06 / 05 / 2024

OECD koronavirüs işsizlik oranı

OECD koronavirüs işsizlik oranı

Merkezi Paris'te bulunan 37 üyeli Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), koronavirüsün ikinci dalgasının işsizlik oranını yüzde 12'ye çıkarabileceğini bildirdi. OECD üye sayısına göre, bu, 80 milyon kişinin işsiz kalabileceğini gösteriyor.

2023 Eylül işsizlik rakamları resmen açıklandı: İşsiz sayısı 46 bin kişi azaldı!

TÜİK işsizlik oranı, eylülde mevsim etkisinden arındırılmış olarak 0,1 puan gerilerken, yüzde 9,1 seviyesinde kaydedildi. İşsiz sayısı ise, 46 bin kişi azalarak, 3 milyon 168 bin kişi oldu. 

İşsizlik ödeneğine başvuru yapan üniversite mezunu sayısı belli oldu!

İşsizlik ödeneği başvurularına ilişkin veriler paylaşıldı. Bu kapsamda, işsizlik ödeneğine başvuru yapan üniversite mezunu sayısı, 2023 yılının ilk 6 ayında 6 bin 290’ı yüksek lisans ve doktora mezunlarından oluşmak üzere 187 bin 871’e yükseldi.

İşsizlik yüzde 10'un altına düştü! Mayıs'ta istihdam 63 bin kişi arttı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, işsizlik yüzde 10'un altına düştü. İşte o rakamlar...

İşsizlik maaşına Temmuz'da ne kadar zam gelecek? Yeni işsizlik maaşı kaç lira olacak? En az bu kadar maaş alınacak! 

Yeni asgari ücret ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürerken işsizlik maaşına gelecek zam merak konusu oldu. Peki yeni işsizlik maaşı kaç lira olacak?

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! İşsiz sayısı 3 milyon 585 bin kişi oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre söz konusu dönemde  işsiz sayısı 3 milyon 585 bin kişi oldu! 

ABD’de işsizlik maaş başvurularında azalma!

Amerika Birleşik Devletlerinde ilk kez işsizlik maaşı isteğinde bulunanların sayısında azalma meydana geldi. İşte detaylar!

Mart ayı işsizlik rakamları açıklandı! İşsiz sayısı 3 milyon 508 bin oldu!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, mart ayında dar tanımlı işsiz sayısı bir önceki aya göre 4 bin kişi arttı ve 3 milyon 508 bin kişi oldu. Dar tanımlı işsizlik oranı değişim göstermedi ve yüzde 10 seviyesinde gerçekleşti. Geniş tanımlı işsizlik ise 1,6 puanlık azalış ile yüzde 21,8 şeklide o

ABD'de işsizlik maaşına başvuranların sayısı artıyor!

ABD Çalışma Bakanlığı’nın düzenli olarak açıkladığı haftalık işsizlik maaşı başvurularına ilişkin verilere göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı almak için talepte bulunanların sayısı 245.000 kişiye yükseldi. Artış Mart ayından bu yana devam ediyor.

İşsiz kalan 10 binlerce vatandaşın yüzü gülecek... 6 bin TL’ye kadar işsizlik maaşı yatıyor!

Bu işsizlik ödemesi, işsiz kalmış olan vatandaşlara sıkıntılı günlerinde can suyu olacak. Peki 6 bin TL’yi bulacak bu işsizlik ödemesinden kimler yararlanabilecek?

İşsize müjdeli haber geldi! Zamlanan işsizlik maaşı kaç para oldu?

Çalıştığı işinden ayrılmış veya ya da işten çıkarılmış olanların tekrar yeni bir işe başlayana dek belirli bir süre temel ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla hesabına işsizlik bu ay hesaplara zamlı olarak yatırılacak. Peki işsizlik maaşından faydalananlar yeni yılda kaç para alacak?

Ekim'de işsizlik oranı arttı! İşsiz sayısı 3 milyon 534 bin oldu! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Ekim 2022'ye ilişkin iş gücü istatistikleri resmen açıklandı. İşte Ekim ayına ilişkin işsizlik rakamları...

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları; 4 bin kişi azaldı!

Amerika'da ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 12 Kasım ile biten haftada beklentiler paralelinde 222 bine düştü. Ülkede işsizlik maaşına  başvuru yapanların sayısı geçen hafta 4 bin kişi azaldı.

2022’de işsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı kimler alabilir?

İşsizlik maaşının nasıl alındığı ve kimlere verildiği vatandaşlar tarafından sürekli sorulmaktadır. Peki 2022’de işsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı kimler alabilir? İşte detaylar!

OECD koronavirüs işsizlik oranı Haberi

OECD koronavirüs işsizlik oranı

Merkezi Paris'te bulunan OECD salı günü açıkladığı son raporunda daha şimdiden koronavirüs krizinin istihdam piyasasını 2008 finansal krizinden 10 kat daha kötü vurduğunu aktardı.

OECD, 37 üyesindeki toplam işsizlik oranının Nisan'da 10 yılın zirvesine çıkarak yüzde 8,5 olduğunu, mayıs ayında ise bu oranının 8,4'e indiğini duyurdu. 2020 yılının sonunda bu oranının yüzde 10'a varması bekleniyor. 2019 yılında işsizlik oranı yüzde 5,3 olmuştu. İkinci dalga ile bu oranının yüzde 12'ye kadar çıkabileceği tahmin ediliyor.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Business Insider haber sitesi, OECD'ye üye ülkelerin nüfusunun yaklaşık 666 milyon olduğunu, bunun da işsiz kalacakların sayısının 80 milyonu bulması anlamına geldiğini vurguladı. Raporda aynı zamanda istihdam piyasasının 2021'den daha önce toparlanmasının beklenmediği belirtildi. Raporda işsizlikten en olumsuz etkilenenlerin gençler ve kadınlar...