04 / 10 / 2024

öğrenciler ortada kalacak

öğrenciler ortada kalacak

Yıllardır bu binada eğitim gören okulun tahliye edilmesi durumunda, 6 bin öğrencinin ne yapacağı belli değil...

Öğrenciler kalacak yurt ve ev bulamıyor! Barınma krizi gittikçe artıyor!

Üniversitelerin açılmasıyla öğrencilerin yurt ve ev bulamadığını söyleyen Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci  barınma krizinin gittikçe arttığına değindi. 

Üniversiteyi kazanan öğrenciler ev kiralarken bunlara dikkat! 

Üniversite kayıtlarının tamamlanmasıyla beraber il dışında yaşayacak öğrencilerin barınma telaşları da başladı. Peki ev arayışına giren öğrenciler ev kiralarken nelere dikkat etmeli? 

Aile Bakanlığı'ndan ailelere dikkat! 5000 TL verilecek

Aile Bakanlığı tarafından ailelere verilecek bir para açıklandı. Ancak aileler bu parayı öğrenciler için kullanmak zorunda kalacak.

ATEM, barınma sorunu yaşayan öğrenciler için kolları sıvadı! Ev sahipleri ile tek tek görüşülecek!

Devlet yurtlarına yerleşemeyen öğrenciler için ev ihtiyacının ortaya çıkacağına işaret eden Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam ev sahiplerine seslendi.

Dolar için flaş 38 TL açıklaması. Merkez Bankası bile şaşıp kalacak

Dolar için flaş bir 38 TL açıklaması geldi... Yapılan açıklamadan sonra Merkez Bankası bile şaşırıp kalacak.

Konut fiyatları yeni binalarda artacak, eski binalarda stabil kalacak!

İzmir'de konut fiyatları geçtiğimiz aya göre yüzde 1,9, önceki seneye göre de yüzde 45,1 artış gösterdi. Konu ile ilgili açıklama yapan İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, "Konut fiyatları yeni binalarda artacak, eski binalarda stabil kalacak" dedi.

Kira vergisi yüzde 50'den fazla artacak: Yakında ne ev sahibi, ne de kiracı kalacak!

Ev sahiplerine yeni vergilerin getirilmesi ve kira vergisinin yüzde 50'den fazla artırılması gündeme geldi. UNS Haber Medya Genel Koordinatörü Osman Ünsal,  X sosyal medya hesabından "Yakında ne ev sahibi, ne de kiracı kalacak" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

En pahalı öğrenci şehrinde bir oda kirası 17 bin lirayı aştı! Öğrenciler yüksek kiralara isyan ediyor

Flaman bölgesindeki en pahalı öğrenci şehri olan Hasselt'te bir odanın kirası 500 euro sınırına dayandı. Öğrenciler yüksek kiralara tepki göstermeye başladı.

'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist, 1 ay Antalya'da otelde kalacak!

24 yaşındaki yaratıcı strateji uzmanı Josh Kerr, son dönemde Türk Lirası'nın dolar, euro ve İngiliz poundu karşısında yaşadığı değer kaybını fırsat haline getirdi. 'Kiram pahalı, Türkiye'de yaşamak daha ucuz' diyen İngiliz turist 1 ay Antalya'da 5 yıldızlı otelde kalacak. 

CHP’li Faik Öztrak Afet Yeniden İmar Fonu eleştirisi: Ortada konut yok ama fon var!

2023 yılının Mart ayında kanun teklifi kabul edilen Afet Yeniden İmar Fonu’nun faaliyete geçebilmesi için gerekli olan yönetmelik 10 ay gecikmeli çıkarıldı. Afet fonuna verilen borçlanma yetkisi kafaları karıştırdı. CHP’li Faik Öztrak yaptığı açıklamada "Ortada konut yok ama fon var" dedi.

En düşük emekli maaşı 10 bin 459 TL'de mi kalacak? SSK, BağKur emeklileri hemen bu detaya bakın!

Ocak ayı resmen zam ayı olacak. Milyonlarca emekli, dört gözle yeni yılda maaşlarına yapılacak zam oranını araştırıyor. Peki en düşük emekli maaşı 10 bin 459 TL'de mi kalacak? İşte o hesaplar...

Ev kiralamak isteyen öğrenciler bakın böyle tuzağa düşürülüyor! Görüşmeden önce kapora soranlardan uzak durun!

İnternet üzerinden verilen ''sahibinden kiralık'' ilanları ile uygun fiyata ev kiralamak isteyen üniversite öğrencileri tek tek tuzağa düşürülüyor. Görüşme öncesi kapora atmalarını isteyen dolandırıcılar ev kiralamak isteyen öğrenciler bakın böyle uzağa düşüyor...

ÖTV'siz araç listesi belli oldu! Bu fiyatları görenlerin ağzı açık kalacak! Araba almadan önce herkes baksın!

Binlerce kişi uygun fiyata araç satın almaya çalışıyor. ÖTV'siz araç satın almak isteyenler için indirimli araçların listesi belli oldu. Bu fiyatları görenlerin ağzı açık kalacak. İşte ÖTV'siz araçlar ve fiyatları...

öğrenciler ortada kalacak Haberi

öğrenciler ortada kalacak

Bulgar Eksarhlığı Vakfı, Ağustos 2012'de çıkarılan ve azınlıklara 1936 Beyannamesi'nde bildirdikleri arazileri geri alma yolunu açan kanun hükmünde kararname sonrası açtığı dava ile Şişli Endüstri Meslek Lisesi'ni geri aldı. Yıllardır bu binada eğitim gören okulun tahliye edilmesi durumunda, 6 bin öğrencinin ne yapacağı belli değil.


Bulgaristan Ortodoks Eksarhlığı Vakfı, azınlıklara 1936 beyannamesinde bildirdikleri arazileri geri alma yolunu açan Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) dayanarak açtığı dava sonucu Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin tapusunu geri aldı. 17 Eylül'de ders zili çalacak, bu okul da kapılarını öğrencilere açacak ancak tapunun el değiştirmesinden dolayı okuldan tahliye kararı çıkması bekleniyor. İstanbul'un en eski liselerinden biri olan okulda bulunan 6 bin öğrencinin akıbetinin ne olacağı ise belirsizliğini koruyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir yetkili okulun bulunduğu arazinin Bulgar...