22 / 05 / 2024

ODTÜ enerjisini güneşten mi atacak

ODTÜ enerjisini güneşten mi atacak

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Solar Kampüs Projeleri Koordinatörü Doç. Dr. Çetin Göksu, "ODTÜ uzun vadede ulaşım dahil enerjinin tamamen güneşten elde edildiği 30 bin kişilik kent haline gelecek" dedi.

Anadolu Isuzu, elektriğini güneşten karşılamayı hedefliyor

GES projesinin 2. etabının tamamlanmasından sonra toplam kurulu gücü 6,7 MWp'ye varan Anadolu Isuzu, bundan sonra ihtiyaç duyduğu elektriğin yüzde 70’ini güneş enerjisinden karşılamayı istiyor. İşte ayrıntılar...

Tan Urla'da konutların enerjisi güneşten! Yenilenebilir enerji doğal yaşamla birleşiyor!

Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer, Tan Urla projesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, konutların enerjisinin güneşten elde edileceğini dile getirdi.

Arçelik’ten güneş paneli üretimi konusunda dev adım!

Sürdürülebilirlik faaliyetleri ile sektöründe lokomotif görevi gören Arçelik, yenilenebilir enerji sektöründe önemli bir yatırımı uygulamaya koyarak güneş paneli üretimine başlıyor. İstanbul Beylikdüzü’nde kurulan tesiste, yapay zekâ desteğinde yüksek kaliteli güneş paneli üretilecek.

KİM Market’ten güneş enerjisine 5 milyon dolarlık yatırım! 

Eylül 2021'de ticaret hayatına başlayan KİM Market, 5 milyon dolarlık güneş santrali yatırımı yaptığını açıkladı.

Kahvesiz güne başlayamam diyenler kahveleriniz Philips'ten! 13 Şubat 2023 fiyat listesi

Güne zinde başlamak için kahve içenler, bu kahve makinesi ile zahmetsiz lezzetli kahveler yapmak bir düğme ile artık çok kolay. 12 farklı ayarda kahve pişirme teknolojisi kahve severler tarafından tam not alıyor. 

Enerjinizi yükseltecek kasım ayının taşı Citrine Atasay'da! Citrine altın takılar ne kadar? 28 Kasım 2022 fiyat listesi

Akrep burcunun taşı olan Citrine, Atasay ile buluştu. Rengini ve enerjisini güneşten alan bu taşlar enerjinizin yükselmesini sağlayacak. Peki Citrine altın küpe, yüzük ve kolye fiyatları ne kadar? İşte Atasay 28 Kasım 2022 fiyat listesi.

Elimizdeki altınları bozduralım mı? İslam Memiş'ten net yanıt şimdi geldi! O güne kadar bekleyin! Bakmayan bin pişman

Altın fiyatlarındaki sert düşüş karşısında yatırımcılar ''elimizdeki altınları bozduralım mı?'' sorusuna yanıt ararken İslam Memiş'ten net yanıt geldi. Memiş, o güne kadar bekleyin diyerek yatırımcıları uyardı. Bakmayan bin pişman olur...

Güneş ışınları geleceğin enerjisine olacak! Türk girişimci tasarladı!

Elektrik olmayan tarım arazilerinde kurulan sistem ile güneşten elde edilen enerji ile arazilerin sulanması sağlanmakta. İşte detaylar…

Güneş kreminin etiket fiyatı 400 lirayı buldu! Marketler çalınmasın diye tedbir aldı

Yazın tatilcilerin güneşlenirken güneşten korunmak için çokça kullandığı güneş kremi bu sene cüzdanları yakacak. Geçen sene 80 ile 150 lira arasında satılan ürünlerin fiyatı bu sene 400 lirayı buldu. Marketler ürünlerin çalınmasını engellemek için tedbir aldı.

Apartman, site, villa çatılarında güneş doğacak! EPDK açıkladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), güneşten elektrik üretimi kapasite sınırını 10 kW’den 25 kW’ye çıkardı. Apartman, site, villa gibi alanlarda vergi, gümrük ve 4. bölge teşviğiyle üretimin yaygınlaştırılmasının önü açıldı.

İsmail Güneş'ten Uşak Sivaslı'daki arsa tahsisi iddialarına yanıt!

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Mecliste gerçekleştirdiği basın toplantısında, Sivaslı ilçesindeki hastanenin temel atma törenine CHP'li yetkililerin çağrılmadığı iddialarını ve devlet hastanesine ait arsanın İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edildiği iddialarını yanıtladı.

Dolar 7.93, euro 9.31'den güne başladı!

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 7.9310'dan işlem görüyor. Euro/TL 9.3170'ten, sterlin/TL 10.2385'ten satılıyor.

İnşaat Mühendisi Güneş Apaydın vefat etti!

TED Ankara Koleji ve ODTÜ İnşaat Mezunu Güneş Apaydın, 7 Kasım 2018 günü vefat etti. Merhum Apaydın'ın ailesi taziye ilanı yayınladı. 

ODTÜ enerjisini güneşten mi atacak Haberi

ODTÜ enerjisini güneşten mi atacak

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Solar Kampüs Projeleri Koordinatörü Doç. Dr. Çetin Göksu, "ODTÜ uzun vadede ulaşım dahil enerjinin tamamen güneşten elde edildiği 30 bin kişilik kent haline gelecek" dedi.


Göksu, "Solar Kampüs Güneş Projeleri"ne ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.


Amaçlarının uzun vadede kentlerin, kampüslerin ve binaların güneşten maksimum  şekilde yararlanmasını sağlamak olduğunu anlatan Göksu, "Binaların ısıtma, soğutma, aydınlatma, sıcak su gibi ihtiyaçlarını karşılayacak olan bütünleşmiş bir Mimari Güneş Cephesi Modeli'nin ilk örneğinin sonuçları test edilecek. Güneş cephesi bir Türkiye modeli olacak" diye konuştu.


Enerji verimliliğinin önemine dikkati çeken Göksu, şöyle konuştu:


"Bildiğimiz gibi enerji verimlilik yasası ve buna bağlı binalarda enerji performansı, her binaya enerji kimliğinin verilmesi konusu Türkiye'nin gündeminde. Fakat nasıl yapılacağı bilinmiyor. İşte güneş cephesi modeli, bina cephelerine monte edilerek...