03 / 05 / 2024

Ömer Üründül inşaat şirketi

Ömer Üründül inşaat şirketi

Üründül Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Üründül, bugün Palet İnşaat'ın konkordato talebinde bulunmasının haber olması üzerine kamuoyu açıklaması yaptı. İşte o açıklama...

Ankara ve Bursa'da kat karşılığı inşaat yaptırılacak!

Ankara ve Bursa'da kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediliyor. Söz konusu ihaleler 30 Ocak, 2 Şubat, 6 Şubat ve 8 Şubat'ta yapılacak.

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, kimler tarafından yapılır?

İnşaat projeleri başlamadan önce en sık karşılaşılan kavramlardan biri de arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesidir. Peki, Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl yapılır?

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi aynı zamanda kat karşılığı anlaşması olarak da bilinir. Boş bir arsanız veya mevcut bir binanın tamamen yeniden inşa edilmesi gereken bir durumda bir inşaat firması ile görüşerek kat karşılığı inşaat sözleşmesi düzenlemeniz gerekebilir.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl olmalı?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, inşaat projesinde önem taşıyan bir sözleşme türüdür. Müteahhit ve mülk sahibi ile imzalanan bu proje için belirlenen bazı kurallar vardır. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir ve nasıl olmalıdır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi hakkındaki detaylar…

Ömer Üründül, Türk Ytong’un yüzde 48’ini satmaya hazırlanıyor!

Türk Ytong’un en önemli ortağı olan ve yüzde 48’lik hissesi bulunan iş insanı Ömer Üründül, şirketteki payını devretme kararı aldı. Üründül’ün payını ise enerji şirketi Transpet Petrolcülük’ün alacağı iddia edildi.

Başakşehir İkitelli’de kat karşılığı inşaat yapılacak! Yatırımcılar 12 Ocak 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü kat karşılığı inşaat yapım ihalesine çıktı. İkitelli’de kat karşılığı yapılacak inşaatın ihalesi 12 Ocak 2023’te yapılacak. İhalenin bedeli 60 milyon 780 bin 350 TL olarak belirlendi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, arsa payı karşılığı inşaat yaptıracak! Yatırımcılar dikkat!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Adana Çukurova'da arsa payı karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. Yatırımcıların radarına giren ihale 25 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kat karşılığı inşaat yaptıracak! Yatırımcılar dikkat!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bursa Yıldırım'da kat karşılığı inşaat yaptıracak. İşte yatırımcıların yakın markajına giren o ihale ilanı...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayan taraflar bazı nedenlerden dolayı sözleşmeyi feshetmek isteyebiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Ankara'da 16.3 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat yaptırılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Ankara Çankaya ve Yenimahalle'de 16 milyon 311 bin 488 TL bedelle kat karşılığı inşaat yaptıracak. 

Kayseri Melikgazi'de 25.9 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Kayseri İli Melikgazi Belediye Başkanlığı, Kayseri ili Melikgazi ilçesi, Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 25.9 milyon TL bedelle kat karşılığı inşaat işi ihale ediyor. 

Kayseri'de 33.4 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Kayseri İli Melikgazi Belediye Başkanlığı, Kayseri Melikgazi Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 22.4 milyon TL bedelle kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek.

Kayseri'de 33.4 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Kayseri İli Melikgazi Belediye Başkanlığı, Kayseri Melikgazi Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 33.4 milyon TL bedelle kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek.

Ömer Üründül inşaat şirketi Haberi

Ömer Üründül inşaat şirketi

1966 yılında kurulan Palet İnşaat, yaşadığı mali sıkıntıyı aşamayınca konkordato talebinde bulundu. Ünlü spor yorumcusu Ömer Üründül’ün ve babasının, iki ortağı ile kurduğu Palet İnşaat ve Ticaret A.Ş. 28 Eylül'de konkordato başvurusu yaptı. 

Ancak Üründül Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Üründül’ün adının geçtiği konkordato haberinin mevcut ticari faaliyetleriyle ilgisi bulunmadığına ilişkin açıklama yapıldı. İşte Ömer Üründül'ün açıklaması; 

"Yapılan inşaat ve ticari faaliyetin ardından yollar ayrılmıştır. Merhum babamın eski ortağının kurduğu şirkette; yönetim hakkı bulunmayan fakat bundan öte eski ortağının babama geçmişin hatırına manevi birlikteliği ifade etmek amacıyla verdiği sembolik bir hisse söz konusudur."

Ömer Üründül'ün babası, Üründül Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mühendis H. Sedat Üründül 4 Ocak 2016 tarihinde vefat etti. Sedat Üründül inşaat mühendisi olarak başladığı iş hayatında Türkiye Cumhuriyeti inşaat...