17 / 05 / 2024

Nebraskadaki hortum felaketinde kaç bina yıkıldı

Nebraskadaki hortum felaketinde kaç bina yıkıldı

ABD’nin Nebraska eyaletinde birbirini takip eden iki hortum, Pilger kasabasını adeta haritadan sildi. Fellaket, aralarında bir okulun da olduğu yaklaşık 370 bina ve hanenin yıkılmasına sebep oldu.

Hataylı depremzedeler yeni yıla yeni konutlarında girecek!

TOKİ, 6 Şubat deprem felaketinde en ağır hasarı alan Hatay’da depremzedeleri yeni konutlarına kavuşturmak için gece-gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor. Hızlı bir şekilde yükselen evlerden 40 bin tanesi yeni yılda Hataylılara teslim edileceği belirtildi.

Kentsel dönüşümle yeniden inşa edilen bina depremde 44 can aldı!

Kahramanmaraş'taki 6 Şubat deprem felaketinde 44 kişinin hayatını kaybettiği Said Bey Apartmanı'nın 2015 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kentsel dönüşüm doğrultusunda yıkılan binanın yerine yapıldığı öğrenildi.

Adana’da yıkılmayı bekleyen ağır hasarlı binalar tehlike saçıyor!

Adana’da 6 Şubat deprem felaketinde ağır hasar alan binaların yıkımı halen yapılmadı. Uzmanlar ağır hasarlı bu binalardan bazılarının her an yıkılabileceğini ifade ediyor.

Osmaniye’de 105 kişiye mezar olan Bilge Sitesi’nin 4 sanığının yargılanmasına başlandı!

Osmaniye'de 6 Şubat deprem felaketinde yıkılan, 105 kişinin hayatını kaybettiği ve 6 kişinin yaralandığı Bilge Sitesi'nin müteahhitleri Mustafa İpek ve Faruk Pilge ve bunun yanı sıra, fenni mesulleri Ayhan Gedik ve Haluk Koç'un yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Enkaz bedeli nedir?

Enkaz bedeli, adından da anlaşılacağı gibi deprem felaketinde sağlanan bir yardımdır. Bu yardım, yasal bir şekilde yapılır ve devlet tarafından sağlanır. Peki enkaz bedeli nedir, kime ödenir, nasıl hesaplanır? İşte depremden etkilenen kişileri ilgilendiren enkaz bedeli ile ilgili bilgiler...

Gaziantep'teki Gölgeler Apartmanı'nda soruşturma tamamlandı: Numune alınamayacak kadar kötü halde!

6 Şubat felaketinde 21 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı Gaziantep'teki Gölgeler Apartmanı'na ilişkin kötü haberler gelmeye başladı, apartman numune alınmayacak kadar kötü halde...

Meteoroloji’den hortum uyarısı! 26 il için sarı kod verildi! Hava durumunu kontrol etmeden dışarı çıkmayın!

Hazirana girmemize rağmen ülkemizde hala kuvvetli yağışlar meydana geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hortum ve dolu yağışına karşı uyardı! İşte detaylar!

Hava Durumu Uyarısı: 14 il için ani sel, dolu ve hortum riski var!

Yarın ülke genelinde sağanak yağışlar bekleniyor. İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da şiddetli yağış tahmini yapılıyor. 14 şehir için sel, su baskını, dolu, yıldırım ve hortum uyarısı geldi.

Adıyaman'da 8 bine yakın ağır hasarlı yapı yıkılacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinde en çok etkilenen iller arasında bulunan Adıyaman'da hasarlı yapıtların yıkımına başlanacak.

Deprem bölgesinde yeni sel riski var mı? Prof. Dr. Orhan Şen tek tek açıkladı!

Şanlıurfa ve Adıyaman'da dün yaşanan sel felaketinde 15 kişi yaşamını yitirirken, 4 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Peki deprem bölgesinde yeni sel riski var mı?

Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel felaketi: Caddeler göle döndü, ölü sayısı 5'e yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı Adıyaman ve Şanlıurfa'da şimdi de sel felaketi yaşanıyor. Caddelerin göle döndüğü sel felaketinde Şanlıurfa'da 4 kişi, Adıyaman'da 1 kişi hayatını kaybetti...

BM kalkınma uzmanları açıkladı! Depremden sonra en az 500 bin yeni konut gerekiyor!

Türkiye'de 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinde ölenlerin sayısı 43 bini geçerken, BM kalkınma uzmanları konu ile ilgili açıklamalarında, ülkenin güneyinde 1,5 milyon kişinin evsiz kaldığına ve en az 500 bin yeni evin inşa edilmesi gerektiğini aktardı. İşte ayrıntılar... 

Devlet depremzedeye hangi destekleri sağlıyor? Kira, taşınma yardımı ne kadar? 100 bin TL'lik destek kimlere verilecek?

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde evleri yıkılan veya ağır hasara uğrayan depremzedelere 10 bin liralık destek ödemesi başladı. Devlet bunun yanı sıra kira ve taşınma yardımı, işsizlik ödeneği ve mazot yardımı gibi çeşitli destekler de sunacak.

Nebraskadaki hortum felaketinde kaç bina yıkıldı Haberi

Nebraskadaki hortum felaketinde kaç bina yıkıldı


ABD’nin Nebraska eyaletinde birbirini takip eden iki hortum, Pilger kasabasını adeta haritadan sildi. Biri çocuk en az iki kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin de ağır yaralandığı felaket, aralarında bir okulun da olduğu yaklaşık 370 bina ve hanenin yıkılmasına sebep oldu. Görgü tanıklarından Gregg Moeller, “Sanki Tanrı el tırnaklarını toprağa sürtüyordu” diyerek yaşanan durumu tarif etti.


BÖYLESİ NADİR GÖRÜLÜR


Weatherholt, kasabanın yarısından fazlasının yok olduğunu söyledi. Meteoroloji uzmanı Barbara Mayes, birbirini bu kadar uzun süre takip eden ve aynı şiddette iki hortumun sık görülen bir durum olmadığını vurguladı. Kasırga, Nebraska’nın yanı sıra Iowa’nın kuzeyinde ve Minnesota’nın güneyinde de etkili oldu. Önemli maddi hasar...