04 / 05 / 2024

Nanjing Kuleleri çin

Nanjing Kuleleri çin

Ünlü İtalyan Mimar Stefano Boeri, Çin'deki ilk dikey orman projesini hayata geçirecek. İki bina şeklinde yükselecek Nanjing Kuleleri ile çevre kirliliği ve kirli hava sorunu çözülecek.

TOGO Kuleleri için flaş gelişme! İhale öncesi yargıdan dur kararı!

TOGO Kuleleri için flaş bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte TOGO Kuleleri ile ilgili yaşanan o gelişmenin tüm detayları...

Halk GYO, İFM Halk Ofis Kuleleri A Bloğu Halk Bankası'na kiraya verdi!

Halk GYO, İFM Halk Ofis Kuleleri A Bloğu Halk Bankası'na kiraya verdi ve 2 senelik kira bedeli peşin olarak alındı. 

Halk GYO, İFM Halk Ofis Kuleleri A Blok'u 35 milyon TL'ye kiraya veriyor! 

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2 yıl süreli ve aylık kira bedeli yasal yükümlülükler hariç 35 milyon TL üzerinden IFM Halk Ofis Kuleleri A Blok için kira sözleşmesi imzalayacak. 

İFM Ziraat Kuleleri Haziran 2022'de faaliyete geçecek!

Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Ziraat GYO) Genel Müdürü Peyami Ömer Özdilek, İFM Ziraat Kuleleri'nin Haziran 2022'de faaliyet geçmesi için çalışmalarının hızlandığını dile getirdi.

TOGO Kuleleri inşaatının bulunduğu parseldeki imar değişikliği iptal edildi!

Danıştay 6. Dairesi tarafından TOGO Kuleleri inşaatının yer aldığı parselde üzerindeki imar değişikliğinin iptaline ilişkin kararı onadı.

Rize'nin 'Pisa' kuleleri yan yattı!

Rize'nin yıllar önce inşa edilen 4 binası vatandaşları korkutuyor. Rize'nin 'Pisa' kuleleri olarak binaların bir an önce yıkılması bekleniyor.

Halk GYO Halk Ofis Kuleleri 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Uluslararası Finans Merkezi Projesi kapsamında inşaat süreci devam eden "Halk Ofis Kuleleri"nin 2019 yılsonu değerleme raporu yayınlandı...

Mansur Yavaş ve Sinan Aygün arasındaki rüşvet krizinin arkasında ne var?

CHP'li Sinan Aygün, Togo Kuleleri inşaatı için Mansur Yavaş’ın kendisinden rüşvet istediğini iddia etmişti. Konu hakkında açıklamalar yapan Gazeteci-yazar Emin Pazarcı, "Önümüzdeki günlerde bu konu çok tartışılacak gibi, işin arkasında siyasi husumet var." dedi.

Sinan Aygün, Togo Kuleleri satış ofisinde iddiaları yanıtladı!

Eski CHP Milletvekili, eski Ankara Ticaret Odası Başkanı ve mühürlenen Togo Kuleleri inşaatının müteahhidi Aygün, Togo Kuleleri satış ofisinde, inşaatın mühürlenmesi ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş hakkında ortaya attığı iddialarla ilgili basın toplantısı düzenledi... 

İnşaatı mühürlenen Sinan Aygün ve Mansur Yavaş polemiği!

Eski CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Eskişehir yolundaki "Togo Kuleleri" olarak adlandırılan inşaatının mühürlenmesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ekibinin kendisinden 25 milyon lira rüşvet istediğini iddia etmişti. Yavaş ve Aygün arasında sular durulmadı...

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona gelindi!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kuleleri tek bir noktada toplayacak Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona yaklaşılıyor. Projede restoran, seyir terası gibi sosyal alanların olacağı katların montajı tamamlandı.

Halk Ofis Kuleleri için Buga Otis Asansör ile anlaşıldı!

Halk GYO'nun İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi kapsamında inşa edeceği Halk Ofis Kuleleri için Buga Otis Asansör ile sözleşme imzalandı.

Zeytinburnu 16/9 kuleleri yasallaştı!

İstanbul Zeytinburnu’nda yer alan 16/9 kuleleri için mahkemeden ‘Tıraşlansın’ kararı çıkmıştı. 4. İdare Mahkemesi gökdelenleri yasallaştırdı ve gökdelenlerin tıraşlanma durumu ortadan kalktı. 

Nanjing Kuleleri çin Haberi

Nanjing Kuleleri çin

Bundan birkaç yıl önce ünlü İtalyan Mimar Stefano Boeri, gelişen kentsel alanlarda azalan yeşil alanlara çözüm olarak"dikey orman"temasını geliştirmişti. Hatta geçen yıl İstanbul'da bu konuda konferans vermişti."Dikey orman" binaların, yapıların dış cephelerinin estetik ve fonksiyonel şekilde yeşillendirilmesi anlamına geliyor. Binanın bulunduğu yerdeki hava şartları ve binanın amacına göre çok çeşitli bitkilerden faydalanabiliyor. Şimdiye kadar"dikey orman" ya da "dikey bahçe"örneklerini Meksika ve İtalya'da hayata geçiren Boeri, Çin'deki ilk"dikey orman"projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.