29 / 04 / 2024

normal yörelerde çevre temizlik vergisi

normal yörelerde çevre temizlik vergisi

2. taksit ödemeleri devam eden çevre temizlik vergisi büyükşehir belediyelerinde ve büyükşehir belediyesi olmayan yerleede farklı oranlarda uygulanıyor. Peki, büyükşehir olmayan illerde çevre temizlik vergisi ne kadar?

Dededen miras kalan köy evlerine yıkım kararı! Köylüler ayaklandı!

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kıran mahallesindeki köy evleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatıyla Menteşe Belediyesi araçları tarafından ‘kaçak’ gerekçesiyle yıkılıyor.  Kıran köylüleri, yıkıma tepki göstererek araçların önüne durdu.

Fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70 artırdı! Uzmanlardan konutların boş tutulmasını önleyecek mekanizma çağrısı! 

Depremzedeler yakın şehirlere göç ederken bazı fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70’e varan oranda yükseltti. Çevre şehirlerdeki emlak komisyoncularından fırsatçılara göz açtırılmaması çağrısı yapılırken; uzmanlar boş tutulan konutlar ve yabancılar için önlem alınmasını istiyor.

2022 yılı çevre temizlik vergisi fiyatları belli oldu!

2022 yılı çevre temizlik vergisi fiyatları açıklandı. Çevre temizlik vergisi 2022 fiyatları, bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ kapsamında yer aldı...

Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi 2022'de tamamlanacak!

Gölbaşı Mogan Gölü Kıyı Bandı Çevre Düzenlemesi ve Bisiklet Yolu Açılış Töreni'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Ankara Gölbaşı Millet Bahçesi 2022'de tamamlanacak" dedi.

Giresun'da 18 yıl içinde 4 bin 359 konut inşa edildi! 

Son 18 yılda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Giresun'a yapılan yatırımları anlatan AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, bu süre zarfında kent genelinde 4 bin 359 konut inşa edildiğini dile getirdi. 

Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın askeri arazisi Emlak Konut GYO'ya satıldı!

Türkiye'nin en büyük proje geliştiricisi GYO'larından Emlak Konut GYO, geliştirdiği projelerinden dev bir satış protokolü imzaladığını açıkladı. Şirket, Çekmeköy'de Çevre Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ait arsayı 937 milyon 289 bin TL'ye satın aldı.

2021'de ne kadar çevre temizlik vergisi ödeyeceksiniz?

2021 yılı çevre temizlik vergisi fiyatları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Peki bu yıl ne kadar çevre temizlik vergisi ödeyeceksiniz?

2021 yılı çevre temizlik vergisi fiyatları belli oldu!

2021 yılı çevre temizlik vergisi fiyatları açıklandı. Çevre temizlik vergisi 2021 fiyatları, bugünkü 31349 Sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan Tebliğ kapsamında yer aldı...

2021 kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman belli olacak?

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı başvurusu onaylanan hak sahiplerine verilecek yardım miktarları her yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca açıklanıyor. Peki, 2021 kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman belli olacak?

Emlak Konut GYO, Bakanlığın Çekmeköy'deki arsasını 990 milyon TL'ye aldı!

Türkiye'nin en büyük proje geliştiricisi GYO'larından Emlak Konut, geliştirdiği projelerinden dev bir satış protokolü imzaladığını açıkladı. Şirket, Çekmeköy'de Çevre Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ait arsayı 990 milyon TL'ye satın aldı.

Gaziantep’te 3 yeni proje için imzalar atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile GAP'ın ortaklaşa gerçekleştireceği "Sütümü Soğutuyorum Değerini Arttırıyorum Projesi", "Dülük Kaya Mezarları Çevre Düzenlemesi Projesi" ile "Tilmen Höyük Çevre Düzenlemesi Projesi" nin işbirliği protokolüne imza atıldı. 

Koronavirüs Moskova'daki inşaat çalışmalarını nasıl etkiledi?

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, koronavirüs salgını nedeniyle, metro, yol, konut, büyük çevre düzenlemeleri gibi inşaatların durdurulamayacağını söyledi...

Karşıyaka'da 100 dönümlük altyapı tesisi için onay!

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti. Büyükkarcı, ziyaret sırasında 100 dönümlük altyapı tesisi için onay aldı.

normal yörelerde çevre temizlik vergisi Haberi

normal yörelerde çevre temizlik vergisi

Büyükşehir olmayan illerde çevre temizlik vergisi!

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisi bulunuyor.


Konutlarda su faturasına yansıtılan çevre temizlik vergisi, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için belediyeye ödeniyor. Ödemeler, senede iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. 


Çevre temizlik vergisi büyükşehir belediyelerinde ve büyükşehir belediyesi olmayan yerlerde farklı oranlarda uygulanıyor. Peki, büyükşehir olmayan illerde çevre temizlik vergisi ne kadar?


Büyükşehir olmayan illerde çevre temizlik vergisi 2015

Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 kuruş, diğer belediyelerde 20 kuruş olarak hesaplanacaktır.


Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak olan çevre temizlik vergisi tarifesi aşağıda yer almaktadır.


1....