18 / 05 / 2024

niğde yıkılan üst geçit yerine alt geçit

niğde yıkılan üst geçit yerine alt geçit

Niğde'de istasyon caddesini İlhanlı Mahallesini bağlayan, her gün binlerce insanın kullandığı eski üst geçit yıkıldı. Daha önceden engelli vatandaşlarında geçiş yapamadığı üst geçit greyderlerle yıkılarak yerine alt geçit yapılacak.

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

AİHM'den depremde yıkılan Bayram Otel davası kararında şok detay!

9 Kasım 2011'de Van depreminde yıkılan Bayram Otel’de hayatını kaybeden 24 kişinin ailesinin AİHM'ye başvurusu sonucu açıklandı. 

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Depremlerde yıkılan binalara ilişkin tutuklananların sayısı 247'ye yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili soruşturmalarda tutuklananların sayısı 247'ye yükseldi...

Depremlerde yıkılan binalara ilişkin tutuklananların sayısı 218'e yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan veya imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarla ilgili olarak tutuklanan şüpheli sayısı 218'e yükseldi.

Bakanlık şok eden rakamı duyurdu! İşte yıkılan ve ağır hasarlı bina sayısı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinde can kayıpları ve yaralı sayısının ardından ağır hasarlı ve yıkık bina sayısıyla ilgili de son rakamlar açıklandı. İşte depremin vurduğu 10 ilde ağır hasarlı ve yıkılan bina sayısı...

Depremde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda 24 şüpheli tutuklandı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan veya  imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarda, sorumlulukları tespit edilen toplam 24 şüpheli tutuklandı.

Kaç konut yapılması lazım? Yıkılan yerlere yeniden bina yapılabilir mi?

Depremin ardından, önümüzdeki günlerde çok daha fazla belirginleşecek ihtiyaçlar da ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan bir tanesi de konut. Peki uzmanlara göre, önümüzdeki dönem ne kadar konut ihtiyacı olacak ve yıkılan yerlere yeni konutlar yapılabilecek mi?

İlk rakamlar açıklandı! İşte yıkılan ve hasarlı bina sayısı

Türkiye’yi yasa boğan ve asrın felaketi diye nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremin yitirdiğimiz can sayısının ardından bina kaybı bilançosu da ortaya çıkıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Murat Kurum, depremde yıkılan veya hasar gören bina sayısını açıkladı.

İzmir depreminde yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı sanıklarına 22.5 yıl hapis istemi!

İzmir'de meydana gelen deprem sırasında yıkılan ve 11 kişinin ölümüne sebep olan 7 kişinin ise yaralandığı Yağcıoğlu Apartmanı ile ilgili yargılanan sanıklar için 22.5 sene hapis cezası istendi.

Evi yıkılan depremzede bankanın tazminat talebiyle şoka uğradı!

İzmir'de 2020 yılındaki depremde dairesi yıkılan depremzedeye kesilen "kredi erken ödeme tazminatı"nın iade edilmesine karar verildi.

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı davasında yeni gelişme!

Ekim 2020'de meydana gelen depremde yıkılan ve 30 kişiye mezar olan Emrah Apartmanı'na yönelik açılan davada binanın müteahhidi olan sanık, asıl müteahhit olmadığını dile getirdi. 

İzmir depreminde yıkılan binalara yönelik 29 sanık yargılanıyor!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında yıkılan apartmanlara yönelik devam eden davada 29 sanık yargılanıyor. 

niğde yıkılan üst geçit yerine alt geçit Haberi

niğde yıkılan üst geçit yerine alt geçit

Niğde Tren Garı Müdürlüğünde bulunan üst geçit yıkıldı, yerine tren yolu yaya alt geçidi inşaatı başladı. İstasyon caddesini İlhanlı Mahallesini bağlayan, her gün binlerce insanın kullandığı eski üst geçit yıkıldı. Daha önceden engelli vatandaşlarında geçiş yapamadığı üst geçit greyderlerle yıkılarak yerine alt geçit yapılacak.İlhanlı Mahallesini ikiye bölen tren yoluna vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla yapılacak tren yolu yaya alt geçidi çalışmaları başladı.Üst geçidin yıkılmasıyla tren yolu yaya alt geçidi kazı çalışmalarına başlandı. Tren yolu yaya alt geçidinin kısa bir süre içerisinde yapımına başlanarak tamamlanması ve vatandaşların kullanımına sunulması...