19 / 05 / 2024

Nazilli Kanal Yolu Projesi ne zaman tamamlanacak

Nazilli Kanal Yolu Projesi ne zaman tamamlanacak

Kanal Yolu olarak bilinen ve Nazilli’nin en geniş kapsamlı yol çalışması yapılan Yıldıztepe Mahallesi Mehmet Yüzügüler Sokak’ta kaldırım döşeme çalışmalarına başlandı.

Kanal İstanbul'da çalışmalar hızlanacak!

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Kanal İstanbul projesiyle ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Bu projeyi ideolojik ve siyasi boş tartışmaların dışında ülkenin, İstanbul'un güvenliği ve artan ticari ihtiyaçları karşılamak için bir su yolu projesi olarak görmek gerekir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul çıkışı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bartın – Kurucaşile Yolu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada Kanal İstanbul Projesi'ne karşı çıkanları eleştirdi

Kanal İstanbul projesi Süveyş Kanalı kadar gelir getirir mi?

Mega kent İstanbul'a yeni bir su yolu açılmasını öngören çılgın proje Kanal İstanbul, Süveyş Kanalı kadar gelir getirir mi?

Hamza Dağ'dan Kanal İstanbul açıklaması!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hamza Dağ, Kanal İstanbul'la ilgili konuştu. Dağ, "Kanal İstanbul, deniz ticareti ve İpek Yolu hareketlenmesi noktasında stratejik önem arz ediyor" dedi.

Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün detayları belli oldu!

İstanbul'un Avrupa yakasında Karadeniz'den Marmara Denizi'ne kazar uzayacak şekilde dizayn edilen su yolu projesi Kanal İstanbul'un güzergahında yapılacak ilk köprüyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Kanal İstanbul projesiyle İstanbul hangi avantajları kazanacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Süveyş’te karaya oturan gemiden sonra Avrupa ve Asya’yı bağlayan ticaret yolu Orta Koridor’un öneminin bir kez daha ortaya çıktığına dikkat çekti. Karaismailoğlu, “Kanal İstanbul, Orta Koridor’daki varlığımızı ve hakimiyetimizi artıracak” dedi.

Kanal İstanbul bir modern şehir projesidir!

Karadeniz ile Marmara Denizi arasında yapay bir su yolu meydana getirecek olan Kanal İstanbul projesi tartışmaların odağında yer alıyor. Peki proje neden yapılmalı? 

Kanal İstanbul'a neden itiraz ediliyor?

Karadeniz ile Marmara Denizi arasında yapay bir su yolu meydana getirecek olan Kanal İstanbul projesi tartışmaları devam ediyor. Peki Kanal İstanbul hangi gerekçelerle yapılmak isteniyor? Projeye karşı çıkanların itirazları neler?

Kanal İstanbul için ihale yapılacak mı?

Kanal İstanbul için asıl bir ihale yolu izleneceği, daha doğrusu ihale edilip edilmeyeceği henüz belli olmadı. Rönesans grubunun Kanal İstanbul için yoğun şekilde çalıştığı ileri sürülüyor...

2 bin 800 yıllık Şamran Kanalı Van'ın cazibe merkezi olacak!

Van'da Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olan 51 kilometre uzunluğuna sahip tarihi Şamran Kanalı, "Menua Yürüyüş Yolu Projesi" kapsamında yeniden turizme kazandırılacak.

Nazilli Kanal Yolu Projesi’nde sona gelindi!

Kanal Yolu olarak bilinen ve Nazilli’nin en geniş kapsamlı yol çalışması yapılan Yıldıztepe Mahallesi Mehmet Yüzügüler Sokak’ta kaldırım döşeme çalışmalarına başlandı.

Kanal İstanbul'a AYM vizesi!

Cumhuriyet Halk Partisi,  Kanal İstanbul ve benzeri su yolu projelerinin ‘yap-işlet-devret’ modeliyle yapılmasına dönük düzenlemenin iptali için AYM'ye başvurmuştu. CHP'nin talebi reddedildi, AYM Resmi Gazete'de kararın gerekçesini yayınladı...

AYM'nin Kanal İstanbul Projesi ile ilgili kararının gerekçesi açıklandı!

CHP, Yap-İşlet-Devlet modeline ilişkin yasaya eklenen ‘Kanal İstanbul ve benzeri su yolu projeleri’ ibaresinin iptal edilmesi talebiyle AYM'ye başvurmuştu. CHP'nin talebi reddedildi, AYM Resmi Gazete'de kararın gerekçesini yayınladı...

Nazilli Kanal Yolu Projesi ne zaman tamamlanacak Haberi

Nazilli Kanal Yolu Projesi ne zaman tamamlanacak

Nazilli Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa tamamladığı Kanal Yolu Projesi tamamlanıyor. Geçtiğimiz ay araç trafiğine açılan yolda kaldırım döşeme çalışmalarına geçildi.

Covid-19 ile mücadele çalışmalarının yanı sıra rutin belediyecilik faaliyetlerini denetleyerek daire müdürlerinden bilgi alan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Mehmet Yüzügüler Sokak’ta da incelemeler gerçekleştirdi.

Nazilli Belediyesi'nde yer alan habere göre; mahalle sakinleri ile sohbet edip taleplerini dinleyen Özcan, Nazilli’de hiçbir sorunun kalıcı olmayacağını açıkladı. Başkan Özcan, hazırlanan program kapsamında ilçede bulunan cadde ve sokakların tamamında ihtiyaç ivediliği göz önünde bulundurulan bakım, onarım ve tadilat çalışmasında bulunulacağı kaydedildi.

Çalışmaları nedeniyle Başkan Özcan ve ekibine teşekkürlerini ileten mahalle sakinleri, “Başkanımızdan Allah razı olsun. Burada büyük bir çalışma yapıldı ve yolumuz çok güzel oldu. Araçlar ve yayalar hiçbir sorun yaşamıyor. İnşallah...