21 / 05 / 2024

Nail Çakırhan nereli

Nail Çakırhan nereli

Türk gazeteci, şair, uluslararası ödüllü mimar ve restoratör Nail Çakırhan kimdir? Nail Çakırhan yaşadığı süre boyunca hangi işlere imza attı? İşte Nail Çakırhan 'ın biyografisi...

Kadir Kırhan Uluçay nereli? Hangi üniversitede okudu? Hangi ülkelerde çalıştı?

Kadir Kırhan Uluçay kaç yılında ve nerede doğdu? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi alanlarda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Kadir Kırhan Uluçay ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

İbrahim Çakır ne zaman ve nerede dünyaya geldi? Hangi okuldan mezun oldu? Şu an ne iş yapıyor?

İbrahim Çakır kimdir? Nereli? Hangi üniversitede okudu? Hangi alanlarda uzmanlaştı? Dagi Giyim’de hangi pozisyonda görev alıyor? İşte İbrahim Çakır ile ilgili merak edilenler...

Hakkı KOÇAK kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Vizyon Grup bağımsız Denetim A.Ş Ortak, Yeminli Mali Müşavir Hakkı KOÇAK kimdir? Hakkı KOÇAK daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Hakkı KOÇAK'ın eğitim hayatı nasıldı?   İşte Hakkı KOÇAK`ın hayatına dair merak edilenler.

Selim Akın kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Akfen gayrimenkul yatırım ortaklığı A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Selim Akın kimdir? Selim Akın daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Selim Akın'ın eğitim hayatı nasıldı?  İşte Selim Akın`ın hayatına dair merak edilenler.

Pelin Akın Özalp kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Akfen gayrimenkul yatırım ortaklığı A.Ş Kurulu Başkan vekili Pelin Akın Özalp kimdir? Pelin Akın Özalp daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Pelin Akın Özalp'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Pelin Akın Özalp`ın hayatına dair merak edilenler.

Engin Akçakoca kimdir? Nereli? Kaş yaşında?

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Engin Akçakoca kimdir? Engin Akçakoca daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Engin Akçakoca'nın eğitim hayatı nasıldı? İşte Engin Akçakoca`nın hayatına dair merak edilenler.

Ömer Muzaffer Baktır kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Aksa jeneratör İcra Kurulu Başkanı Ömer Muzaffer Baktır kimdir? Ömer Muzaffer Baktır daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Ömer Muzaffer Baktır Ne iş yapar? Ömer Muzaffer Baktır  Nereli?  İşte Hamdi Akın`ın hayatına dair merak edilenler.

Hamdi Akın kimdir? Nereli? Kaç yaşında? 

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın kimdir? Hamdi Akın daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Hamdi Akın  Ne iş yapar? Hamdi Akın  Nereli?  İşte Hamdi Akın`ın  yaşamına dair merak edilenler.

Muğla Menteşe Belediye Meclisi imarı görüştü!

Menteşe Belediye Meclisi Kasım Ayı toplantısı Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonunda gerçekleşti. 15 Gündem maddesinden oluşan toplantı Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Başkanlığında yapıldı.

Kömürhan Köprüsü ve Tüneli 2017'de hizmete girecek!

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya-Elazığ Karayolu üzerinde yeni inşa edilmekte olan Yeni Kömürhan Köprüsü ve Tünelinin 2017 sonunda hizmete gireceğini belirtti.

Malatya Yeni Kömürhan Köprüsü ve Tüneli 2017'de açılacak!

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya-Elazığ Karayolu üzerinde yeni inşa edilmekte olan Yeni Kömürhan Köprüsü ve Tüneli'nin 2017 sonunda hizmete gireceğini belirtti.

Nail Çakırhan kimdir?

Türk gazeteci, şair, uluslararası ödüllü mimar ve restoratör Nail Çakırhan kimdir? Nail Çakırhan yaşadığı süre boyunca hangi işlere imza attı? İşte Nail Çakırhan 'ın biyografisi...

Azra Akın kilisede mi oturuyor?

Azra Akın Beyoğlu'ndaki Saint Antuan Katolik Kilisesi'nin avlusunun kapısını anahtarıyla açarken görüldü

Nail Çakırhan nereli Haberi

Nail Çakırhan nereli

Nail Çakırhan kimdir?

Nail Çakırhan, (d. 1910, Ula-Muğla - ö. 10 Ekim 2008, Muğla) Türk gazeteci, şair, uluslararası ödüllü mimar ve restoratör. Nail Vahdeti Çakırhan, ikinci ismi Vahdeti'den esinlenerek şiirlerinde kendini Nail V. imzası ile tanıttı. 


Geleneksel mimariyi günümüze taşıyarak inşa ettiği yapılarla güneybatı Anadolu geneline ve özellikle de Akyaka mimarisine damgasını vurmuş ve 1983 yılında dünyanın en saygın mimarlık ödüllerinden Ağa Han Uluslararası Mimarlık Ödülü'nün sahibi olmuştur. Mimarlık eğitimi görmediği halde bu ödülü alan ilk kişidir. Türkiye'nin ilk kadın arkeologlarından Halet Çambel'in eşidir.


1910 yılında Ula'da doğdu. Muğla idadisi'ndeki ilk ve orta öğreniminin ardından Konya Lisesi'ne yatılı olarak girdi. Ahmet Hamdi Tanpınar, Saadettin Nüzhet Ergun gibi öğretmenlerin öğrencisi oldu.


Lisedeyken şiirler yazmaya başladı ve 17 yaşında Konya'da "Kervan" dergisini çıkardı. Lisenin son...