05 / 05 / 2024

Online konut aramaları

Online konut aramaları

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından konut satın alma veya kiralama arayışında yalnızca yüzde 21 gibi sınırlı bir düşüş yaşandı. Sonraki günlerde internetten kiralık ve satılık ilan aramaları normal seyrine döndü.

İngiltere'de konut fiyatları tarihi seviyelere yaklaştı!

Online emlak portalı Rightmove tarafından açıklanan resmi verilere göre İngiltere'de konut fiyatları, aylık yüzde 1,1 ya da 4.207 pound artış göstererek 372.324 GBP'ye yükseldi ve tarihi seviyelere yaklaştı.

TOKİ 42 ilde 182 konut açık artırma online katılma ekranı! TOKİ illeri peş peşe sıraladı: İstanbul, Ankara, İzmir...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 42 ilde 182 adet konutu açık artırma ile satışa çıkaracak. İşte detaylar...

Kiralık konut talebi ilk defa satılık konut talebini geçti!

Emlakjet tarafından derlenen verilere göre, emlak aramalarında uzun zamandır görülmedik bir biçimde kiralık konut aramaları Mayıs 2023 itibarıyla ilk defa satılık konut aramalarını geçti.

Online etkinlik platformu depremzedeler için istihdam ve kira yardımı yapacak!

Ünlü ve popüler bir online etkinlik platformu, depremzedeler için yapacağını duyurduğu yardım ile internet aramalarında ön sıraya çıktı. 

Hollanda'ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'de yıkım neden fazla? 

Uzun süredir doğalgaz aramaları sebebiyle ülkenin kuzeyinde sürekli deprem meydana gelen Hollanda, dayanıklı yapı sorununu Türkiye’den çağrılan uzmanlar sayesinde çözüme kavuşturmuş. Peki Hollanda’ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'nin bu kadar fazla yıkım yaşamasının sebebi ne?

Konut aramaları satılıktan kiralığa döndü!

Çevrimiçi gayrimenkul platformu Emlakjet’in araştırmasına göre katılımcıların yüzde 20’lik önce satılık ev aradığını, ancak şimdi kiralık ev arayışına yöneldiğini belirtti. Satılık yerine kiralık ev aramaya yönelimin ilk sebebi de yüzde 53 ile “bütçe kriterlerine göre ev bulamamak” oldu.  

Kiralık konut en çok bu 3 kentte aranıyor

Online emlak arama sitelerinden birinin yaptığı araştırmaya göre, yılın ilk yarısında ülke çapında en çok kiralık konut araması yapılan bölgeleri verilerine göre, İstanbul’un Esenler ilçesi ilk sırada yer alırken, Esenler’i Çayırova ve Fatsa geldi.

TOKİ ve bakanlıktan 28 ilde konut arsa satışı! Sadece 24 bin TL’ye…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, uygun fiyata arsa ve ev almak isteyenler için 28 ilde 472 konut ve ticari arsayı satışa çıkaracak. Söz konusu satışlar, 5, 6 ve 7 Nisan'da açık artırmayla yapılacakken, online açık artırmaya katılım ise 4 Nisan saat 10:30'dan itibaren sona erecek.

Konut satışları tam kapanmada hız kesmedi!

Gayrimenkul sektörü tam kapanma döneminde hız kesemedi. Özellikle yabancıya konut satışları online platformda arttı. Super Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gökçiler, yaşanan yoğunluk karşısında mutlu olduklarını dile getirdi.

Büyükyalı, online randevu sistemiyle özel imkanlar sunuyor!

Farklı yaşam tarzlarına hitap eden Büyükyalı projesi online randevu sistemini hayata geçirdi. Konut sahibi olmak isteyenlerkendi ihtiyaçlarını web sitesine girerek en uygun Büyükyalı konutunu belirleyebilecekler. Online randevu ile de kendilerine özel imkanlardan faydalanabilecek.

Konutta online satış trendi!

Konut sektöründe, dış pazarın hareketlenmesiyle birlikte satışlar da arttı. Türkiye'ye konut satışlarında son dönemlerde Rusya ve Ortadoğu'dan ağırlıklı talep geliyor. Ev almak isteyenler Türkiye'ye gelemese de 'online'dan satış işlemlerini gerçekleştiriyor...

Türkiye’ye gelemeyen yabancılar 'online' ev alıyor!

Normalleşme döneminin ardından dijitalleşme hızlandı. Türkiye’ye gelemeyen yabancılar da konut alımında online satış dönemine geçti. İnteraktif 3D satış platformu CuEngine, Turkey Co-CEO’su Adil Yaman, "Yabancıya konut satışında rekor Çin’de" dedi.

Türkiye'den konut almak için Çinliler'den büyük talep!

Normalleşme süreciyle dijitalleşme büyük önem kazandı. Türkiye’ye gelemeyen yabancılar da konut alımında online satışlara başladı. Yabancıya konut satışında ise rekor Çin’den geldi.

Online konut aramaları Haberi

Online konut aramaları


Yeni nesil emlak bulma sitesi Emlakjet’in açıkladığı verilere göre, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından konut satın alma veya kiralama arayışında yalnızca yüzde 21 gibi sınırlı bir düşüş yaşandı. Sonraki günlerde internetten kiralık ve satılık ilan aramaları normal seyrine döndü.  Hali hazırda internette dört milyondan fazla kiralık ve satılık konut aranıyor.

 “Sen o evi hayal et, gerisi Emlakjet!” sloganı ile 2006 yılından bu yana satılık veya kiralık dairelere en pratik şekilde ulaşma imkanı sunan Emlakjet’e göre 15 Temmuz sonrası yaşanan darbe girişimi travmasının ardından emlak arayışında sadece yüzde 21’lik bir düşüş oldu. Konut talebinin siyasi ve toplumsal hayattaki gelişmelere duyarlı olduğunun altını çizen Emlakjet Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, ancak yaşananların etkilerinin atlatılmasıyla tüketici davranışlarının hızla normale döndüğünü belirtti.

2016 yılı...