16 / 05 / 2024

okul arsalarının imar değişiklikleri

okul arsalarının imar değişiklikleri

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle hazırladığı üç ayrı yazılı soru önergesinde, öğretmen istihdamı, derslik ve ikili eğitim ile okul arsalarının imar değişikliklerine ilişkin bilgi istedi.

Samsun'da Milli Emlak arsalarının kiralama ihalesine fesat karıştırıldığı iddiası!

Milli Emlak'a ait arsaların kiralanması ihalesine fesat karıştırıldığı iddiasıyla aralarında Samsun Milli Emlak Daire Başkanı'nın da bulunduğu 4 kişi tutuklandı...

Bursa'da yıkılan okul binalarının yapımı TBMM'de!

Bursa'da deprem riski taşıdığı gerekçesiyle yıkılan okul binalarının yapımına ne zaman başlanacağına ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayaköy'ün imar sorunu meclis gündeminde!

Fethiye ilçesindeki turizm merkezi Kayaköy'ün imar sorunu TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Galatasaray Florya arsasının imar planı değişikliği askıda!

Emlak Konut'un Bakırköy Şenlik Mahallesi'nde yer alan 66 bin 123 metrekare metrekare büyüklüğündeki arsasının imar planı askıya çıkarıldı.

Abdullah Paksoy: Elbistan'ın imar sorunu çözülecek!

Millet İttifakı Elbistan Belediye Başkan adayı Abdullah Paksoy, ‘Bereket ve Samimiyet’ parolasıyla hazırladığı projelerini açıkladı. Paksoy, Elbistan'ın imar planı sorununun çözüleceğini söyledi.

Alper Taşdelen: Çankaya'nın imar sorunu çözülecek!

Ankara Çankaya Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Alper Taşdelen, Seçim İletişim Merkezi'nin açılışını yaptı. Açılışta konuşan Taşdelen, Çankaya'nın imar sorununu çözeceğini söyledi.

İstanbul Havalimanı'na gidecek iki metro hattının imar planları onaylandı!

İstanbul Havalimanı-Halkalı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hatlarının imar planları, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi

Çekmeköy'deki askeri alanın imar planı değişikliği TBMM gündeminde!

İstanbul Çekmeköy'deki askeri alanın imar planı değişikliği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tekin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Avrasya GYO Çarşamba'daki okul binasını Özel İkra Eğitim'e kiraya verdi!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan ve Samsun Çarşamba'da yer alan okul binasının Özel İkra Eğitim Ltd.Şti.'ye aylık 100 bin TL+KDV başlangıç bedeli ile 10 yıllığına kiraya verilmesine karar verildi...

Manisa’nın imarı için kritik görüşme!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, imar planlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Ergün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son Manisa ziyaretinde Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştüğünü açıkladı.

Galatasaray Florya arsasının imar planı askıda!

Emlak Konut'un Bakırköy Şenlik Mahallesi'nde yer alan 66 bin 123 metrekare metrekare büyüklüğündeki arsasının imar planı askıya çıkarıldı.

Avcılar'ın imar sorunu çözülecek!

CHP Avcılar Belediye Başkanı aday adayı ve Parti Meclisi (PM) üyesi Turan Hançerli, Avcılar'ın imar sorununun çözüleceğini, konut stoğunun depreme dayanıklı binalarla yenileneceğini söyledi.

Kıbrıs'ın imar planlarına ön yargı var!

Kıbrıs İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Kıbrıs'ın imar planlarının veya emirnamelerin herkesin kafasında korkulacak bir enstrüman olarak algılandığını ve herkeste bir ön yargı oluşturduğunu açıkladı.

okul arsalarının imar değişiklikleri Haberi

okul arsalarının imar değişiklikleri

Okul arsalarının imar değişikliklerine ilişkin önergesinde. AK Parti iktidarı döneminde eğitim sisteminde sıklıkla yapılan değişikliklerin eğitim altyapısını istenilen seviyeye ulaştıramadığını savunan Altay, altyapının yetersizliği yanında, plansızca ve siyasal kaygılarla uygulamaya konulan düzenlemelerin de sistemi olumsuz etkilediğini ifade etti. 


Altay. Avcı'ya "İller itibariyle belediye imar planlarında okul arsası olarak belirlenen arsa sayısı kaçtır? Bu arsaların eğitim kademelerine göre dağılımı nedir? 


İktidarları döneminde, okul alanı olarak belirlendiği halde imar tadilatı ile kullanım amacı değiştirilen arsa var mıdır? Var ise hangi illerdedir? Bu arsaların toplam büyüklüğü nedir? Belediye imar planlarında belirlenen okul arsalarından vakıflara bedelli-bedelsiz olarak devredilen arsa var mıdır? 


Var ise hangi illerdedir? Devredilen vakıfların isimleri nedir? Bakanlığınızca çeşitli protokoller imzalayan TÜRGEV. Ensar, Su. Birlik ve benzeri vakıflara bedelsiz arsa verilmiş midir?" sorularını yöneltti. 

"SON...