27 / 04 / 2024

Yeni ve ikinci el otomobillerle ilgili önemli bir gelişme! Bakan Bolat, "1 Kasım itibariyle başlıyor" dedi

Yeni ve ikinci el otomobillerle ilgili önemli bir gelişme! Bakan Bolat,

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomobil piyasasında normalleşme sürecinin başladığını belirtti. Dün gerçekleştirdiği açıklamada, piyasada istikrarsızlık yaratan unsurlara 1 Kasım itibariyle yaptırımların getirileceğini duyurdu. Aynı zamanda yeni düzenlemelerin olduğunu da açıkladı.



Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) lideri Aydın Erkoç ile birlikte federasyon yetkililerini Bakanlıkta ağırladı. Bolat, otomotiv sektöründe yaptıkları önemli düzenlemelerden bahsetti ve 1 Kasım'dan itibaren sahte ilanlara yönelik cezai yaptırımların devreye gireceğini belirtti.

“1 Kasım’dan itibaren cezalar başlıyor”

Bakan Bolat, "Öncelikle 6 ay 6 bin kilometre sınırını yetkili bayiler için 6 ay daha genişlettik. Bu kuralı şimdi bireysel satışlara da dahil ettik. Yetkisi olmayan kişilerin gerçekleştirdiği bireysel satışlarda yıllık 3'ten fazla işlem yapılmasını sıkça denetleyeceğiz. Fiyat dalgalanmaları ve pazarın gereğinden fazla artışı, çoğunlukla online ilan platformları ve sosyal medya üzerinden meydana geliyordu. 31 Ağustos'ta aldığımız kararla, otomobil ve gayrimenkul ilan platformlarındaki yanıltıcı ilanlara karşı sorumluluk ve cezai yaptırım getirdik. 1 Kasım'dan itibaren bu yaptırımlar başlayacak." şeklinde açıklama yaptı.

Yeni ve ikinci el otomobillerle ilgili önemli bir gelişme! Bakan Bolat, "1 Kasım itibariyle başlıyor" dedi

“Alınan önlemlerle araç piyasasında normalleşme sürecine girildi”

Bakan Bolat, son dönemde alınan tedbirlerin etkisiyle hem ikinci el hem de yeni araba satışlarında belirgin bir rahatlama yaşandığını vurguladı. Alınan önlemler sayesinde otomobil piyasasının büyük bir dengeye kavuştuğunu ifade eden Bakan, "Fiyatlamalarda yüzde 15'e yakın gerilemeler gözlemliyoruz. Yeni otomobillerde de yüzde 10 ile 20 arasında indirim fırsatlarıyla karşılaşıyoruz. Bu gelişmeler, piyasanın istikrarını gösteriyor. Sağlanan rekabet ortamı fiyatların makul seviyelere gelmesine yardımcı olacak" dedi.

Yeni tedbirler yolda

Bakan Bolat, ikinci el otomobil fiyatlarının yenisine kıyasla daha yüksek olmaması için getirilen düzenlemenin yıl sonuna kadar devam edeceğini belirtti. Bolat, "Bu tedbirler sayesinde piyasa önemli ölçüde dengelendi ve istikrara kavuştu. Vatandaşlarımızın satın alma gücünü yükseltmek, onları mağdur etmemek için ne gerekiyorsa o adımları atmaktan ve olumlu gelişmeleri yaşamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz" ifadesini kullandı.

İkinci el konut fiyatlarında beklenti ne? Ev almak için doğru zaman mı?

Otomobilde kampanyalara ek indirim dönemi resmen başladı! Ne zamana kadar devam edecek?

Sıfır otomobillerde yüzde 10-15 kampanya! Bakan Bolat resmen açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön