01 / 07 / 2024

okulların geç açılması

okulların geç açılması

Geçtiğimiz günlerde alınan okulların açılışının ertelenmesi kararı turizm sektörünü umutlandırdı. Özellikle Güneydeki konaklama işletmecileri için gayet olumlu bir etki yaratacak

Ataköylülerden yeşil alanların ranta açılmasına karşı imza kampanyası!

İstanbul Ataköy Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar 1. ve 11. kısımlarda yapılması planlanan inşaat projelerine karşı bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapacak.

Sancaktepe'deki 4 dönümlük askeri arazinin imara açılmasına Bakanlıktan iptal kararı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından afet riskine karşı kentsel dönüşümde kullanmak  için “rezerv yapı alanı” ilan edildikten sonra  ticari alana çevrilen Sancaktepe'deki 4 dönümlük askeri arazinin imara açılmasında iptal kararı çıktı.

Mahkemeden, Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı!

Mahkeme, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan davanın ardından Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı verdi. İşte ayrıntılar..

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

Altın atağa geçti! Fiyatlar adeta fırladı! Elinde avucunda 1 gramı bile olan acil baksın! 6 Ekim Cuma altın fiyatları

Altın fiyatları, yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Son günlerde aşağı yönlü hareket eden altın bugün atağa geçti. Fiyatlar bir anda fırladı. Altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın, çeyrek altın kaç lira? 6 Ekim 2023 canlı altın fiyatları.

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.

Son Dakika: MEB okulların açılış tarihini paylaştı! Okullar ne zaman açılacak? 

Okulların ne zaman açılacağı belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim takvimini duyurdu. İşte okulların açılacağı tarih...

Bahçe Bahçeşehir'de ön satışa özel yüzde 25 indirim! Tam 1.000 konutluk yeni proje!

İstanbul Avrupa Yakası Bahçeşehir'de hayata geçirilen Bahçe Bahçeşehir projesi ön satışa çıktı. Projede yer alan konutların teslimlerinin 2025 yılının Ağustos ayında yapılması planlanıyor.

Altın rekora koşuyor! Gram altın atağa geçti! Çeyrek altın uçtu! 5 Haziran 2023 canlı altın fiyatları

Altıun fiyatları haftanın ilk işlem gününde  yukarı yönlü başladı. Milyonlarca yatırımcı güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Bugün altın rekora koşuyor. Gram altın atağa geçerken çeyrek altın uçtu. Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?  5 Haziran 2023 canlı altın fiyatları.

Düğün sezonu açıldı airfryer ve kahve makinesi satışları patladı!

Düğün sezonunun açılması ve Anneler Gününe kısa süre kalması airfryer ve kahve makinesi satışlarını patlattı. İşte detaylar...

Doların 10 gün sonra geleceği seviye belli oldu! Selçuk Geçer altını çizerek açıkladı! Kemerlerinizi bağlayın...

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala doların ne kadar olacağı merak konusu. Selçuk Geçer doların 10 gün sonra geleceği seviyeyi altını çizerek açıkladı. Son dakika Selçuk Geçer dolar yorumu...

Ankara-Sivas hızlı tren seferlerinin açılmasına son 5 gün kaldı!

Binlerce kişinin heyecanla beklediği Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın 26 Nisan'da açılması planlanıyor.

okulların geç açılması Haberi

okulların geç açılması

Geçtiğimiz günlerde alınan okulların açılışının ertelenmesi kararı turizm sektörünü umutlandırdı. Özellikle Güneydeki konaklama işletmecileri için gayet olumlu bir etki yaratacağının altını çizen Jiva Beach Resort Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Doğan,  bu kararın Türk seyahat sektörüne bir pansuman olacağını vurguluyor.


Bu yıl turizm sektöründe yaşanan olumsuzluklar otelcileri zor duruma soktu. Dış pazarlardan aradıklarını bulamayan otelciler fiyatlarını yumuşatarak Türk misafirlere çok uygun fiyatla tatil yapmanın kapılarını araladı. Ancak bu da yeterli olmayınca okulların geç açılması turizm sektörünü bir hayli umutlandırdı. 


İç pazarın artık farklılaşmamaya ihtiyacı var


Özellikle Türk ailelerde tatile çıkma zamanları genellikle okulların tatil olduğu dönemleri kapsıyor.  Bu sürenin bu sene daha da uzayacak olması ve Kurban Bayram’ı tatiliyle çakışması Türk turizm sektörünü umutlandırdı. Konuyla ilgili konuşan Jiva Beach Resort Yönetim Kurulu Başkanı...