04 / 05 / 2024

Orman ilaçlama

Orman ilaçlama

Orman zararlılarıyla biyolojik mücadele hız kesmiyor. Orman Genel Müdürlüğü, 2013'te toplam 4 milyon 515 bin 604 lira harcayarak, 341 bin 41 hektar hastalıklı orman sahasında zararlılarla mücadele etti.

Ayçiçekte içleri biraz olsun rahatlatan haber

Tekirdağ'daki ayçiçek tarlalarına tırtıl dadanması, yağ fiyatlarını yeniden artıracağı gerekçesiyle bir hayli endişelendirdi. Tekirdağ'da ayçiçeği tarlalarında "çayır tırtılına" karşı dron ile ilaçlama yapılıyor. İlaçlamaların etki verdiği öğrenildi.

Kent Temizlik Peyzaj İlaçlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kent Temizlik Peyzaj İlaçlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Şaban Sönmez tarafından kuruldu.

Mersin'in yolları yenileniyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi ilçelerdeki asfalt, yol bakım onarım, temizlik, ilaçlama, park-bahçe, zabıta, itfaiye, veterinerlik hizmetlerini aralıksız sürdürmeye devam ediyor.

Alanya cadde ve bulvarlarda kışlık bakım yapıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi, sorumluluk alanı içinde olan cadde ve bulvarlarda kışlık bakım yapıyor. Park ve Bahçeler ekipleri, caddelerin refüj ve kaldırımlarında bakım, budama, ot temizleme ve ilaçlama faaliyetleri yürütüyor.

Antakya Belediyesi müteahhit su birikintilere karşı uyardı!

Antakya Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri yaz aylarında artan haşere ve sivrisinek ile mücadele kapsamında 95 mahallede ilaçlama çalışması yaptı.

Özinci Temizlik İlaçlama Reklam Danışmanlık Hizmetleri ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özinci Temizlik İlaçlama Reklam Danışmanlık Hizmetleri ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Erdoğan Çalışkan tarafından 10 bin TL sermaye ile Küçükçekmece' de 10 Haziran' da kuruldu.

1985 yılında İstanbul'da sinekle mücadelede ilk defa uçak kullanılmış!

1985 yılında İstanbul Belediyesi ve Türk Hava Kurumu'nca ortaklaşa düzenlenen havadan ilaçlama çalışmalarına başlanmış. Türk Hava Kurumu bu iş için üç uçağını görevlendirmiş. İlaçlama çalışmaları 500 milyon liraya mal olacakmış.

Akabi Peyzaj İlaç İlaçlama Temizlik Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Akabi Peyzaj İlaç İlaçlama Temizlik Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Yusuf Gökdemir Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL'lik sermaye ile 22 Ocak'ta kuruldu.

Çanakkale'de odun ihtiyacı için orman kesiliyor!

Çanakkale şehir merkezi yakınlarında bulunan eşsiz güzellikteki ormanlar ‘odun ihtiyacını karşılama’ gerekçesiyle kesilmeye başlandı.Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Radar Tepesi mevkiinde sessiz sedasız 64,5 hektarlık kızılçam ormanını kesti.

Beyoğlu hergün ilaçlanıyor!

Beyoğlu hergün ilaçlanıyor. İstanbul Avrupa Yakası'nda yer alan Beyoğlu Belediyesi sıcak yaz günlerinde çoğalan haşerelerin önüne geçmek için her gün özel araçlarla ilçenin tüm sokaklarını dolaşarak ilaçlama yapıyor.

Orman köylüleri elektriğini güneş enerjisinden karşılayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, orman köylülerine, elektrik ihtiyaçlarını güneş enerjisiyle sağlama imkanı verecek olan "Türkiye'de Orman Köyleri için Sürdürülebilir Enerji Finansman Mekanizması Projesi"ni uygulamaya geçiriyor.

Marmara Belediyeler Birliği Bosna Hersek'e eşya yardımında bulunacak!

İstanbul'da bir araya gelen Marmara Belediyeler Birliği’ne (MBB) üye belediye başkanları, sel felaketiyle sarsılan Bosna Hersek'e en çok ihtiyaç duyulan ilaçlama hizmeti götürecek ve eşya yardımında bulunacak.

Chrysamed ilaçlama şirketi İzmir'de ikinci fabrikayı kuruyor!

PBO, Solvent ve itici gaz kullanmadan, su bazlı haşere ilaçları üreten Chrysamed, İzmir'deki ikinci fabrikayı kuruyor...

Orman ilaçlama Haberi

Orman ilaçlama

Orman Genel Müdürlüğü, 2013'te, toplam 4 milyon 515 bin 604 lira harcayarak, 341 bin 41 hektar hastalıklı orman sahasında zararlılarla mücadele etti.


Orman zararlılarıyla biyolojik mücadele kapsamında, geçen yıl 125 bin 670 hektarlık ormanlık alana 537 bin 351 yırtıcı böcek bırakılırken, 62 bin 225 kuş yuvası yaptırılıp ormanlara astırıldı, 5 bin 700 keklik salındı ve 130 karınca kolonisi yerleştirildi.


Litaretür bilgilerine göre, böceklerin ormanlara verdiği zararların, orman yangınlarının verdiği zararın 5 katı olduğu ifade ediliyor. Bu kapsamda, böcek zararlarından dolayı ortalama yıllık 300-400 bin metreküp ağaç kurumalardan dolayı kesiliyor.


Orman zararlılarıyla mücadelede bilimsel gelişmeleri göz önüne alarak etkin mücadele yöntemlerini uygulayan Orman Genel Müdürlüğü, biyolojik çeşitliliğin korunmasına özen gösterirken, zararlı böceklere karşı faydalı böcekleri koruyup laboratuvarlarda üretiyor ve hastalıklı sahalara bunları yerleştirerek,...