10 / 05 / 2024

Nakdi kredilerin mevduat oranının en yüksek olduğu il hangisi

Nakdi kredilerin mevduat oranının en yüksek olduğu il hangisi

Nakdi kredilerin mevduat oranının en yüksek olduğu il Gaziantep. Buna göre Gaziantep her 1 lirayı bankaya yatırırken, yaklaşık 3,5 lirayı da bankadan kredi çekerek harcadı.

Kur Korumalı Mevduat'ta vatandaşlar için stopaj avantajı 2023'ün sonuna uzatılıyor! Karar, Cumhurbaşkanlığı'na sunuldu! 

Kur Korumalı Mevduat'ta vatandaşlar için stopaj avantajının 2023'ün sonuna uzatılmasını içeren karar Cumhurbaşkanlığı'na sunuldu. İşte okarar ile ilgili tüm ayrıntılar...

100 bin TL’nin bir aylık faiz getirisi ne kadar? İşte banka banka faiz getiri hesabı...

Elinde nakdi olan ve kazanç sağlamak isteyenler için mevduat hesapları fırsat kapılarını aralıyor. Sürekli sorgulanan konuların başında yer alan mevduat faiz oranlarında 5 bankadan 32 günlük atak geldi. İnsanlar 100 bin TL ile ne kadar kazanacağını merak ediyor. İşte banka banka faiz getiri hesabı..

Türkiye Bankalar Birliği nakdi kredilerin 9 Trilyonu aştığını açıkladı!

1 Nisan 2023 tarihinde, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi'nin üye kuruluşlarının vermiş olduğu nakdi krediler, geçmiş yılın aynı dönemine kıyasla %58'lik muazzam bir artış sergileyerek 9.373 milyar TL'ye ulaştı.

Kur korumalı mevduat için Merkez Bankası'ndan yeni adım!

Son dakika haberine göre Merkez Bankası, kur korumalı mevduat (KKM) için yeni adım attı. 1 Haziran tarihinden itibaren açılacak veya yenilenecek KKM hesaplarında prim ödemesi vade sonunda yapılabilecek.

Elinde TL bulunanlar dikkat! Mevduat faizleri yüzde 39,5’i buldu!

TL mevduat faizi aylık yüzde 38,3 aylık vadede ise yüzde 39,5’e çıktı. İhtiyaç kredisi faiz oranları da yüzde 34 seviyesini aştı.

KKM'de çok önemli uyarı: Kur korumalı mevduat saatli bombaya dönüştü, her an patlayabilir!

Merkez Bankası eski baş ekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, kur korumalı mevduatın (KKM) saadet zincirine dönüştüğünü belirterek, “Sistem patlamaması için sürekli taviz verilmesi gereken bombaya dönüştü. Temmuz sonrası sıkıntı olacak” uyarısını yaptı.

Bakan Nebati'den kur korumalı mevduat açıklaması: 'KKM’nin bütçeye maliyeti giderek azalıyor'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün itibarıyla toplam 2,3 trilyon TL'ye ulaşan Kur Korumalı Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) uygulamasının bütçeye maliyetinin giderek azaldığını ifade etti.

Dolar ve altın alımında Merkez Bankası'ndan hamle! Kur Korumalı Mevduat faizi yüzde 50 yolunda ilerliyor

Döviz talebinin yükselmesine karşılık, Merkez Bankası, bankalara verdiği dövizden TL'ye ek dönüşüm hedefini yukarı çekti. Vatandaşı döviz ve altın alımından Kur Korumalı Mevduat’a kaydırmayı hedeflediğinin dile getiren Merkez Bankası'ndan yeni hamle geldi.

50 bin TL’nin bir aylık faiz getirisi ne kadar? Banka banka hesaplandı! İşte aylık faiz getiri hesaplaması...

Bankaların mevduat faiz oranları belli oldu. Elinde nakdi bulunan ve yatırım yapmak isteyen yurttaşlar için güvenilir yollardan biri de vadeli mevduat hesapları. Bu yüzden sıklıkla aratılan konular arasında mevduat faiz oranları yer alıyor. Peki 50 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar?

Bankacılık sektörünün mevduatı 104,3 milyar lira arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 5 Mayıs 2023 tarihi ile biten haftada 104,3 milyar TL arttı ve 10 trilyon 733,6 milyar TL'ye yükseldi.

Aile Bakanlığı öğrencilere nakdi destek veriyor! Paralar PTT'ye hemen yatıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelere nakdi destek sağlıyor. İşte başvuru şartları ve tüm detayları...

Kur Korumalı mevduat bu yıl bitecek mi? Bakan Nebati’den çok konuşulacak açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı mevduat (KKM) uygulamasının bu yıl bitmeyeceğini, çıkış senaryolarının 14 Mayıs’ta yapılacak seçimden sonra yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

Kur korumalı mevduat 2,1 trilyon TL'ye ulaştı!

Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarında biriken tutardaki artış devam ediyor. Geçen hafta yükseliş kaydederek kur korumalı mevduat 2,1 trilyon TL'ye ulaştı.

Nakdi kredilerin mevduat oranının en yüksek olduğu il hangisi Haberi

Nakdi kredilerin mevduat oranının en yüksek olduğu il hangisi

Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, “Borçlanmaktan değil, borçlanamamaktan korkmak gerekir” derken OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu da alınan kredilerin yatırıma dönüştüğünü belirtti ve “Üreten ve yatırım yapan Gaziantep’in borcu olmasının da normal olduğunu vurguladı.


Yatırım Olan Yerde Borç da Olur

“Borç yiğidin kamçısıdır” diyen Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, üreten ve yatırım yapan Gaziantep’in borcu olmasının da normal olduğunu vurguladı. Nakıbolu, “Yatırım olan yerin borcu da olur. Mühim olan bu kredilerin yatırıma dönüşmesidir. Atalarımız boşuna ‘Borç yiğidin kamçısıdır’ dememiş. Bazı illerimiz vardır ki mevduat şampiyonudur. Ancak o illerde sanayi yoktur. Parayı kazanır, faize yatırır, harcamazlar. Biz çok şükür çalışıyor, yatırım yapıyoruz” dedi.


Borçlanmamaktan Korkmak Gerekir

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ihracatın önemli bir yükünü sırtlanan...