28 / 04 / 2024

Ogust Huber

Ogust Huber

Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Huber Köşkü kullanılmak üzere restorasyona alınmış. Ougust Huber'in 1904 yılında Tarabya'da yaptırdığı 4 katlı köşkün restorasyonuna 1994 yılında 3.5 milyar lira harcanmış.

Tarabya’daki Huber Köşkü'nün yanına otopark geliyor!

Tarabya’daki Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü’nün yanındaki boş alan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla imara açıldı. Boş alana otopark yapılması planlanıyor. 

Tarabya Huber Köşkü'nün restorasyonu mecliste!

Huber Köşkü'nde Saray danışmanlarının kaldığı bölüm başta olmak üzere yaklaşık yedi aydır devam eden 30 milyonluk restorasyona ilişkin usulsüzlük iddiaları Meclis gündemine taşındı.

Tarabya'ya ikinci helikopter pisti geliyor!

Huber Köşkü'nün de yer aldığı Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesinin nizamiyesine ikinci helikopter pisti yapılıyor.Aynı anda iki helikopterin inebileceği alandaki çalışmalar devam ediyor.

Tarabya'daki Huber Köşkü restore ediliyor!

Cumhurbaşkanlığı tarafından kullanılan Tarabya’daki Huber Köşkü ve Faytonhane’de restorasyon çalışmaları başladı. Tarihi yapılar, dış etkilerden korunması için baskılı brandalarla kapatıldı.

Sarıyer Tarabya Yerleşkesi'nde inşaat çalışmaları başladı!

Sarıyer Cumhurbaşkanlığı Tarabya Yerleşkesi'nde inşaat çalışmaları başladı. Yerleşkedeki inşaatın nedeni, Huber Köşkü ve Faytonhane Restorasyonu. Ayrıca köşk bünyesinde Elektrik ve mekanik tesisat ve peyzaj uygulaması da yapılacak.

Tarabya'daki Huber Köşkü restore ediliyor!

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, 34 hektarlık korusuyla Boğaziçi'nin en geniş yeşil alanlarından biri olma özelliğini koruyan ve İstanbul'un önemli mimari varlıklarından olan Huber Köşkü ve Faytonhane binasını restore ettiriyor.

1999 yılında Huber Köşkü müze olarak kullanılacakmış!

1999 yılında Cumhurbaşkanlığı yazlık köşkü olarak restorasyonu devam eden Huber Köşkü'nün müze olarak da kullanılması kararlaştırılmış. Köşkün yanında inşa edilen 2 binadan biri de devlet konukevi olarak kullanılacakmış.

1997 yılında Boğaz'a Çankaya Köşkü!

1997 yılında Cumhurbaşkanı Demirel için Huber Köşkü arazisi içinde, Boğaz'ın öngörüm alanına dev bir köşk inşa ediliyormuş. 108 dönüm arazisi olan Huber Köşkü'nde yapılan köşk yazlık olarak kullanılacakmış.

1995 yılında Huber Köşkü onarıma alınmış!

1995 yılında Cumhurbaşkanlığı İstanbul Kampüsü olarak kullanılan Huber Köşkü restore edilecekmiş. 170 dönüm arazisi olan tarihi köşkün restorasyonunu 34 milyar 204 milyon lirayla Alarko Holding üstlenmiş.

1994 yılında Huber Köşkü restore edilmiş!

Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Huber Köşkü kullanılmak üzere restorasyona alınmış. Ougust Huber'in 1904 yılında Tarabya'da yaptırdığı 4 katlı köşkün restorasyonuna 1994 yılında 3.5 milyar lira harcanmış.

Huber Köşkü Başbakanlık'a mı geçiyor?

BEŞTEPE'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın inşası bittiğinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun istişareleri sonucunda kampusun Cumhurbaşkanlığı tarafından kullanılmasının uygun olacağına karar verilmişti..

İşte Huber Köşkü'nün hikâyesi!

Ağustos ayından bu yana 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ikâmetgâhı konumunda bulunan 108 yıllık Huber Köşkü Boğaziçi’nin en geniş yeşil alanlarından birine sahip. İşte köşkün hikâyesi...

Huber Köşkü restore edilecek mi?

Abdullah Gül görevini devrettikten sonra Huber Köşkü’nün restorasyonu için yeni ödeneğe Cumhurbaşkan-lığı’ndan onay çıkmadı. 1907 yılında Alman Huber kardeşler tarafından yaptırılan köşk için İtalyanlarla imzalanan protokol de askıda kaldı.

Ogust Huber Haberi

Ogust Huber



Boğaz'daki Huber Köşkü'nün ''makyajı''na 3.5 milyar lira harcandı


Demirel'in köşkünü Beymen döşedi


Melek ELİTOK


    MİLYARLAR harcanarak restore edilen ve yeniden döşenen Boğaz'daki Huber Köşkü, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i bekliyor. Köşk, antika dekoratif objelerle donatılarak, tarihi dokusuna uygun, nostaljik bir hava verildi.

    Maliye ve Gümrük Bakanlığı'nın 12 Aralık 1988'de Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'ne devrettiği Tarabya'daki Huber Köşkü, en son eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde ilgi görmeyen Köşk, boş tutuldu. Demirel'in Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Huber Köşkü kullanılmak üzere restorasyona alındı. Perdesinden, halısına, mutfağından banyosuna kadar baştan aşağı Beymen'in döşediği üç katlı köşk için yaklaşık 3.5 milyar liralık harcama yapıldığı belirtildi. 

 ...