13 / 05 / 2024

numil gıda türkiye

numil gıda türkiye

Milupa, Bebelac ve Aptamil markalarını bünyesinde barındıran Numil Gıda iki yıl içinde Türkiye'de üretim tesisi kurmaya hazırlanıyor. 2012-2013'te yüzde 40 büyümeyi planlayan Numil Gıda'nın hedefi Ortadoğu'ya ihracat yapmak

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul'un altından İstanbul da Türkiye de kalkamaz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada Kanal İstanbul'un altından İstanbul'un da Türkiye'nin de kalkamayacağını belirterek,  "Bu bir emlak projesidir" dedi. 

MTA Türkiye Diri Fay Haritası'nı güncelledi! Türkiye beşik gibi sallanacak!

Deprem bilimcilerin sürekli gündeme getirdikleri "Türkiye Diri Fay Haritası" güncellenirken, diri fay sayısının 485 olduğu duyuruldu. Buna göre, yenilenen haritada en güvenli şehirlerden bile fay hattı geçerken, uzmanlar da 'sarsıntılardan' etkilenmeyecek şehir olmadığını belirtti.

İstanbul’da 1 metrekare konut fiyatı 42 bin TL'ye, Türkiye genelinde ise 28 bin TL'ye yaklaştı!

GYODER'in Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2023 3. Çeyrek Raporu’na göre, Türkiye genelinde birim metrekare fiyatı 27,840 liraya ulaştı. İstanbul'da ise en yüksek metrekare fiyatı 41,766 TL oldu.

Türkiye’de, gıda fiyatları 38 aydır aralıksız artıyor! Küreselde ise 2,5 yılın dibinde...

Dünya gıda fiyatları, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre 2,5 yılın en düşük seviyesini gördü. Türkiye'de ise 38 aydır aralıksız artış devam ediyor. 

Türkiye'de göçmen sayısı 4 Milyon 893 bin 752'ye ulaştı: Göç İdaresi Başkanlığı açıkladı!

Göç İdaresi Başkanlığı'na göre Türkiye'deki göçmen sayısı 4 milyon 893 bin 752'ye ulaştı. 1169 mahalle yeni yabancı kaydına kapatılırken, İstanbul'da 54 kapalı mahalle bulunuyor.

Türkiye'deki inşaat harcamalarının 1 trilyon doları bulması bekleniyor!

Şubat başında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin üstünden zaman geçmiş olsa da, açılan yaralar sarılmaya devam ediyor. Verilen detaylara göre, Türkiye'deki inşaat harcamaları 1 trilyon doları bulması bekleniyor.

CDS 720 puanı gördü! Türkiye temerrüte mi düşüyor?

14 Mayıs seçimleri evvelinde 500 baz puanın altına düşen Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) 720 baz puana kadar yükseldi. Tabloda tereddüt etkili oluyor. Seçim evveli son 4 işlem günü süresince oynaklığın yüksek oranlarda devam etmesi bekleniyor.

Türkiye Petrolleri Adıyaman'da 2 bin 230 ailenin kalacağı konteyner kent kuruyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından 2 bin 230 ailenin kalacağı konteyner kent kuruluyor.

Ayakkabı ihracatında rekor! Global markalar Türkiye’de üretime geçiyor!

Ayakkabıda ihracat miktarı geçen yıla göre yüzde 20 artış gösterdi. Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Berke İçten, sektörün 70 ülkeye ihracat yaptığını bildirdi.

Volvo XC60'da Nisan fırsatı! Zam gelmedi, fiyatı aynı kaldı! İşte Volvo XC60 güncel Türkiye satış fiyatı

Volvo Nisan ayında tek bir modeline zam yaparken diğer tüm araçların fiyatları aynı kaldı. Nisan ayını Mart ayı fiyatlarıyla karşılayan Volvo XC60'ın da liste fiyatı değişmedi. İşte Volvo XC60 güncel Türkiye satış fiyatı...

Türkiye hazır beton üretiminde Avrupa’da lider!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sunan hazır beton sektörünü 2022 yılı özelinde kapsamlı olarak analiz eden “Hazır Beton Sektör Raporu”nu yayımladı. Rapora göre Türkiye hazır beton üretiminde Avrupa’da lider!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan bankalara Kur Korumalı Mevduat uyarısı! Döviz talebini yükseltti!

Merkez Bankası, Hazine karşı taraflı yani TL cinsi Kur Korumalı Mevduatları (KKM) vadesi geldiğinde dövize çevirip, ertesi gün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) karşı taraflı yani döviz dönüşlü dövize dayalı Kur Korumalı Mevduat (KKM) yapan bankalara uyarıda bulundu.

Türkiye’de çalışma ve ikamet iznine sahip yabancı sayısı belli oldu! İşte Suriyeliler hariç o rakam!

Türkiye’nin nüfusu, geçtiğimiz sene 85 milyon 279 bin 553 kişiye ulaştı. TÜİK tarafından açıklanan verilerde Türkiye'de geçerli ikamet veya çalışma iznine sahip yabancıların sayısı da açıklandı. Peki buna göre Türkiye’de ikamet ya da çalışma iznine sahip kaç yabancı var?

numil gıda türkiye Haberi

numil gıda türkiye

2012 ve 2013'te yüzde 40 büyüme hedeflediklerini söyleyen Numil Gıda Genel Müdürü Gamze Çuhadaroğlu, "Türkiye'de bu hedefi iki yıl üst üste tutturduğumuzda, yani Türkiye'de bebek başına 10 kilo olan mama tüketimini iki katına çıkardığımızda biberon maması üreten bir fabrika kuracağız. Yatırım için teşviklere bakıyoruz. Fabrikayla birlikte Ortadoğu'ya ihracata da başlayacağız" şeklinde konuştu.

KDV DÜŞERSE FİYAT İNER
Mama pazarında yüzde 74 paya sahip olduklarını ifade eden Çuhadaroğlu, Türkiye'de bebek beslenme ürünlerindeki yüzde 8'lik KDV oranının Avrupa'daki pek çok ülkede sadece yüzde 1 olduğunu veya hiç olmadığını belirterek, "Türkiye'de de olması gereken bu. Eğer KDV düşerse biz de fiyatları düşürmeyi taahhüt ediyoruz. Pek çok ürünümüzde fiyatlar yüzde 6 oranında geriler" dedi.

'ANNE SÜTÜ ALTINDIR'
Anne sütüne yaklaşmak için 15 ülkede 1.100...