08 / 05 / 2024

Online alışverişe ne kadar harcandı

Online alışverişe ne kadar harcandı

2014'ün ilk 6 ayında yerli kartlarla internetten alışverişte 105 milyonu aşkın işlem gerçekleşirken, yurt içine 17.6 milyar, yurt dışına ise 1.7 milyar lira harcama yapıldı

İstinyePark İstanbul Alışveriş Merkezi'nin tamamı Orjin Gayrimenkul'e geçti!

Orjin ve Doğuş gruplarının ortaklığı ile 2007 yılında faaliyete başlayan İstinyePark İstanbul Alışveriş Merkezi'nin tamamı Orjin Gayrimenkul'e geçti. 

Pahalılık yurt dışından online alışverişi patlattı!

Ülkemizin pek çok üründe görece daha pahalı hale gelmesi, yurt dışından online alışverişi de patlattı. Alışveriş hacmi, 11 ayda 102 milyar TL'ye ulaştı.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nden İsra Holding'e tam not!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nden İsra Holding'e tam not geldi. 

Ziraat Bankası'ndan Hepsiburada'da alışveriş yapanlara güzel haber! Bankkart Genç'e Özel çılgın fırsat...

Ziraat Bankası kampanyalarına devam ediyor. Bu kapsamda kurum, Hepsiburada'da Bankkart Genç'e Özel 350 lira ve üzeri alışverişe 50 lira, toplam 100 lira Bankkart Lira fırsatı sağlanacağını ilan etti.

E-ticarette kasım ayı alışveriş çılgınlığına dikkat! Dolandırıcıların tuzağına düşmeyin!

Kasım ayında Öğretmenler Günü, Bekarlar Günü ve Alışveriş Cuması derken e-ticarette çok farklı kategorilerde indirimli alışveriş fırsatı tüketicileri bekliyor. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği ise tüketicileri e-ticaretteki alışveriş tuzaklarına karşı uyardı.

Trendyol Kasım indirimi hangi gün, ne zaman? 11.11 Süper Alışveriş Günleri ne zaman başlayacak? 

Kasım ayının gelmesiyle birlikte indirim kampanyaları peş peşe açıklandı. Peki, Trendyol Kasım indirimi hangi gün, ne zaman? 11.11 Süper Alışveriş Günleri ne zaman başlayacak?

İBB İstanbul Senin’de alışveriş dönemi başladı! 4 milyonu aşkın ürün avantajlı fiyatlarla satışta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mobil süper uygulaması, ‘İstanbul Senin’de ilk ve tek pazaryeri Vodafone iş birliği ile açıldı. İstanbulSenin kullanıcıları artık 14 kategoride online alışveriş yapılabilecek.

 Sodexo kart kullanıcılarına büyük indirim! Son bir yılda kartla alışveriş yapanlara 22 milyon liralık indirim!

Çok sayıda kategoriden ve markadan alışveriş imkanı sağlayan Sodexo, kullanıcılarına çeşitli indirimler sunuyor. Şirket, bugüne kadar yaptığı iş birlikleri ve kampanyalar ile son 1 yılda kullanıcılarına toplamda 22 milyon lira tutarında indirim sağlamış oldu.

Ziraat Bankası rekor bir para verecek. Alışverişe çıkmadan hemen bakın. O ürünlerde geçerli

Ziraat Bankası'ndan vatandaşlara alışveriş konusunda iyi bir miktarda para verilecek. Ancak sadece o ürünlerde geçerli olacak. Alışveriş yapmadan önce mutlaka bakın.

Online alışveriş yapacaklara şok haber! Alışveriş yapmadan önce mutlaka bakın! Canınız yanmasın!

Her sektöre yönelik kampanyalar düzenleyen Denizbank, şimdi de online alışverişe yönelik bir kampanya hazırladı. Denizbank, online alışverişte 400 TL bonus hediye edeceğini duyurdu.

Online alışverişte en fazla hangi alanlarda alışveriş yapılıyor?

Tüketici zekâsı şirketi NielsenIQ “2023 Yılının Online Alışverişçileri” araştırmasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, Türkiye’de online alışveriş yapanların üçte birinden fazlası sırasıyla Giyim / Ayakkabı, Yemek Siparişi ve Kişisel Bakım / Kozmetik kategorilerinde alışveriş yapıyor.

A101 yeni bomba ürününü açıkladı: A101'e 256 GB iPhone 14 Pro geliyor! Online alışverişe özel aldın aldın kampanyası!

Her hafta tüketicisini getirdiği ürünlerle heyecanlandıran A101 yeni kataloğunu yayımladı. 7 Eylül 2023 A101 İnternete Özel Aldın Aldın kataloğunda yer alan ürünlerden en dikkat çekicisi ise 256 GB iPhone 14 Pro oldu.

Çeyiz hazırlayanlar müjde! Carrefoursa online alışverişe özel beyaz eşyalarda kampanya başlattı!

Carrefoursa beyaz eşya çeşitlerini internete özel indirimlerle satışa çıkardı. İşte fiyatları...

Online alışverişe ne kadar harcandı Haberi

Online alışverişe ne kadar harcandı


Bankalararası Kart Merkezinin (BKM) 'internetten yapılan kartlı ödeme işlemleri' verilerinden derlediği bilgiye göre, ocak-haziran döneminde yerli kartlarla 17 milyon 462 bin 642'si yurt dışında olmak üzere, toplam 105 milyon 810 bin 679 işlem gerçekleşti. 


Geçen yılın aynı döneminde, 91 milyon 445 bin 737 işlem yapılmıştı. Buna göre, yerli kartlarla yurt içi ve dışında internet üzerinden yapılan işlem adedi, yüzde 15.7 arttı. 


İnternette, yerli kartlarla yapılan işlemlerin tutarı ise yurt içinde 17 milyar 616 milyon 710 bin, yurt dışında ise 1 milyar 755 milyon 730 bin liraya ulaştı. 


Buna göre, internette yerli kartlarla ödeme işlemi başına tutar, 183 lira olarak gerçekleşti. Yerli kartların yurt içi kullanımında 199 lira olan işlem başına tutar, yurt dışı kullanımında ise 100 liraya indi. 


Geçen yıl aynı dönemde 174...