30 / 04 / 2024

nisan kira enflasyon oranı 2015

nisan kira enflasyon oranı 2015

Mesken kiralamalarında uygulanacak kira artış oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Peki, Nisan ayında kiracıya ne kadar zam yapılacak? İşte kira enflasyon oranı 2015 Nisan..

Avro Bölgesi'nde enflasyon Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 oldu!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde enflasyon, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 seviyesine çıktı.

Yıllık enflasyon Nisan 2021'den bu yana en düşük seviyesinde! 

Acı verici derecede yüksek fiyatlara katlanmakla geçen iki yıllık bir zorluk oldu, Çarşamba günü yayınlanan en son Tüketici Fiyat Endeksi'ne göre, yıllık enflasyon Nisan ayında yavaş ama istikrarlı yavaşlamasına devam etti.

ABD enflasyon rakamı ne zaman açıklanacak? Nisan ayı ABD enflasyon rakamı oranı ne, saat kaçta belli olacak?

ABD enflasyon oranı Nisan ayı verielri merak konusu olmaya devam ediyor. ABD enflasyon rakamı ne zaman açıklanacak? Nisan ayı ABD enflasyon rakamı oranı ne, saat kaçta belli olacak?

Nisan ayı enflasyon farkı belli oldu! İşte merakla beklenen oranlar

Asgari ücretli, memur ve emekli aylıklarına gelecek olan zam haberi devamlı gündemde kalıyor. Zam haberleri ile ilgili bütün ilerlemeler vatandaş tarafından takip ediliyor. Son elde edilen bilgilere göre zam haberleri enflasyon farkının açıklanması ile birlikte güncellendi.

Nisan 2023 enflasyon rakamları açıklandı! İşte TEFE TÜFE Nisan 2023 rakamları!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği TEFE TÜFE Şubat 2023 rakamları az önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklandı. Peki Nisan 2023 enflasyon rakamları ne oldu? İşte TEFE TÜFE Nisan2023 rakamları...

Ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir? İş yeri, dükkan kira zam oranı ne kadar oldu?

Nisan ayı enflasyon oranı bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak. Vatandaşlar bu kapsamda Ev kira artış oranı ne kadar oldu? İş yeri, dükkan kira zam oranı kaç TL? sorularına yanıt arıyor. 

Bakan Nebati’den yatırımcılara önemli uyarılar: Döviz kurlarında sakın oyuna gelmeyin!

TÜİK yarın nisan ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati enflasyonun yüzde 44 civarına gerileyeceğini belirtirken, döviz kurlarının seçim sonrasında hızla yükseleceğine ilişkin yorumlara ilişkin de önemli tespitlerde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyon açıklaması! Yüzde 45'in altına gerilemesini bekliyoruz!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den kritik enflasyon mesajı geldi. Peki "Nisan ayı enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? TÜİK Nisan ayı rakamları hangi gün belli olacak? İşte detaylar...

TÜİK enflasyon rakam beklentisi ne yönde? 2023 Nisan ayı enflasyon oranları açıklanacak mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), her ay açıkladığı enflasyon rakamlarıyla birçok ekonomik faktörü etkiliyor. Nisan ayı enflasyon rakamları da merakla bekleniyor. Bu rakamlar, asgari ücret, emekli maaşı ve memur zammı gibi birçok önemli konuya yön veriyor. Peki TÜİK enflasyon rakam beklentisi ne yön

Nisan ayı kira artış oranı belli oldu mu? Kira artış oranı ne zaman açıklanır?

"Nisan ayı kira artış oranı belli oldu mu?" sorusunun cevabı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Kira artış oranı ve market alışverişlerinde fiyatlara etki eden enflasyon kararının mart ayında hangi yönde olacağı merak ediliyor. Peki, nisan ayı kira artış oranı belli oldu mu? İşte detaylar...

Emekliye 4.000, asgari ücretliye 5.500 lira maaş mı geliyor?

Milyonlarca emekli ve çalışan maaşlarına yapılacak zammı merak ediyor ve araştırıyor. 2022 Nisan ayı enflasyon rakamına bakıldığında karşımızda yüzde 69’luk bir rakam çıkıyor. Bu da emekliye 4.000, asgari ücretliye 5.500 lira maaş demek....

Hangi memur ve emeklinin maaşına ne kadar zam gelecek kalem kalem açıklandı! 9 bin 500 lirayı bulacak

Emekli ve memur maaşlarının ne kadar artacağını belirleyecek iki veri kaldı. TÜİK son olarak Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Mayıs ve Haziran ayının enflasyon rakamları da belli olunca maaşlardaki artış da kesinleşmiş olacak.

Emekli ve memurların Temmuz zammında detaylar netleşti! En düşük emekli maaşı kaç TL? Kim ne kadar maaş alacak?

Milyonlarca memur ve emekli, Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber yeni zam oranıyla maaşlarını hesaplıyor. En düşük emekli maaşı kaç TL? Kim ne kadar maaş alacak? İşte ayrıntılar...

nisan kira enflasyon oranı 2015 Haberi

nisan kira enflasyon oranı 2015

Kira enflasyon oranı 2015 Nisan!

Taşınmaz malların kiralanması halinde, kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor.


Kira dönemi dolan ve yenilenen kiralamalarda kira sözleşmesindeki esaslar aynen yeni kira döneminde de uygulanıyor. Ancak kira bedelinde belli oranlarda artış yapılabiliyor.


Kanunen tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirleniyor.


Ancak bu kural yalnız mesken kiralamalrında kullanılıyor. İşyerlerinde 2020 yılına kadar bu kural uygulanmıyor.


Mesken kiralamalarında uygulanacak kira artış oranları her...