29 / 08 / 2024

nisan kira enflasyon oranı 2015

nisan kira enflasyon oranı 2015

Mesken kiralamalarında uygulanacak kira artış oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Peki, Nisan ayında kiracıya ne kadar zam yapılacak? İşte kira enflasyon oranı 2015 Nisan..

Merkez Bankası: Enflasyon kirada güçlendi! Kira enflasyonunda artış yüzde 122,33 oldu!

TCMB Temmuz Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, aylık enflasyon kira, haberleşme ve ulaştırma başta olacak şekilde alt gruplar genelinde güç kazandı. İşte ayrıntılar... 

Yüzde 25 zam sınırı kaldırılınca ne olacak? Kira artışları yıllık asgari enflasyon oranında olması kanunlaştırılmalı!

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi, avukat arabulucu Günay Kodaz, kira artışlarının yıllık asgari enflasyon oranında olmasının kanunlaştırılması gerektiğini söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Emekli enflasyon farkı ve memur enflasyon farkı 2024! Emekli memur maaşı hesaplama! Yeni maaşlarınıza hemen bakın!

4 aylık enflasyon farkı nisan ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla beraber emekli ve memur maaş zamları da tek tek hesaplandı. İşte emekli enflasyon farkı ve memur enflasyon farkı 2024!

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı! TÜİK resmen duyurdu! Yıllık enflasyon yüzde 69,80 oldu!

Nisan 2024 enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu,  tarafından açıklandı. Resmi rakamlara göre, aylık enflasyon yüzde 3,18; yıllık enflasyon ise yüzde 69,80 olarak kaydedildi.

Nisan 2024 kentsel dönüşüm kira yardımında son dakika! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatırılacak?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detaylar evi dönüşüme giren vatandaşlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Nisan 2024 kira yardımı ne zaman yatırılacak? 

Bakan Şimşek'ten kira vergi beyannamesi açıklaması: 21 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri için son gün 5 Nisan!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname vermesi için son gün 5 Nisan olarak açıklandı. Bakan Şimşek'ten de son dakika kira vergi beyannamesi açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm kira yardımında son dakika! Nisan 2024'te hangi ilde ne kadar para yatırılacak? Hemen bakın!

Kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Nisan ayında hesaplara ne kadar para yatırılacak? İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

Emlak beyannamesinde son gün 1 Nisan! Kira geliri elde edenler dikkat! Unutanlara kira bedelinin yüzde 5'i kadar ceza!

Türkiye genelinde 7 milyona yakın kira geliri elde eden mükellef bulunuyor. 2023 yılına ilişkin yıllık gelir vergisinin beyanı ve ilk taksitlerinin ödemesi için son tarih ise 1 Nisan olarak belirtildi. Kira geliri elde edenler dikkat...

Avro Bölgesi'nde enflasyon Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 oldu!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde enflasyon, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 seviyesine çıktı.

Yıllık enflasyon Nisan 2021'den bu yana en düşük seviyesinde! 

Acı verici derecede yüksek fiyatlara katlanmakla geçen iki yıllık bir zorluk oldu, Çarşamba günü yayınlanan en son Tüketici Fiyat Endeksi'ne göre, yıllık enflasyon Nisan ayında yavaş ama istikrarlı yavaşlamasına devam etti.

ABD enflasyon rakamı ne zaman açıklanacak? Nisan ayı ABD enflasyon rakamı oranı ne, saat kaçta belli olacak?

ABD enflasyon oranı Nisan ayı verielri merak konusu olmaya devam ediyor. ABD enflasyon rakamı ne zaman açıklanacak? Nisan ayı ABD enflasyon rakamı oranı ne, saat kaçta belli olacak?

Nisan ayı enflasyon farkı belli oldu! İşte merakla beklenen oranlar

Asgari ücretli, memur ve emekli aylıklarına gelecek olan zam haberi devamlı gündemde kalıyor. Zam haberleri ile ilgili bütün ilerlemeler vatandaş tarafından takip ediliyor. Son elde edilen bilgilere göre zam haberleri enflasyon farkının açıklanması ile birlikte güncellendi.

Nisan 2023 enflasyon rakamları açıklandı! İşte TEFE TÜFE Nisan 2023 rakamları!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği TEFE TÜFE Şubat 2023 rakamları az önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklandı. Peki Nisan 2023 enflasyon rakamları ne oldu? İşte TEFE TÜFE Nisan2023 rakamları...

nisan kira enflasyon oranı 2015 Haberi

nisan kira enflasyon oranı 2015

Kira enflasyon oranı 2015 Nisan!

Taşınmaz malların kiralanması halinde, kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor.


Kira dönemi dolan ve yenilenen kiralamalarda kira sözleşmesindeki esaslar aynen yeni kira döneminde de uygulanıyor. Ancak kira bedelinde belli oranlarda artış yapılabiliyor.


Kanunen tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirleniyor.


Ancak bu kural yalnız mesken kiralamalrında kullanılıyor. İşyerlerinde 2020 yılına kadar bu kural uygulanmıyor.


Mesken kiralamalarında uygulanacak kira artış oranları her...