30 / 04 / 2024

Nazmi Durbakayım açıklamaları

Nazmi Durbakayım açıklamaları

Teknik Yapı Holding ve İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada, "Bir Allah’ın kulu ev alırken sorgulamıyor. Müteahhitlerin kendilerine, mevcut 5-6 milyon riskli yapının oluşmasında katkılarının olup olmadığını sorması lazım" dedi.

Gayrimenkul dövizden daha fazla getiri sağlayacak!

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada bu dönemde gayrimenkul sektöründe büyük fırsat oluştuğunu, yakında gayrimenkulün dövizden daha fazla getiri sağlayacağını dile getirdi.

Konuta talep düştüğü gibi çıkar!

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, 2001 ve 2008 yıllarında da gayrimenkul sektörünün durgun dönemler yaşadığını belirterek, “Sonrasında hep talep patlamasıyla karşılaştık. Artık Türkiye’de krizlerin süresi 6 ayı geçmiyor. Yukarı çıkış başladı” dedi

İlk el satışlarında hedef 500 bin konut!

2015'in gayrimenkul ve inşaat sektörü için çok önemli bir dönüm noktası olacağını belirten İNDER Başkanı Durbakayım yaptığı açıklamada " yüzde 13-14 büyüme bekliyoruz " dedi.

Nazmi Durbakayım: 2015'te inşaat sektörü yüzde 14 büyür!

2015'in gayrimenkul ve inşaat sektörü için çok önemli bir dönüm noktası olacağını belirten İNDER Başkanı Durbakayım, " Yüzde 13-14 büyüme bekliyoruz " dedi.

Ulaşım projeleri konut fiyatlarını uçuruyor!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Marmaray ve metrobüs gibi ulaşım projelerinin bölgedeki ev fiyatlarını yüzde 75'e kadar, üçüncü boğaz köprüsü ve 3. havalimanının ise arsa fiyatlarını yüzde 300 artırdığını söyledi.

Nazmi Durbakayım: 2015 gayrimenkulde dönüm noktası olacak!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, 2014 yılına ve 2015 yılı beklentilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Durbakayım, "2015 gayrimenkulde dönüm noktası olacak" dedi

Nazmi Durbakayım: Kentsel dönüşüme karşı bir zihniyet var!

Geçtiğimiz dönemde İNDER. KONUTDER ve GYODER'in kentsel dönşüm konusunda müşterek raporlar hazırladığını ve yetkililere sunduğunu anlatan Durbakayım ancak tüm bunların yetersiz olduğunu Kentsel dönüşüme karşı bir zihniyet var sunduğunu anlattı.

Nazmi Durbakayım: Herkes inşaatçının üzerine giderse bu iş olmaz!

İnşaatçıların gördüğü muameleye isyan eden İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım "Bankacısı, belediyecisi, vatandaşı vur abalıya misali bu sektörün üzerine gelirse bu iş olmaz" dedi

Nazmi Durbakayım: Kimsenin gelişi güzel inşaat yapmaya hakkı yok!

İnder Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, müteahhitlik mesleğinin bir güven müessesesi olduğunu vurguladı. Kimsenin gelişi güzel bina yapmaya hakla olmadığını belirterek, merdiven altı imalat ihbar edilmedi dedi.

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" programında konuştu ve "Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli" diyerek kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o açıklamaları...

Ekrem İmamoğlu'ndan dönüşüm açıklaması: Kamu kurumları birlikte çalışmalı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşüm ve depreme dikkat çekerek kamu kurumlarının birlikte çalışması gerektiğini dile getirdi. İşte İmamoğlu'nun o açıklamaları...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonu açıklaması!

12’nci Kalkınma Planı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kalkınma Planı üzerinde yapılan görüşmelerde kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonuna ilişkin birtakım açıklamalar yaptı.

Tahminleri tek tek çıkan İslam Memiş'ten gümüş açıklaması! Gümüşü olanlar acilen bu açıklamaya bakın!

Tahminleri tek tek çıkan İslam Memiş'ten gümüş açıklaması... Gümüşü olanlar acilen bu açıklamaya bakın... İşte İslam Memiş'in o açıklamaları...

Çiftçiler için açıklamalar peş peşe geldi hemen bakın! Yeni destek müjdesini kaçırmayın!

Hükümet yetkilileri  çiftçiler için oluşturmuş destek ödemeleri için açıklamalar Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapıldı. Destek ödemeleri hakkında açıklamalar  ard arda gelirken ayrıntılarda merak ediliyor.

SGK’dan gelen peş peşe açıklamalar herkesi korkuttu! Hizmet dökümünüzdeki 'S,Ş,K' harfleri ne anlama geliyor?

SGK’dan gelen açıklamalar bu süreçte sıkı takibe alındı. Eğer bu harfler e-Devlet'te varsa emeklilik süreleri uzamaya başlıyor. Hemen e-Devlet’ten kontrol etmeniz istendi.

Powell'ın açıklamaları sonrası Bitcoin'de gelişme! Yatırımcılar kara kara düşünüyor

Fed Başkanı Powell'ın 'şahin' açıklamaları sonrası Bitcoin 22.350 dolardan gece saatlerinde 22.010 dolara kadar düştü. Bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla 22.000 doların üzerinde tutundu. İşte tüm detaylar...

Erdoğan Bayraktar'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Bir dönem Toplu Konut İdaresi Başkanlığı görevini de yürüten Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bayraktar, kentsel dönüşümün ana hedefinin tüm Türkiye’yi salaş, kaçak ve afet riski taşıyan binalardan kurtarmak olduğunu söyledi.

Yeni imar barışı gelecek mi? Yasa teklifi Meclis'te bekliyor! Son dakika açıklamaları peş peşe geldi!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, tüm imar aflarına karşı olduğuna dikkat çekti. Yeni imar barışı gelecek mi? Yasa teklifi Meclis'te bekliyor! Son dakika açıklamaları peş peşe geldi!

Piyasa kahininden son dakika gümüş açıklaması! Gümüş yatırımcılarını ne bekliyor?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan gümüş ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Peki İslam Memiş gümüş ile ilgili neler söyledi? İşte o açıklamalar...

Dünya Powell'ın açıklamalarına kilitlendi! Gram altın ne kadar, artacak mı?

Dolarla doğru orantılı bir şekilde yükselişe geçen altının, Fed Başkanı Jerome Powell ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının ardından zirve yapması bekleniyor.

Gümüş fiyatı 26 dolara koşuyor! Uzmanlardan gelen açıklamalar şok etti...

Gümüş fiyatları son beş gün içerisinde en yüksek seviyelere ulaştı. Gümüşün gramı bugün 12,28 liradan işlem görürken ons fiyatı 26 dolara koşuyor. Gümüş fiyatlarını yakından takip eden yatırımcılar için uzmanlardan şok açıklamalar geldi...

Vali Ali Yerlikaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, ı İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Vali Yerlikaya yaptığı açıklamada, anahtar cümlenin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Nazmi Durbakayım açıklamaları Haberi

Nazmi Durbakayım açıklamaları

Teknik Yapı Holding ve İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Türkiye’de 5-7 milyon arasında riskli yapının bulunduğunu belirterek, “Bu binayı yapan kişi ile cebine silah koyup da bir insanı öldürmeye giden kişinin farkı yok. Orada bir ölüm tuzağı yapıyor. Bunun cezalandırılması lazım. İmar barışı diyoruz, afet yasası diyoruz hep yeni birtakım şeyler. Artık bunlar da bitmeli çünkü bu ciddi bir milli servet kaybı” şeklinde konuştu.

‘Ayşe teyzenin’ domates alırken bile çok iyi incelediğini söyleyen Durbakayım, “Bir Allah’ın kulu ev alırken sorgulamıyor. Sektörde iş yapan müteahhitlerin samimiyetle kendilerine, 5-6 milyon riskli yapının oluşmasında katkılarının olup olmadığını sorması gerekiyor” dedi. İşte Cumhuriyet gazetesinden Şehriban Kıraç'ın Nazmi Durbakayım ile gerçekleştirdiği o röportaj...

İstanbul’un bir deprem gerçeği var, son dönemlerde yıkılan binalar, İstanbul’un...