Yargıtay'dan flaş emeklilik maaşı kararı: Net asgari ücretin altında maaş alan emekliler dikkat! İadesi alınabilir

Yargıtay, net asgari ücretin altında kalan emekli aylığı ile ilgili flaş kararı duyurdu. Yargıtay, asgari ücretin altında maaş alan emekliler için nafaka dışında prim borcu için kesinti yapılmasını kanuna aykırı buldu.

Yargıtay'dan milyonlarca emekliye müjde! Emekli maaşına hacizde son dakika gelişmesi! Hemen bakın! 

Yargıtay, nafaka kesintisi yapılmakta olan emekli maaşına ayrıca prim borcu nedeniyle SGK tarafından konulan haczin kaldırılmasına karar verdi. Yüksek mahkeme, net asgari ücretin altında kalan emekli maaşında nafaka dışında prim borcu için kesinti yapılmasını kanuna aykırı gördü. İşte Yargıtay'ın ve

Süresiz nafakada çok konuşulacak karar! Adalet Bakanı resmen açıkladı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, son zamanlarda gündemden düşmeyen kira artışı ve nafaka konusuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, nafakanın geniş kapsamda ele alınacağını açıkladı.

Süresiz nafaka kalkıyor mu? Adalet Bakan Yılmaz Tunç'tan kritik açıklama geldi!

Son günlerde süresiz nafakanın kalkması ile konuşulmaya başlandı. Herkesin kafasında soru işareti bırakan süresiz nafakanın kalkıp kalkmaması ile ilgili kritik açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi.

Nafakada yeni formül! 2 şarta bakılacak

Nafaka ile ilgili yeni gelişme. Nafaka mağduriyetlerine ilişkin tartışmalar sürerken, Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, yeni düzenlemenin yolunu açtı. Yeni formüle göre iki şart olacak. İşte tüm detaylar...

Bakanlıktan yeni sosyal yardım! Anne babalara duyuruldu! Çocuklu ailelere 7800 TL yardım!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın hazırladığı “Çocuk Nafaka Bileşenleri” adı verilen yeni bir program sosyal yardımların arasına eklendi. İşte detaylar!

Wilma Elles, Kerem Göğüş’e açtığı davayı kazandı!

Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisiyle tanınan Wilma Elles, Kerem Göğüş’e açtığı nafaka davasını kazandı...

Boşanırken mal paylaşımı nasıl yapılır?

Evlilik birliğini temelinden sarsan kusurlu eşe karşı maddi ve manevi tazminat davası açılabilir, bu eş nafaka ödemek zorunda da kalabilir. Boşanırken mal paylaşımı nasıl yapılır? Evliyken alınan konut kadına mı erkeğe mi kalır? İşte tüm merak edilenler...

Aile taşınmazlarına tedbir konulabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Annem vefat etti, onun maaşı babama kaldı. Babam ise varlıklı, gayrimenkulleri var ancak ben muhtaç olduğum halde bana bakmıyor. Ben babamdan nafaka alabilir miyim, mallarına tedbir koyabilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Asena Atalay'ın Beykoz'da oturduğu eve tahliye kararı!

Asena Atalay ve Caner Erkin cephesinde yeni gelişme yaşandı. Erkin'in eski eşine nafaka ödemediği gerekçesiyle dava açılmasıyla başlayan tartışmaya Erkin karşılık verdi. Erkin, Beykoz’da Atalay için kiraladığı evin bedelini ödemeyince hakkında tahliye kararı çıkarıldı.

Asena Atalay'ın Caner Erkin'e açtığı icra davası reddedildi!

Asena Atalay'ın Beşiktaş'ın milli futbolcusu Caner Erkin hakkında ‘Nafaka ödemiyor’ diye başlattığı 120 bin TL'lik icra takibi, mahkeme tarafından reddedildi.

Tolga Karel'in Beylerbeyi'ndeki villasına tedbir!

Tolga Karel’e nafaka davası açan Günay Musayeva, oyuncunun Beylerbeyi’ndeki 1 milyon 200 bin TL’ye satışa çıkan villasına tedbir koydurttu.

Feryal Gülman'ın Bebek'teki villası 52 bin dolara kiraya veriliyor!

Kemal Gülman’ın oğlu 141 bin dolarlık nafaka davası açtı. İşadamı oğlu Aslan Kemal Gülman'’a, annesi Feryal Gülman’a bıraktığı 50 milyon dolarlık yalıyı hatırlattı.

nafaka icrası Haberi

nafaka icrası

Ecesoy Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Ecesoy'un ilk eşi olan N.B.'den 1994 yılında 1300 dolar yoksulluk nafakası bedeliyle boşandı. Nafakanın her yıl yüzde 50 artırılmasını kabul eden Ecesoy, yeniden evlenerek iki çocuğu daha oldu. Ocak ayında hayatını kaybeden Eresoy'un ikinci eşi haciz şoku yaşadı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Cahit Ecesoy'un ilk eşi N.B., ikinci eşi Pervin Ecesoy ve ondan olma kızlarına karşı yoksulluk nafakasını tahsil alamadığı gerkçesiyle 20 milyon liralık icra takibi başlattı. İcra şokuyla sarsılan Pervin Ecesoy'un aracı ve eşyaları haczedildi.

İcra karşısında şaşkınlılığını gizleyemeden Ecesoy, 24 yıl önceki boşanma kararı içeriğinden bilgisi olmadığını söyleyerek, "İlk eşinin nafakası bunca yıllık evliliğimizde hiçbir zaman sıkıntı olmamıştı. Ancak şimdi öğrendiğimize göre nafaka kararında yıllık yüzde 50 artış şartı varmış o zamanki...