28 / 04 / 2024

öğrencilerin kiraları ertelenecek mi

öğrencilerin kiraları ertelenecek mi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre gençlerin kaldığı evlerin kira ve fatura gibi giderleri konusuna tedbir paketlerinde yer verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Öğrencilerin barınma sorunu nasıl çözülecek?

Öğrencilerin okudukları büyükşehirlere dönmesiyle beraber konut sorunu gündeme geldi. Ev kiraları hızla artarken, öğrenciler yurtlarda da yer bulamamaya başladı. Peki konut sorunu nasıl çözülecek?

Almanya'da öğrenci evlerinin kiraları cep yakıyor!

Almanya'nın 19 kenti için hazırlanan rapora göre, öğrencilerin konut kiraları 2021 yılında geçtiğimiz seneye göre yüzde 1,8 yükseldi. Öğrenciler 30 metrekare büyüklüğündeki ev için su ve yakıt dahil ayda ortalama 515 Euro kira ödemesi yapıyor. 

Turizm tesisi yapmak için arazi tahsis edilen işletmecilerin kiraları ertelenecek!

Turizm tesisi inşa edilmek için adlarına kamu arazisi tahsis edilen işletmecilerin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave faydalanma tutarlarının ve hasılat paylarının ertelenmesi amacıyla harekete geçildi.

İstanbul Havalimanı'nın 2021 kiraları da ertelenecek mi?

İGA’nın DHMİ’ye ödemesi gereken yıllık kira tutarı 1 milyar 45 milyon Euro. Fakat 2019’dan sonra 2020’de de kira ödemesi ertelendi. Peki, 2021'de de kira ertelenecek mi?

Konut kiraları ertelenecek mi?

Koronavirüs için hazırlanan 20 maddelik tedbir listesine 'İş yeri kiralarının ödenmemesi tahliye sebebi sayılmayacak' maddesi de eklendi. Birçok kiracı, bu sistemin konut kiraları için de uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyor...

İstanbul'da üniversitelere yakın semtlerdeki evlerin kiraları!

Üniversite sınav sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. Şimdi sırada tercihler bulunuyor. Öğrencilerin büyük çoğunluğu öncelikle İstanbul'u tercih ediyor. İşte İstanbul'da üniversitelere yakın semtlerdeki evlerin kiraları...

Okullar açıldı ev kiraları yükselişe geçti!

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin kiralık ev arayışı da hızlandı. Öğrenciler en çok 2+1 kiralıkları tercih ederken, ev kiraları İstanbul, İzmir ve Ankara’da ortalama yaklaşık 1.600 ile 2.100 TL’den başlangıç gösteriyor. 

Antalya'da ev kiraları artıyor!

Antalya'da üniversiteye yakın bazı mahallelerdeki binalar, öğrencilerin oturacağı şekilde inşa ediliyor. Yeni evler daha küçük inşa edilirken, kiralar ise ters oranda yükseliyor.

Edirne'de konut kiraları arttı!

Edirne'de Trakya Üniversitesine öğrenci kayıtlarının başlamasıyla ilde ev kiralarının arttığı ifade edildi. Trakya Umum Emlak Müşavirleri Başkanı Serhat Çeker, gazetecilere yaptığı açıklamada, kayıt yaptıran öğrencilerin bazıların yurt haricinde kiralık evleri tercih ettiğini belirtti.

Öğrenciler için ev ve apart kiraları belli oldu!

Üniversiteyi şehir dışında okuyan öğrencilerin ev ve apart kiraları belli oldu. Ev kiraları 300 ile en ucuz Antalya’da, 3 bin 500 TL ile en pahalı İstanbul’da iken yeme içme, elektrik ve internet dahil apartlar ise aylık 650 TL’den başlıyor.

Hamptons'ta yazlık evlerin kiraları 1.2 milyon dolardan başlıyor!

Hamptons'ta yazlık evlerin kiraları dudak uçuklatıyor. Ralph Lauren, Steven Spielberg ve Martha Stewart'ın yaz aylarını geçirdiği Hampston'da bir aylık kirası 1 milyon 200 bin doları bulan bir ev bile var...

1984 yılında İstanbul'da yazlık ev kiraları tavan yapmış!

1984 yılında İstanbul'da yazlık kiraları tavan yapmış. Adalar'da birçok yazlık 2 ve 2.5 milyon lira arasında kiraya veriliyormuş. Yazlık evler Florya, Ataköy'de ise 60 bin ile 2.5 milyon lira arasında değişiyormuş.

İstanbul'da yalı dairelerinin kiraları 750 bin liradan başlıyor!

1983 yılında İstanbul'un gözde semtlerinde kiralar 100 bin liradan başlıyormuş, yalı daireleri için ev sahipleri 750 bin lira istiyormuş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

öğrencilerin kiraları ertelenecek mi Haberi

öğrencilerin kiraları ertelenecek mi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, yaptığı yazılı açıklamada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle küresel ölçekte yaşanan sorunun tüm ülkeleri acil tedbir almaya ve koruyucu eylemler uygulamaya zorladığını dile getirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, salgının sağlık başta olmak üzere ekonomik ve toplumsal alandaki etkilerinin en az hasarla atlatılabilmesinin iktidarın politika ve uygulamalarına bağlı olduğunu belirten Emre, "Ancak iktidar gerekli tedbirleri almakta gecikiyor ve süreci yönetmedeki performansı oldukça zayıf." şeklinde konuştu.

Türkiye'de 11 Mart 2020 tarihinde ilk vakanın duyurulmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Mart 2020 tarihinde 100 milyar liralık ekonomi paketi açıkladığını aktaran Emre, ancak ülkedeki tedbirlerin çok yetersiz kaldığını söyledi. Salgının ekonomiye olumsuz etkisi nedeniyle çalışan gençlerin çoğunun bu süreçte işsiz kaldığını ya da ücretsiz izne...