06 / 05 / 2024

nazmi durbakayım yabancıya konut satışı

nazmi durbakayım yabancıya konut satışı

Vatandaşlık sınırının 250 bin dolara indirilmesi gayrimenkul sektörüne de yeni bir ivme kazandırdı. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım bir yılda yabancıya 50 bin konut satıp, ülkeye 10 milyar dolarlık girdi sağlanabileceğini belirtti. 

Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişinin şubat ayında 240 milyon dolar olduğunu açıkladı. Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından Türkiye’ye 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının fırlamasında yabancıya satışın payı var mı?

Barınma sorunu gün geçtikçe yayılıyor ve sık sık gündem oluyor. Peki satılık ve kiralık konut krizinde yabancıya satışın payı var mı? İşte detaylar...

Yabancıya arsa, arazi ve konut satılır mı? sorusuna net cevap!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, resmi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, yabancıya gayrimenkul satışlarıyla ilgili yaptığı paylaşımda ''Yabancıya gayrimenkul satılır mı? sorusuna net yanıtı verdi. İşte o paylaşım...

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Kanada’nın 2 sene boyunca yabancıya konut satışını durdurması, Türkiye’de de benzer bir uygulamanın olup olmaması tartışmasını gündeme getirdi. Peki Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Konut fiyatlarını patlatan gizli neden ortaya çıktı! Sebep ne yabancıya mülk satışı ne de göçmenler değilmiş...

Türkiye'de son yıllarda aşırı artan konut fiyatları hala daha yükselmeye devam ediyor. Satılık konut fiyatlarındaki yükseliş kiralık konut fiyatlarını da etkiledi. Uzmanlar konutta yaşanan fiyat patlamasının yabancıya konut satışı ya da göçmen sayısı ile açıklanamayacağını ifade etti.

Yabancıya konut satışında tüm zamanların rekoru kırıldı! 

Akzirve Satış Müdürü Hakan Sabbağ, son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışıyla ilgili yaptığı açıklamada, ocak-mart döneminde 14 bin 344 adetle tüm zamanların ilk çeyrek rekoru kırıldığını dile getirdi.

Yabancıya konut satışı yasaklanmalı mı? 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ussal Şahbaz bugünkü köşesinde yabancıya konut satışını kaleme aldı. İşte Ussal Şahbaz'ın 'Yabancılara ev satışı yasaklansın mı?' başlıklı yazısı...

Yabancıya satılan her 100 konuttan 11 tanesini Ruslar aldı!

Akzirve Satış Müdürü Hakan Sabbağ, merakla beklenen yabancıya konut satışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Şubat ayında yabancılara gerçekleştirilen konut satışlarında yüzde 54,9’luk artışla 4.591 adede ulaşıldığını dile getirdi.

İzmir'de yabancıya konut satışları arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

Yabancıya konut satışında çifte rekor!

Ocak-Kasım döneminde yabancıya yapılan 50 bin 735 satış ve Kasım ayında 7 bin 363 konut satışı ile hem yıllık hem aylık rekor kırıldı.

Şadi Yazıcı ve Nazmi Durbakayım yeni şirket kurdu!

Şadi Yazıcı, Ahmet Nazmi Durbakayım, Kerem Çakırağa, Abdullah Fatih Ulusoy, Fatih Arslan, Kazım Çelik, Fethullah Fethi Hinginar yeni şirket kurdu. Teba Eğitim İnşaat Anonim Şirketi Tuzla’da  50 bin TL sermaye bedeli ile  kuruldu.

Yabancıya konut satışı yıl sonunda zirve yapacak!

TÜİK tarafından açıklanan ekim ayı konut satışları verilerine göre, bu dönemde yabancıya konut satışında değerleme sistemindeki değişikliğin de etkisiyle yüzde 11 düşüş yaşandı. Peki sektör temsilcileri yabancıya konut satışıyla ilgili neler diyor? Yabancıya konut satışı artacak mı?

nazmi durbakayım yabancıya konut satışı Haberi

nazmi durbakayım yabancıya konut satışı

Gayrimenkul sektörünün temsilcilerinin uzun süredir dillendirdiği yabancıya gayrimenkul satışında vatandaşlık hakkının 1 milyon dolardan aşağıya inmesi talebi  hükümet nezdinde de karşılık buldu. Yeni Şafak gazetesinden Emine Açar'ın haberine göre, Resmi Gazete’de yayımlanıp yürülüğe giren yeni yönetmelikle artık yabancılar 1 milyon dolar yerine 250 bin dolarlık gayrimenkul satın alarak 3 sene satmadıklarında vatandaşlık hakkı elde edebilecek. Sektör temsilcileri bunun ciddi bir ivmelemeye sebep olacağını ve gayrimenkul satışlarını artıracağını söylüyor. İstanbul inşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, “İlk hedefimiz bir yılda 50 bin konut satışına imza atmak. Bunun karşılığında da ülkeye 10 milyar dolarlık girdi sağlamak” diye konuştu. Durbakayım, yurtdışı tanıtım faaliyetlerinin de yeni dönemde artacağını belirtti.

KUR SABİTLENSİN

Yabancıya konut satışında mağduriyetlerin yaşanmaması için kurun satış yapılan gün itibariyle sabitlenmesi gerektiğini de belirten...