27 / 04 / 2024

Niğde Efendibey Dönüşüm Projesi son durum

Niğde Efendibey Dönüşüm Projesi son durum

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 1700 eski yapının yıkıldığı Kentsel Dönüşüm Alanında 20 bin kişiyle kat karşılığı sözleşme imzaladıklarını belirterek, “Bu durum vatandaşımızın, belediyemize olan güveninin net bir göstergesidir” dedi.

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Çoker Sitesi'nin yıkımına başlandı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Büyükçekmece Atatürk Mahallesi’nde bulunan Çoker Sitesi’ndeki 4 blok yıkıldı...

Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? Bina dönüştürmek resmen açmaza girdi! 

Deprem ülkesi olması sebebiyle Türkiye’de kentsel dönüşüm meselesi sık sık gündeme geliyor. Peki Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? İşte detaylar...

Düzce'de kentsel dönüşüm için 8 bölge belirlendi!

Son 25 senede 3 büyük deprem yaşayan ve konut stokunun yüzde 80'i yenilenen Düzce'de, kentsel dönüşüm için 8 bölge tespit edilerek, strateji belgeleri düzenlendi.

Sancaktepe'de kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı! İlçede 3 bin 12 riskli bina var

İstanbul Sancaktepe'de kentsel dönüşüm için her binanın MR'ı çekildi. Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü kentsel dönüşüm çalışmalarının 6 bölgede devam ettiğini belirtti. İşte detaylar...

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm 2019'dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 

Bahçelievler Belediyesi Kongre Merkezi ve Nikah Sarayı'nda Deprem Paneli düzenlendi. Bahçelievler'de kentsel dönüşüm 2019'dan beri yüzde 200 arttı! 100 bin kişi sağlam binada oturuyor! 

Yeni Evim Kampanyası hem üretimin, hem de kentsel dönüşümün önünü açacak!

Orta gelirlilere yönelik konut kampanyası olan Yeni Evim Projesi’nin detayları resmen belli oldu. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, kampanyanın hem üretimin, hem de kentsel dönüşümün önünü açacağını söyledi.

Türkiye’de binlerce dönüm verimli toprak kaderine terk edilirken iktidar yurt dışında toprak kiralamaya devam ediyor

Türkiye’de binlerce dönüm tarım arazisi kaderine terk edilirken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Venezüella’da arsa kiralamak için Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüştü. Tarım Bakanlığı, Latin Amerika ve Afrika’da 10 ülkede tarım arazisi kiralamak için görüşmelere başlamıştı.

İzmir Narlıdere’de kentsel dönüşüm projesine dava açıldı!

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm projesinden memnun olmayan vatandaşlar dava açtı.

Niğde Merkez'de kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31705 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Niğde Merkez'de yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

İzmir Narlıdere’de kentsel dönüşüm için dava açıldı! 

İzmir Narlıdere’de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde  yer alan dört mahalle için dava süreci başlayacak.

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm başladı!

İzmir'e bağlı Narlıdere'de kentsel dönüşüm çalışmalarında ilk etap başladı. Kentsel dönüşüm çalışmalarının iki sene sürmesi bekleniyor. 

Ümraniye'de kentsel dönüşüm projeleri tam gaz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ümraniye'de kentsel dönüşüm projelerinin hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Kocaeli Körfez'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kocaeli'ye bağlı Körfez'de kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalar dahilinde 4 katlı binanın yıkımı gerçekleşti.

Niğde Efendibey Dönüşüm Projesi son durum Haberi

Niğde Efendibey Dönüşüm Projesi son durum


Niğde Belediyesi, TOKİ ile birlikte yürüttüğü Efendibey Kentsel Dönüşüm Alanında 1700 eski yapının yıkımını gerçekleştirdi. 20 bin kişiyle kat karşılığında sözleşme yapılan proje kapsamında, eski binaların yıkıldığı bölgelerden 10 bin kamyon enkaz taşındı.


121 hektar alanda 6 bin konut ve 900 işyerinin yapılacağı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 38 kilometreyi bulacak olan yol yapım çalışmaları devam ederken, aynı bölgede 180 kilometre uzunluğunda yeni altyapı ve 300 bin metrekare yeni rekreasyon alanı yapılacak.


1700 ESKİ YAPI YIKILDI


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile birlikte Türkiye genelinde sürdürülen en büyük kentsel dönüşüm projelerinden birinin Niğde’de devam ettiğini söyledi. Niğde’nin vizyonuna önemli katkı sağlayacak olan proje çerçevesinde 1700 eski yapının yıkıldığını açıklayan Başkan Akdoğan, “Kentsel Dönüşüm Projesi alanında, kullanılmayan metruk binalar...