28 / 04 / 2024

namık ekinci kimdir

namık ekinci kimdir

Çelik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci yaptığı açıklamada, Türk çelik sektörünün, AB'nin uygulamaya geçirdiği kotalar nedeniyle bu bölgeye inşaat çeliği ihracatında da yüzde 60'ın üzerinde daralma yaşayabileceğini söyledi.

Çelik sektörü ABD'den muafiyet bekliyor!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, çelik ithalatına yüzde 25 vergi getiren yasayla ilgili olarak “Türkiye, Trump’ın işaret ettiği 3 kritere göre de muafiyeti hak ediyor” açıklamasını yaptı.

Dünyanın en ucuz inşaat çeliği Türkiye'de!

İnşaat çeliği fiyatının en yüksek olduğu ülke ton başına 1.050 dolar ile Brezilya olurken Türkiye ise ton başına 555 dolar ile son sırada yer alıyor.

İnşaatta kullanılacak demir çeliği test edilmiyor!

Demir – çelik fiyatlarında mayıs ayında başlayan tartışma devam ediyor.

Rusya ile yaşananlar çelik sektörünü etkileyecek!

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, son olaylar sonucunda Rusya ile tarife dışı engeller yaşandığını, bundan çelik sektörünün zarar göreceğini ifade etti.

Çelik ihracatı 17,5 milyon ton oldu!

Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre, çelik mamulleri ihracatı 2014 yılında miktar bazında 17,5 milyon ton, değer bazında ise 13,2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Çelik Test ve Araştırma Merkezi kuruluyor!

Çelik İhracatçıları Birliği’nin gelecek vizyonunu sektörün katma değeri yüksek ürünlere yönelmesi oluşturuyor. Birlik, bu doğrultuda Türk çelik sektörünün Ar-Ge ve inovasyon konusundaki eksikliğini gidermeye artık hazır…

Çelik sektörünün onbir aylık ihracatı 12 milyar doları aştı!

Çelik sektörü Ocak-Kasım döneminde değer bazında geçen yılın aynı dönemine göre 12 milyar 49 milyon dolar, miktar bazında ise yüzde 5,8 düşüş ile 15 milyon 831 bin ton ihracata ulaştı.

Çin ve antidamping etkisi yerli demirciyi zora soktu!

Çin’in yüksek miktarda demir cevheri üretimiyle gerileyen demir fiyatlarının üstüne bir de Türk demir çelik ürünlerine getirilen antidampinglerin eklenmesi iç piyasada fiyat düşüşlerine neden oldu. Fiyatlar nedeniyle üretimi azaltan yerli üreticiler zorda

Kalitesiz demir kullanımında denetime destek verildi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, üyelerden gelen şikayetler üzerine kimi üreticilerin müteahhitlere, düşük kalitede demir verdiğinin anlaşıldığını söyledi. Çelik ihracatçıları Başkanı Namık Ekinci, denetimlerin memnuniyetle kar

Namık Ekinci: İnşaat çeliği üretimi yapan tesisler denetlenmeli!

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce’nin “inşaat çeliği üretimi yapan tesislerin denetleneceği” yönünde yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Çelik sektöründe kurallara aykırı ticaret yapanlar Türkiye'ye girmemeli!

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci " Çelik sektörü dünya ticaret örgütü kurallarına aykırı ihracat yapan ülkelerin ürünlerinin ülkeye girişi engellenmeli" diyor...

Çelik sektörünün on aylık ihracatı 11,2 milyar dolar oldu!

Çelik sektörünün on aylık ihracatı 11,2 milyar dolar oldu. Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ekinci: " Sektörümüzün üzerindeki olumsuz etkiler 2014 yılı rakamlarımızı normal seyrimizin altına çekmiş durumda " dedi.

Namık Ekinci Nihat Zeybekçi'nin açıklamalarını değerlendirdi!

Nihat Zeybekci’nin bugün ‘demir çelik sektörü ile ilgili Ekonomi Bakanlığı olarak verebileceğimiz en üst düzeyde teşvikler vermeye başlayacağız” açıklaması doğrultusunda Namık Ekinci Nihat Zeybekçi'nin açıklamalarını değerlendirdi.

Çelik ihracatında Mısır ve ABD'de sular durulmuyor!

Türk çelik sektörüne Mısır’dan geçici vergi baskısı ABD’den ise telafi edici vergi kararı…Türk çelik sektörünün anti-damping, koruma önlemi ve telafi edici vergilerle mücadelesi aralıksız sürüyor.

Birol Küle Kimdir? Birol Küle ne iş yapıyor? Eğitimi nedir?

Birol Küle'nin kim olduğu ve hangi alanda çalışmalar yürüttüğü araştırılan konular arasındadır. Birol Küle kimdir nerelerde görev almıştır? Eğitim durumu ve kariyeri hakkında merak edilen ayrıntılar...

Prof. Dr. Ahmet Kırman kimdir? Ahmet Kırman nereli?

Şişe Cam'ın yönetim kurulu başkanlığını üstlenen Prof. Dr. Ahmet Kırman kimdir? Ahmet Kırman nereli? İşte ayrıntılar...

Emily Kernan Rafferty kimdir? Emily K. Rafferty kaç yaşında?

Emily Kernan Rafferty, müzelerin önde gelen isimlerinden biri olarak tanınan bir yönetici ve kültür aktivistidir. Metropolitan Sanat Müzesi'nin ilk kadın başkanı olan Emily K. Rafferty kimdir? İşte ayrıntılar...

Şeref Taşkın kimdir? Ne mezunu?

Polisan Holding Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olan Şeref Taşkın, kimdir? Şeref Taşkın nereden mezun oldu? İşte ayrıntılar...

İpek Kıraç kimdir? İpek Kıraç hangi üniversiteden mezundur?

İpek Kıraç kimdir? İpek Kıraç hangi mesleği yapıyor? İpek Kıraç nereden mezundur? İşte detaylar!

Saim Kılıç kimdir? Kaç yaşında ? Nereli?

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saim Kılıç kimdir? Kaç yaşında? Prof. Dr. Saim Kılıç daha önce hangi görevlerde  bulunmuştur?  Prof. Dr. Saim Kılıç'ın eğitim hayatı nasıldı?

Orhun Köstem kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? Nereli?

Kordsa Teknik Tekstil A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Orhun Köstem kimdir? Kaç yaşında? Cevdet Alemdar daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Orhun Köstem'in eğitim hayatı nasıldı?

Namık Kemal Gökalp Kimdir?

Namık Kemal Gökalp kimdir? Namık Kemal Gökalp mesleği nedir? Namık Kemal Gökalp hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Fazlı Kılıç kimdir?

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Fazlı Kılıç kimdir? Fazlı Kılıç kaç yaşında? İşte ayrıntılar...

Serdar Kırmaz kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Consusu Enerji İşletmeciliği ve Hizmetleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serdar Kırmaz kimdir? Kaç yaşında?   Serdar Kırmaz daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Serdar Kırmaz'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Serdar Kırmaz'ın hayatına dair merak edilenler.

Tuncer Köklü Kimdir? 

ATP Ticari Bilgisayar Ağı ve Elektrik Güç Kaynakları Üretim Pazarlama ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Tuncer Köklü kimdir? Tuncer Köklü daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Tuncer Köklü hakkında merak edilenler...

Ahmet Kürkçü kimdir? Eğitim hayatı nasıl? Uzmanlık alanı nedir?

Vizyon Grup Bağımsız Denetim A.Ş Mali Müşavirlik ve T.T.K. , Müdürü Ahmet Kürkçü kimdir? Ahmet Kürkçü daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Ahmet Kürkçü'nün eğitim hayatı nasıldı? İşte Ahmet Kürkçü`nün hayatına dair merak edilenler.

Erdal Kılıç Kimdir?

Erdal Kılıç kimdir? Erdal Kılıç’ın mesleği nedir? Erdal Kılıç hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

namık ekinci kimdir Haberi

namık ekinci kimdir


Çelik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, Ortadoğu ve ABD gibi temel ihracat pazarlarında önemli kayıplar yaşayan Türk çelik sektörünün, AB'nin uygulamaya geçirdiği kotalar sebebiyle bu bölgeye inşaat çeliği ihracatında da yüzde 60'ın üzerinde daralma yaşayabileceğini belirtti.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Türk çelik üreticilerinin daralan talep sebebiyle 2018 yılıının son aylarından itibaren vardiya sayılarını düşürüp bakım çalışmalarına giderek üretimi azalttığını dile getiren Ekinci, böyle bir ortamda AB’nin özellikle inşaat çeliğinde Türkiye’ye uygulamaya başladığı kotaların sektörde çok daha fazla üretim düşüşlerine neden olabileceğini söyledi.

Türkiye’nin ham çelik üretimi 2018'de yüzde 0.6 düşüşle 37.3 milyon ton olarak gerçekleşti. Türkiye’nin çelik ihracatı ise ihracatçıların yeni pazarlara yönelmesinin de etkisiyle 2018 yılında yüzde 20.8 artışla 21.4 milyon ton; değer bazında da yüzde 36.1 artışla 15.6...