18 / 05 / 2024

normalleşme kararları

normalleşme kararları

Kısa Çalışma Ödeneği Uygulaması Cumhurbaşkanı Kararı ile 31 Mart 2021 tarihine kadar son kez uzatıldı. Kısa Çalışma Ödeneği, işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izin ile ilgili açıklamalarda bulunan Milliyet Gazetesi yazarı Cem Kılıç yeni desteklerle ilgili önemli bilgiler verdi...

Konut fiyatlarının artış ivmesi normalleşme eğilimi gösteriyor!

Habertürk yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında Ocak'ta yüzde 2.3 ve son bir senede yüzde 68 artan konut fiyatlarının artış ivmesi normalleşme eğilimi gösterdiğini belirtti. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın o yazısı...

Para politikasındaki normalleşme konut fiyat balonunu söndürüyor!

Konut Fiyat Endeksi, yüzde 82,8 artış gösterdi. İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Para politikasındaki normalleşme konut fiyat balonunu söndürüyor" ifadelerini kullandı.

Otomotiv satışları 2024'te dengelenecek! Araba fiyatları düşecek mi?

Türkiye'de faaliyet gösteren otomotiv markalarının üst yöneticileri, pazarın 2023 yılında rekor bir performans gösterdiğine dikkat çekti. Ayrıca, gelecek sene için de arz ve talebin dengelenmesiyle toplam pazar hacminde bir azalışla "normalleşme" yaşanacağı ifade edildi. 

Ticaret Bakanı Bolat’dan otomotiv piyasasına ilişkin müjde! ‘Normalleşme artarak devam edecek’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, son derece dinamik olan otomotiv piyasasındaki gelişmelerin aralıksız takip edildiğini belirtti. Bolat, “Otomotivde normalleşme artarak devam edecek” dedi.

Yabancı sermaye Türkiye’ye yatırım yapmak için fırsat kolluyor!

QNB Genel Müdürü Ömür Tan, Türkiye ekonomisinde normalleşme süreci için 2 yıla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yabancı yatırımcı Türkiye’ye girmek için hangi üründe, nerede ve ne zaman girecekleri konusuna bakıyor” dedi.

Memura yüzde 62 zam ve 12 bin TL alan emekliye 14 bin 814 TL maaş! En düşük memur ve emekli ikramiyesinde şok gelişme!

Yıllık enflasyon farkı, toplu sözleşme oranları ve Hakem Kurulu kararları gibi etkenler, memur maaşlarının belirlenmesinde etkili oluyor. Özellikle yeni yılda uygulanacak olan zammın, memurun aylıklarını nasıl etkileyeceği merak konusu. İşte detaylar...

Yeni ve ikinci el otomobillerle ilgili önemli bir gelişme! Bakan Bolat, "1 Kasım itibariyle başlıyor" dedi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomobil piyasasında normalleşme sürecinin başladığını belirtti. Dün gerçekleştirdiği açıklamada, piyasada istikrarsızlık yaratan unsurlara 1 Kasım itibariyle yaptırımların getirileceğini duyurdu. Aynı zamanda yeni düzenlemelerin olduğunu da açıkladı.

Merkez’in sadeleştirme kararları ile kredi mekanizması normalleşme sürecine girecek!

Merkez Bankası’nın sadeleştirme politikası kapsamında; menkul kıymet tesis oranlarını düşürmesi piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Böylece bankalarla reel kesim arasındaki kredi mekanizmasının tekrar sağlıklı bir zemine kavuşması bekleniyor.

Piyasalarda normalleşme başladı! Dövizde ‘üçlü kur’ dönemi sona erdi!

Seçim öncesi piyasalardaki belirsizlik ve kurlarda oluşan baskı nedeniyle oluşan üçlü kur dönemi sona erdi. Kapalıçarşı’daki dolar kuru, banka kotasyonlarının altına geriledi.

Merkez Bankaları’nda sıcak gelişme… Faiz kararları tepetaklak!

Faiz artışlarının hafifleyeceği bekleniyor. Bu beklentilerin de merkez bankası kararlarına hakim olacağı düşünülüyor.

İstanbul’dan rekor üstüne rekor! 10 ayda yüzde 59 arttı

Covid-19 salgını nedeniyle uzun süre kısıtlanan hava yolu taşımacılığı, normalleşme süreci ile birlikte adeta coştu. İstanbul’daki havalimanlarından 10 ayda 78 milyon 985 bin 829 kişi uçtu.

Türkiye ve İsrail arasında ihracat açılımı! Başvurular başlayacak

Türkiye ve İsrail arasında normalleşme adımları başladı. Kudüs Ticaret Odası, Türkiye ile önemli bir anlaşmaya imza attı. İşte detaylar…

Ev alacaklar dikkat! Merkez Bankası'ndan açıklama geldi

Finansal İstikrar Raporu’nu yayımlayan Merkez Bankası, konut fiyatlarında normalleşme beklediklerini açıkladı.

normalleşme kararları Haberi

normalleşme kararları

Geçtiğimiz yıl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 26 Mart'tan bu yana verilen Kısa Çalışma Ödeneği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla son kez uzatılmıştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Milliyet Yazarı Cem Kılıç şu ifadeleri kullandı:

'Normal koşullarda KÇÖ uygulaması 28 Şubat tarihinde son bulacaktı. Bu uzatma kararıyla işletmelere bir ay daha kısa çalışmadan yararlanma imkanı getirilmiş oldu. Bu uzatmayla 2021 yılı Ocak ayında KÇÖ başvurusu yapan işyerleri üç aylık süre bitene kadar kısa çalışma uygulamasından faydalanacaklar. Hatırlamakta fayda var; Cumhurbaşkanına KÇÖ uygulamasını Haziran 2021 tarihine kadar uzatma yetkisi daha önce verilmişti. Ancak anlaşılıyor ki, Cumhurbaşkanımız son kez diyerek KÇÖ uygulamasını 31 Mart tarihiyle sınırlandırmış oldu.

Kısa Çalışma Ödeneği uygulamasından çıkan işyerleri için bu sefer de normalleşme desteği devreye girecek. Normal...