16 / 05 / 2024

okmeydanı tapularının tamamı verildimi

okmeydanı tapularının tamamı verildimi

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk tapularını dağıttığı Okmeydanı için hazırlanan planları Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tanıttı. Demircan, “Daireye daire, dükkana dükkan vereceğiz." dedi...

Garanti Koza’dan 7 yıldır tapularını alamayan mağdurlara şimdi de Burgan Bank engeli: 'Evlerimiz satılmak isteniyor!'

Garanti Koza’nın İstanbul Avrupa Yakası Esenyurt’taki Kozapark Projesi’nde, Garanti Koza'nın Burgan Bank'a olan borçları sebebiyle evler satılmak isteniyor. Mağdurlar, Garanti Koza ile Burgan Bank arasında anlaşma yapılmasını ve tapularını alabilmeyi talep ediyor. 

Deprem konutlarının tamamı 2025 Eylül'de teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, binlerce depremzedenin beklediği müjdeyi verdi ve deprem konutlarının tamamının teslim tarihini açıkladı. İşte o açıklama..

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

Kocaeli'de, Marmara Depremi öncesi yapılan tüm binaların tamamı kontrol edildi

17 Ağustos 1999 senesinde Marmara Depremi’nde büyük kayıplar yaşandığı Kocaeli’de, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Kentte 1999 yılından önce inşa edilen binaların tamamının tarandığını ve şehirde yaklaşık 315 bin binanın bulunduğu belirtildi. 

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

BES'te yıllık devlet katkısının tamamını alabilmek için son günler!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda BES'te yıllık devlet katkısının tamamını alabilmek için son günler olduğunu belirtti.  İşte Calman'ın o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tapular teslim edildi!

Gaziosmanpaşa'da yapımı tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu teslimleri yapıldı. Vatandaşlara tapularını, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta teslim etti.

Osmanlı tapuları günümüzde geçerli mi?

Osmanlı döneminde tapusu olanlar tapunun günümüzde geçerli olup olmadığını merak ediyor. Peki, Osmanlı tapularının günümüzde geçerli mi?

Kentsel dönüşümde önemli bir aşama tamamlandı! Hak sahipleri tapularını alacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü kentsel dönüşüm projelerinde önemli bir aşama daha sona erdi. Belediyenin dönüşüm çalışmalarına devam ettiği Karşıyaka Örnekköy’de ikinci etapta binaların yapımı tamamlandı. Hak sahipleri, tapularının Belediye Başkanı Tunç Soyer’in elinden alacak.

Bakanlık açıkladı! Konaklama sektörünün tamamı denetlenecek

Türkiye'de Turizm gelirleri, senenin ilk 9 ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 20,1 yükselişle 42 milyar dolara çıktı. Bu rakamın yıl sonunda ise 55,6 milyar dolara ulaşması beklenmekte. Yapılan açıklamada 2024 sene sonunda konaklama sektörünün tamamının bakanlık denetimine gireceği açık

Adalet Bakanı Bozdağ'dan son dakika kira açıklaması: Tamamını arabulucuya göndermekte kararlıyız!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ son zamanlarda sık sık gündeme gelen kiralar ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Bozdağ açıklamalarında kira ihtilaflarının tamamını arabulucuya gönderme konusunda kararlı olduklarını söyledi.

Nadir Ataman'dan Kanal İstanbul’un tapularının onaylanmasına tepki!

İBB ve Bakirköy CHP Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, Kanal İstanbul’un tapularının onaylanmasına tepki gösterdi.

Adese Gayrimenkul'ün vefa kredisine konu gayrimenkullerinin devri yapılıyor!

Adese Gayrimenkul'ün vefa hakkı kredi borçlarının tamamını kapatması sonrasında Konya' nın Seydişehir ilçesinde bulunan 2 adet taşınmazın bulunduğu arsanın ve 7 Renk Projesine ait arsanın tapuların devirleri tamamlandı. 

okmeydanı tapularının tamamı verildimi Haberi

okmeydanı tapularının tamamı verildimi


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Park Otel’de düzenlediği basın toplantısında 50 yıldır tapu sorunu yaşanan Okmeydanı’nda gelinen son aşamayı değerlendirdi. “1 Şubat 2014 günü başbakanımızla ilk tapuları dağıtarak Yeni Okmeydanı’nın doğuşunu da ilan etmiş olduk” diyen Demircan, “İstanbul’un en sorunlu bölgesi İstanbul’un en gözde yerleşim bölgesi olma arifesinde. Kentsel dönüşüm şimdiden sonra ve vatandaş onayıyla başlayacak. Yeni Okmeydanı’nın ekonomik kaynağını, Turizm ve hizmet sektörü olarak kurguladık. 100 bin kişinin yaşayacağı bu yeni şehirde inşaallah 30 bin kişilik bir istihdam imkanı oluşturacağız. Daireye daire, dükkana dükkan vereceğiz. Yeni binalarını tamamlayıncaya kadar vatandaşlarımıza kira yardımı yapacağız. Binaları tamamlandıktan sonra vatandaşlarımız yeni evlerine gelip ikamet edecekler” dedi.


“Vatandaşlar uygun görür ve dilerlerse dönüşüme başlayacağız”


Okmeydanı projesini hazırladığı üç boyutlu video ve maketlerle anlatan...