01 / 01 / 2025

onar işlet otur

onar işlet otur

1988 yılında Süleymaniye'deki tarihi evlerin kurtarılması için Eminönü Belediye Başkanlığı yeni bir proje geliştirmiş. Tarihi semtteki 314 Türk evi ''onar-işlet-otur'' modeli uygulanarak eski özelliklerine kavuşturulacakmış.

Geçiş garantili köprü ve yolların faturası 24.8 milyar dolara ulaşacak!

Yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen geçiş garantili köprüler ve otoyolların vatandaşa faturasının 24.8 milyar dolara ulaşması bekleniyor. 

Yap-işlet-devret projeleri için şirketlere 10 yılda 122 milyar TL’lik kur farkı ödendi!

Yap-işlet-devret projelerini yapan şirketlere 10 yılda ödenen kur farkının faturası 122.3 milyar TL’ye ulaştı. İşte rakamlar…

"Yap-İşlet-Devret"ten 6 ayda müteahhitlere 2,8 Milyar TL!

Yap-işlet-devret modelinin devletin kasasına yükünün giderek ağırlaştığı kaydedildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 2024 yılının ilk 6 ayında, Yap-İşlet-Devret modeli kapsamında müteahhitlere yapılan garanti ödemeler için 2,8 milyar TL harcama gerçekleştirdiği belirtildi.

Köprülerin geçiş ücreti temmuzda zamlanıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Hazine’nin “yap-işlet-devret” projelerine ödeyeceği miktarın 37 milyar Türk Lirasını’nı aşacağını belirterek, temmuzda köprü geçiş ücretlerinin zamlanacağını söyledi.

Yap-işlet-devret projelerin 2024 faturası 163 milyar TL!

Türkiye’nin dört bir yanındaki yap-işlet-devret projelerin 2024 yılı faturasının 163 milyar TL olduğu belirtildi.

Döviz kurlarındaki yükseliş yap-işlet-devret projelerini vurdu! Köprü ve otoyollara zam geliyor!

Döviz kurlarında yaşanan yükselişler yap-işlet-devret projelerini vurdu. Köprü ve tünel geçiş ücretlerinde 1 Nisan 2024 tarihinden sonra ‘kur ayarı’ beklenirken ayrıca Hazine’den çıkacak paranın da artacağı kaydediliyor. 

Yap-işlet-devret projelerine bütçeden en az 37 milyar lira ödenecek!

Açıklanan rakamlara göre yap-işlet-devret projelerindeki işletmeci firmaların garanti gelirleri 2024 yılının Ocak ayında yıllık yüzde 86 yükseliş gösterdi. Söz konusu projeler için bütçeden bu sene en az 37 milyar TL ödeme yapılacak.

Yap-İşlet-Devret'te 163 Milyar TL ile son zamanların rekoru kırıldı! 

Ekonomist Prof. Dr. Şenol Babuşcu, yap-işlet-devret sistemi ile ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cebimizden tek kuruş çıkmayacak" denilen yap-işlet-devret modeli ile inşa edilmiş olan köprü ve otoyolları işleten firmalara 2024 senesinde 163 milyar TL ödeneceğini kaydetti.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu'ndan Yap-İşlet-Devret açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yap-İşlet-Devret projelerine ilişkin açıklama yaptı. Söz konusu projelerin hem yapım modeli, hem de finansman modeli olduğunu ifade eden Uraloğlu, her ikisini bir arada düşünmek durumunda olduklarını söyledi.

Tuzla Belediyesi yap işlet modeliyle tesis yaptıracak! İhalesi 17 Ekim'de!

İstanbul İli Tuzla Belediye Başkanlığı, yap-işlet modeli ile spor alanı tesis inşa ettirecek. Söz konusu ihale 17 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

O ilimizde 25 bin TL’ye yap-işlet-devret modeliyle 29 yıllık ihalenin sahibi olabilirsiniz!

Sadece 25 bin TL muhammen bedeli karşılığında yap-işlet-devret modeliyle 29 yıllık lunapark ihalesinin sahibi olabilirsiniz!

Tuzla Belediyesi yap işlet devret modeliyle sosyal tesis yaptıracak! İhalesi 2 Ağustos'ta!

İstanbul İli Tuzla Belediye Başkanlığı, İstanbul Tuzla Aydıntepe Mahallesi'nde yap işlet devret modeliyle sosyal tesis inşa edecek. İşte detaylar...

Yap İşlet Devret modeliyle yapılan Osmangazi Köprüsü 6 ayda araç geçiş rekoru kırdı

Osmangazi Köprüsü inşa edilip hizmete açıldığı 1 Temmuz 2016 yılından bu yana ilk kez taahhüt edilen araç geçiş sınırını aştı. 15 yıl 9 ay 24 gün boyunca özel sektör tarafından işletilecek köprü işletmesi için devlet araç geçiş taahhüdü vermişti.

onar işlet otur Haberi

onar işlet otur



ONAR-İŞLET-OTUR


Tarihi yapılar... Süleymaniye'de buram buram eski İstanbul kokan tarihi konaklar ve evler yepyeni bir yöntemle kurtarılmaya çalışılacak. Süleymaniye evleri Eminönü Belediyesi'nce ''onar-işlet-otur'' modeli uygulanarak eski özelliklerine kavuşturulacak.


314 tarihi eve müşteri aranıyor


Süleymaniye semtindeki tarihi evlerin kurtarılması için Eminönü Belediye Başkanlığı bir proje geliştirdi.


Bu konuda bilgi veren Başkan Hikmet Bozanoğlu, ''Büyük turizm firmaları bu evleri onararak ya bir dükkan sahibi olacak ya da sahibiyle anlaşarak tamamını alabilecekler'' dedi.


Abdullah ÖĞÜLMÜŞ


   SÜLEYMANİYE'deki 314 Türk evi ''onar-işlet-otur'' modeliyle görücüye çıktı.

   Eminönü Belediye Başkanı Hikmet Bozanoğlu, ''Süleymaniye Cami çevresindeki ahşap Türk evlerinin turizm çerçevesi içinde değerlendirilmesi için