28 / 04 / 2024

orman haritasında sarı alan nedir

orman haritasında sarı alan nedir

Orman haritalarında; orman olan yerler yeşil, 2/B sahaları kırmızı; kültür arazileri ise sarı renkli olarak gösteriliyor. Peki, sarı alan arazi nedir?

Marmaris’te mermer ocağı projesinin ÇED süreci sonlandırıldı!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde özel bir firma tarafından yapılması planlanan mermer ocağı işletmesi için başlatılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci, proje sahasının orman alanında yer alması ve aynı zamanda da yerleşim yerlerine yakın olması gerekçesi ile sonlandırıldığı açıklandı.

1938 yılında Çin'de 2 milyon kişi evsiz kaldı! 

Çin'de 1938 yılında, Sarı Nehir'in taşması sonucu meydana gelen selde 2 milyon kişi evsiz kalmış. 

Prof. Dr. Naci Görür'den Malatya'da aktif fay uyarısı...

Malatya'da öğle saatlerinde meydana gelen 4,6 büyüklüğünde deprem bölgede paniğe neden olduğu kaydedildi. Açıklamada bulunan, Yer Bilimci, Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından haritalı bir paylaşım yaparak, mevcut MTA canlı fay haritasında bir yüzey kırığı gözükmediğini belirtti.

Merkez Bankası'nın 5 maddelik yol haritasında dikkat çeken detaylar! İşte faiz kararını etkileyecek o 5 madde! 

Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak. Ekonomistlerin TCMB faiz kararı beklentisi de belli olurken ekonomi yönetiminin 5 maddelik yol haritası da netleşti. İşte Merkez Bankası faiz kararına ilişkin son dakika gelişmeleri...

İstanbul’da kiralar cep yakıyor! Ortalama kiralar 13 bin lirayı aştı! En pahalı ilçe Sarıyer, en ucuz ilçe Silivri!

İstanbul’da kira fiyatları aldı başını gidiyor. Ortalama kira fiyatları 13 bin lirayı aşarken, en pahalı ilçeler arasında Sarıyer, Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy ve Şişli ilçeleri dikkat çekiyor. Kiraların en ucuz olduğu ilçe ise Silivri.

Bu bölümden mezunsanız KPSS şartı olmadan Tarım ve Orman Bakanlığı'nda iş fırsatı sizi bekliyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bir personel alımı yayınladı. Başvurular 17 Nisan-8 Mayıs tarihleri aralığında kabul edilecek. Başvuru yapmak isteyenler tek tıkla işlemlerini gerçekleştirecek. İşte tüm detaylar…

Çiftçiler dikkat! Tarım sigortası zorunlu hale geliyor!

TARSİM tarafından yapılan açıklamada tarım ve orman alanlarında yapılacak düzenlemeleri kapsayan yasa teklifinin, TBMM Genel Kurulu'nda, 23 Mart’ta kabul edildiği belirtildi. Bu kapsamda tarımsal üretim sözleşmesine tabi ürünlere ya da üretim varlıklarına sigorta yaptırılması zorunlu hale gelecek.

Tarım arazileri kiraya verilecek! 2 sene süreyle işlenmeyen araziler için yeni düzenleme! Kiralayana destek ödemesi var!

Tarım ve orman alanlarında düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi TBMM’de resmen kabul edildi. Bu kanunla, 2 sene süreyle işlenmeyen atıl araziler kişilere ait olsa dahi üretime açılması için kiralanabilecek...

Uzman isimden tarihe altın harflerle yazılacak altın tahminleri! “Önce 1450 TL, sonra...”

Gram altın tüm zamanların zirvesine ulaşarak en yüksek 1234 TL’yi gördü. Peki, altın yükselmeye devam edecek mi? İslam Memiş, Fed'in faiz kararı öncesi yaptığı açıklamada yaz aylarındaki yol haritasında bir değişiklik yaşanmadığını ifade ederek gram altın için "Önce 1450 lira seviyesi, devamında 155

Dikkat!.. Dikkat!.. Tarım Bakanlığı’nda çalışan kaç sözleşmeli kadroya geçiyor? Bakan Kirişçi duyurdu! işte o sayı!

Kamuda çalışan sözleşmeli personel, kendileri için kadro yolunu açacak düzenlemenin yasalaşmasını beklerken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda çalışanlar için müjdeli haber Bakan Vahit Kirişci’den geldi. Bakan Kirişçi, yeni çıkacak yasayla bakanlık bünyesinde kadroya geçecek personel sayısını az önce açı

Çiftçiler dikkat! Arazisini ekmeyene ya da ektirmeyene ceza gelecek

Tarım Bakanlığı'nın izleyeceği yol haritasında, çiftçilere bazı yaptırımlar geliyor. Arazisini iki yıl üst üste ekmeyen çiftçinin arazisinin ekilmesi için Tarım Bakanlığı devreye girecek.

2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? İşte gerekli belgeler!

Orman niteliği olmayan alanlara 2B arazi deniyor. Arsanın ve bölgenin kişiye ait olup orman dışında bulunan yer olarak ifade ediliyor. Peki, 2B arazi satış başvurusu nasıl yapılır? Gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

Gaziosmanpaşa Sarıgöl'e 863 konutluk dönüşüm projesi geliyor!

Gaziosmanpaşa’da hayata geçirilmesi planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Sarıgöl'e 863 yeni konut inşa edilecek.

orman haritasında sarı alan nedir Haberi

orman haritasında sarı alan nedir

Sarı alan arazi nedir?


Orman haritalarında; orman olan yerler yeşil, 2/B sahaları kırmızı; kültür arazileri ise sarı renkli olarak gösteriliyor.  Sarı alan; orman haritasında sarı renk ile boyanan alanlar olarak biliniyor. Sarı boyalı alanlar kültür arazisi olarak tanımlanıyor. 


Orman haritasında kültür arazisi olarak boyanan alanlar; tarla, bağ bahçe ya da yapılı yer gibi, orman olmayan alanları ifade ediyor. Aynı haritada orman olan yerler yeşil ile, 2/B alanları ise kırmızı ile boyanıyor. 


Parseli sarı boyalı olan vatandaşların, orman ve 2/B sahası ile ilgisi bulunmuyor.  Dolayısıyla yeni çıkan Yasa ile hiç bir işiniz olmuyor. Sarı boyalı olan bu yeri siz tapu müdürlüğünde tescil suretiyle satın almışsanız, tapunuz sağlam oluyor. 


Ormanlar; “orman” vasfıyla; 2/B sahaları mevcut vasfıyla Maliye Hazinesi adına tahdit ve tespit görürken; kültür arazileri...