03 / 05 / 2024

okul mimarisinde önemli özellikler

okul mimarisinde önemli özellikler

Koronavirüs sonrası sosyal mesafe, doğal havalandırma gibi konuların öneminin artmasıyla yeni dönemde aileler, okulun mimarisi açısından daha dikkatli olmalı. Peki dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Özel okul öğretmenlerine uyarı: Yargıtay'dan önemli fazla mesai hükmü!

Özel eğitim sektöründe görev yapan birçok öğretmen için Yargıtay'dan beklenmedik bir karar çıktı. Yüksek Mahkeme, özel okul öğretmenlerinin mesai saatlerinin, okulda geçirilen zaman yerine verilen ders sayısına göre hesaplanması gerektiğini belirtti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Okul kantinleri hakkında flaş karar! Anne ve babalar sizi de yakından ilgilendiriyor

Okul kantinleri hakkında MEB'den çok önemli bir karar geldi. Okul kantinlerindeki kira artışları artık sabitlenecek. Bu durumun da fiyatlara olumlu olarak yansıması bekleniyor.

Okul mimarisinde koronavirüs dönemi!

Koronavirüs salgınıyla beraber sosyal mesafe doğal havalandırma, bahçe gibi konular okul mimarisinin önemini artırdı. Bu bağlamda çalışmalara başlayan Antalya Koleji üç kampüsünde sunduğu olanaklarla öğrencilerine güvenli eğitim sunuyor.

Denizli'ye örnek okul inşa ediliyor!

Denizli Merkezefendi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve en önemli projeler arasında gösterilen İmam Hatip Fen Lisesi'nin inşaatı devam ediyor. Okul inşaatının bu yıl sonunda bitmesi bekleniyor.

Avcılar Yeşilkent'e okul, Ispartakule'ye pazar geliyor!

Avcılar Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısında imarla ilgili önemli kararlar alındı. Toplantıda alınan karara göre Avcılar Yeşilkent'te okul, Ispartakule'de pazar yapılacak.

Hong Kong mimarisinde Feng Shui çok önemli!

Feng Shui yaşam sanatı Hong Kong kültüründe önemli yere sahip ve mimariyi çok etkiliyor.

Nilüfer Üçevler’in okul sorunu için önemli adım!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, okul sorunu yaşanan Üçevler Mahallesi sakinlerini sevindirecek açıklamalarda bulundu. Bozbey, belediye imkânları ile temin edilen bir alanı projelendirerek okul yapılması için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teklif götüreceklerini söyledi.

İzmir Narlıdere Çatalkaya Mahallesi'nde okul sorunu yaşanıyor!

Narlıdere’nin üstündeki ‘İkiz Tepeler’ olarak da bilinen Çatalkayalar’dan adını alan Çatalkaya Mahallesi, İzmir’in en genç mahallelerinden. Okul olmamasının önemli sorun olduğunu belirten mahalle sakinleri, çocuklarını başka semtlere göndermek istemiyor.

Melikgazi 19 Mayıs Mahallesi'ndeki okul inşaatında sona gelindi!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hayırsever Melikgazi Belediyesi olarak 19 Mayıs mahallesinde bölgenin en önemli ihtiyaçlarından birisi olan okul inşaatında sona gelindiğini söyledi.

Okul binaları nasıl olmalı?

Okul tercihi yapacak aileler, okulların binalarını ve kamp üslerin i de çok iyi incelemeliler. Anaokulunda güvenlik öne çıkıyor. Ortaokul , ve lisede ise laboratuvar, atölye ve sosyal alanlar çok önemli..

Anadolu Vakfı'ndan bir yılda iki okul!

Anadolu Vakfı eğitim yatırımlarına devam ediyor. Selim Güven, eğitimde okul yatırımlarının önemli olduğuna inandıklarını ve 6.5 milyon liralık yatırımla Aksaray, 4 milyon liralık yatırımla da Ankara'nın Kazan ilçesinde okul inşa ettiklerini söylüyor.

Okul mimarisinde yeni dönem başlıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, mimar, mühendis ve eğitimcilerin katıldığı toplantıda, yeni okulların mimari standartlarını belirleyen bir yapı kılavuzu hazırladı. MEB, okullarda yeni mimari öncelikleri ve standartları belirledi...

Tarihi Bitlis Evleri yıkılma tehlikesi yaşıyor!

Bitlis'in mimarisinde önemli yer tutan tarihi taş evler, bakımsızlık ve ağır kış koşulları nedeniyle bir bir yıkılıyor

okul mimarisinde önemli özellikler Haberi

okul mimarisinde önemli özellikler

Eğitim modeliyle birlikte çocuğun karakterini şekillendiren okul mimarisinin önemi koronavirüs salgınında ortaya çıkan sosyal mesafe, doğal havalandırma gibi konular nedeniyle daha da arttı. Bu sebeple aileler, okullarda derslik, yemekhane, bahçe, sosyal, kültürel ve spor etkinlik alanlarının yeterliliğine dikkat etmeli. 

Okul seçiminde eğitim kurumunun mimarisi, diğer kriterler kadar önemli hale geldi. Mimari açıdan doğru tasarlanan okullarda çocuklar, daha mutlu olurken, okulun mimarisi, öğrencinin akademik başarısını ve karakter oluşumunu da etkiliyor. Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre; bu durumda özellikle doğal, sosyal, kültürel ve spor etkinlik alanlarının yeterliliği önemli oluyor. Koronavirüs sonrası sosyal mesafe, doğal havalandırma gibi konuların öneminin artmasıyla yeni dönemde aileler, okulun mimarisi açısından daha dikkatli olmalılar. Bu konuda merak edilenleri PAB Mimarlık’tan Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım...