16 / 05 / 2024

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tahliye edildi

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tahliye edildi

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı polis eşliğinde tahliye edildi. Vakıf yetkilileri 116 yıllık tarihi binadaki restorasyonun aslına uygun yapılmadığını söylüyor. Bina, butik otel yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı KPSS şartsız personel alacak! İşte başvuru şartları!

Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı açıklamada KPSS şartsız personel alacağını açıkladı. Peki Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın personel alımı için aranan şartlar neler? İşte söz konusu iş ilanıyla ilgili detaylar...

Kültür ve Turizm Bakanlığı iki ilde 86 personel alacak! Açık kadrolar peş peşe paylaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı’ndan yayımladığı ilan kapsamında 86 adet personel alacağını duyurdu. İstihdam edilecek personellerin hangi kadrolara alınacağını da paylaşan Kültür ve Turizm Bakanlığı, son başvuru tarihinin 28 Ağustos olduğunu aktardı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı KPSS puanıyla personel alıyor! Başvurular başladı! Hemen şartlara bakın!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, personel alımı yapılacağını açıkladı. Peki Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuru şartları ve tarihleri neler? İşte merak edilenler...

Kültür Bakanlığı duyurdu! KPSS şartsız 17 personel alınacak! Başvurular bugün başladı! Elinizi çabuk tutun!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatrosu 17 sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. Başvurular başladı. İşte başvuru şartları...

Kültür ve Turizm Bakanlığı açıkladı! Tam 127 personel alımı yapılacak! Başvuruları kaçırmayın!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere toplamda 127 personel alımı yapılacağı açıklandı. Peki başvurular ne zaman başlıyor?  Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023p personel alımı başvuru tarihi belli oldu mu?

Bakanlıkta çalışmak isteyenlere müjde! Kültür ve Turizm Bakanlığı duyurdu! 165 personel alımı yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 156 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. İşte alıma dair detaylar!

Bakanlıktan iş arayanlara müjdeli haber! Kültür ve Turizm Bakanlığı personel arıyor! Şartlara inanamayacaksınız!

Bakanlıkta işi olsun isteyenlere müjdeli haber. Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alacağını duyurdu. İşte detaylar!

''Takı kültürünü gümüş olarak devam ettirin'' diyen İslam Memiş'ten çarpıcı gümüş yorumu! Gümüş olanlar çok önemli bakın

Gümüş fiyatları ocak ayından itibaren sert düşüş eğilimine girdi. Konu ile ilgili İslam Memiş ''Takı kültürünü gümüş olarak değiştirin'' diyerek  yatırımcıları uyardı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 149 personel alacak! İş arayanlar dikkat! Yazılı ve sözlü sınav yapılmayacak!

İş arayanların beklediği müjde Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan geldi. Yapılan açıklama kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine 149 personel alınacağı belirtildi.

Ofis kültüründe büyük dönüşüm!

Yüzyıllar öncesinden gelen iş hanı kültürümüzü tasarım ve teknolojiyle buluşturarak esnek çalışma alanları yöneten HAN Spaces ve Türkiye’nin ilk dijital etkinlik ve sektörel içerik platformu Digital Network Alkaş (DNA) ofis kültüründe değişiklik yapacak ortaklığa imza attı. 

Samsun 19 Mayıs'taki kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Samsun 19 Mayıs ilçesinde 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Osman Topaloğlu, 2017'de yapımını başlattığı Kültür Merkezi'nin 2019'a kadar tamamlanacağını söylemişti. Kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Yatay mimari tarzında ve mahalle kültürünü yaşatacak projeleri yapacağız!

Kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Yatay mimari tarzında ve mahalle kültürünü yaşatacak projeleri yapacağız" dedi.

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tahliye edildi Haberi

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tahliye edildi

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'nın içinde bulunduğu 116 yıllık tarihi bina, kira sözleşmesi bitmeden 49 yıllığına kiralanmasının ardından polfs ve zabıtalar eşliğinde tahliye edildi. Bina otel yapılacak. Vakıf yetkilileri binada AKKA inşaat tarafından sürdürülen restorasyon çalışmalarının Koruma Kurulu tarafından aslına uygun yapılmadığı için durdurulduğunu söyledi. Nâzım Hikmet Vakfı Başkanı Rutkay Aziz, "Can ve mal güvenliğimizi korumak adına yaptıklarını söylüyorlar! Beklediğimiz bir durumdu. İnatla yaşatmaya kararlıyız. Destekler de görüyoruz. İşin içinde rant, para yatıyor. Butik otel yapmayı düşünüyorlar..." dedi. 


Vakıf Başkanvekili sanatçı Tarık Akan 4 dava açtıklarını belirterek, "Adalet onların tarafına çalışıyor" dedi. 


Tarihi binanın kapısına dün polis ve zabıta dayandı. Sabah saatlerinden itibaren binada kalan son dairelerin tahliye işlemleri başladı. Nâzım Hikmet Vakfı'na ait 2 daireden biri mühürlendi, diğeri ise...