30 / 04 / 2024

Net metrekare hesaplaması nasıl yapılır

Net metrekare hesaplaması nasıl yapılır

Evinizi alıp satarken işinize yarayan metrekare hesaplama işlemi nasıl yapılır? Net ve brüt metrekare nasıl hesaplanır?

TOKİ Karaman İşçi Konutları'nda metrekare tartışması!

TOKİ tarafından Karaman'da Organize sanayi çalışanları için yapılan konutların metrekaresi tartışma yarattı. TOKİ'den ev alan vatandaşlarla yapılan görüşmelerde, 2 + 1 evlerin net olarak 85 metrekare olarak bildiklerini söylediler.

Konuttaki metrekare oyununa standart getirilmeli!

Yasa ve yönetmelik çıkıyor ama mağduriyetlerin önüne geçilemiyor. Demirbaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş, net ve brüt metrekare farklarıyla ilgili standardın olmadığına dikkat çekti.

360 Kurtköy projesi metrekare hesabına yeni bir çözüm getirdi!

360 Kurtköy projesi, net-brüt metrekare hesabına yeni bir çözüm getirdi. Buna göre konut satışları net metrekare üzerinden yapılacak. Brüt metrekareye ise otopark ve sosyal alanlar dahil edilmeyecek

Net ve brüt metrekare nasıl hesaplanır?

Evinizi alıp satarken işinize yarayan metrekare hesaplama işlemi nasıl yapılır? Net ve brüt metrekare nasıl hesaplanır?

Net metrekare hesaplamasına dahil alanlar!

Konutun tüm alanlarının toplamı ‘brüt metrekare’; konut içindeki ‘süpürülebilir alan’ ise ‘net metrekare’ ile ifade ediliyor. İşte, net metrekare hesaplamasına dahil alanlar!

Konutlarda net metrekare nasıl hesaplanır?

Net metrekare, brüt metrekare kadar kullanılmayan bir alan hesabı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konutlarda net metrekare nasıl hesaplanır?

Konutta metrekare hesabı nasıl yapılır?

Evinizin net metrekaresini hesaplayabilmek için, evin içinde yer alan tüm odaların ve alanların metrekare türünden değerlerinin hesaplamak gerekiyor. Peki, konutta metrekare hesabı nasıl yapılır?

Net-brüt metrekare nasıl hesaplanır?

Net-brüt metrekare farkı özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sorunlarından biri. Brüt metrekareye otopark, hatta merdiven boşluğu gibi ortak alanlar eklendiğinde bazen net metrekarenin 2 katı metrekare bilgisi verilebiliyor.

Konut alıcısının en büyük sıkıntısı net-brüt metrekare farkı!

Özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sıkıntılarından 'net-brüt' metrekare farkı, müşteriyi mağdur ettiği kadar, 'güveni' önde tutan inşaat firmalarında da sıkıntıya yol açıyor.

Konutta metrekare nasıl hesaplanır?

MFZ Grup ortağı Muhanver Gözüm: "Net-brüt metrekare hesabında alıcıya doğru bilgi vermeyenler, sektörün imajını zedeliyor" "İnşaatçılar, alıcısına 'brüt metrekare' denildiğinde 'net metrekare'nin konutun ta kendisi olduğunu anlatmalı"

Konut alıcısının kafası net-brüt metrekare konusunda karışık!

Özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sıkıntılarından ‘net-brüt’ metrekare farkı, müşteriyi mağdur ettiği kadar, güvenilir inşaat firmalarında da sıkıntıya yol açıyor.

Aldığım konut gerçekte kaç metrekare?

Net-brüt metrekare farkı özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sorunlarından biri oldu. MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm:“Net-brüt metrekare hesabında alıcıya doğru bilgi vermeyenler,tüm sektörün imajını zedeliyor” dedi.

Konutta metrekare belirsizliği sona erdi!

Gayrimenkul sektöründe sorun haline gelen metrekare meselesi çözüme kavuştu. Ön ödemeli konut satışlarında artık dairenin ve eklenti alanlarının net ve brüt metrekarelerinin ayrı ayn belirtilmesi zorunlu olacak.

Net metrekare hesaplaması nasıl yapılır Haberi

Net metrekare hesaplaması nasıl yapılır

Net ve brüt metrekare nasıl hesaplanır?

Bir dairenin net metrekaresi demek; o dairenin zeminine döşenebilecek ıslak zeminlerin ya da halıların ya da parkelerin, kısacası daire içinde yaşanabilecek, ayağınızı basabileceğiniz alanların büyüklüğü anlamına geliyor. 


Kimi dairelerde brüt metrekare 80 metrekare iken, o dairenin net büyüklüğü teras ve balkonu çıkardığınızda 50 ya da 60 metrekareye kadar düşebiliyor. 


Brüt alan ise; bir binanın herhangi bir katındaki dairelerden birinin o katta kapladığı toplam alanın büyüklüğü olarak tanımlanıyor.  Brüt metrekare hesabına daire içindeki balkon, duvarların iz düşüm olarak yarattığı alanlar, o dairenin kullanımındaki teraslar da dahil ediliyor. Baca boşlukları, varsa atık sistemi boşlukları da brüt metrekare alanına ekleniyor.


Brüt metrekare hesabı... 

Brüt metrekare üç farklı şekilde hesaplanabiliyor. Bunlar;

1- Katın dıştan ölçülen, asansör ve boşlukların düşürüldüğü inşa edilebilen alanı şeklinde,

2-...