26 / 05 / 2024

Orman imarı nedir

Orman imarı nedir

Ormanlara teknoloji geliştirme bölgeleri kurulmasını öngören madde torbadan çıkarıldı...

Kadastro parseli nedir? Kadastro parseli ile imar parseli arasındaki farklar nelerdir?

Kadastro parseli, belirli bir alanı kapsayan arazidir. Bu arazi yasal yönetmelikler tarafından belirlenmiştir. İmar parseli ile karıştırılan kadastro parselinde dikkate alınması gereken bazı kurallar vardır. Peki kadastro parseli nedir, imar parseliyle farkları nelerdir? İşte bilinmesi gerekenler...

2b arazilerin devri nasıl yapılmaktadır?

2B araziler, orman bölgelerini ifade eder ancak bu, bir dönüşüm alanıdır. Bu orman arazilerine sahip olmak mümkündür ve devri de belirli aşamalarla yapılabilir. Peki 2b orman arazileri nedir ve nasıl devredilir? İşte 2b arazilerin devri ile ilgili bilinmesi gereken bazı detayların devamı...

İmar çapı nedir? İmar çapı nasıl alınır? 

Sahip olduğunuz arsaya bir yapı inşa etme düşüncesine sahipseniz, ülkemizdeki plansız yapılaşmanın önüne geçmek adına dikkat etmeniz gereken bazı önemli faktörler vardır. İnşaat sürecine başlamadan önce dikkat etmeniz gereken bu faktörlerden biri de imar çapıdır. İmar çapı nedir ve ne işe yarar?

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki çimento fabrikası alanına rezidans ve AVM inşa edilmesine imkan sunan imar planı yargıdan döndü. Saraçoğlu Mahallesi ve Büyükesat Vadisi’ndeki yapılaşmaya onay veren imar planları idare mahkemeleri tarafından iptal edildi. 

Atatürk Orman Çiftliği’nde rezidansa geçit verilmedi! Yargı imar değişikliğini iptal etti! 

Atatürk Orman Çiftliği, Çimento Fabrikası alanında Limak tarafından rezidans ve ticaret merkezi yapmasına imkan tanınan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulanan imar planı değişikliği mahkemeden döndü. 

İmar barışı nedir? İmar barışı ne zaman çıkacak?

İmar barışı ya da diğer adı ile imar barışı, imar hukukun en önemli konularından biridir. Peki imar barışı nedir? İşte detaylar!

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki imar planı değişikliği TBMM'de!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi tarafından Ankara Etimesgut'taki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde uygulanan imar planı değişikliğini meclis gündemine verdiği önergeyle taşıdı. Peki önergede hangi soruları sordu? İşte ayrıntılar...

Yeni nazım imar planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile “Nazım İmar Planı” ve “Çevre Düzeni Planı” tanımları değiştirildi. Peki, yeni nazım imar planı nedir?

İmar barışında bağımsız bölüm nedir?

İmar barışına bir yapının tamamı için başvurulabileceği gibi, yapıda yer alan tek bir bağımsız bölüm için de başvurulabiliyor. Peki, imar barışında bağımsız bölüm nedir? 

İmar barışında yapı sınıfı nedir?

İmar barışı başvuru formunda doldurulması gereken bilgiler arasında yapı sınıfı da yer alıyor. Peki, imar barışında yapı sınıfı nedir? 

İmar barışı son başvuru tarihi uzatılacak mı?

7 milyonu aşkın riskli yapının dönüşümünde imar barışına gidiliyor. 31 Aralık 2017 öncesince inşa edilen yapılar imar barışından faydalanabiliyor. Peki imar barışında gerekli evraklar ve imar barışı için son başvuru tarihi nedir? 

İmar barışında toplam yapı alanı nedir?

İmar barışı başvurularında istenen bilgiler arasında bulunan toplam yapı alanı kısmı başvuruda bulunan kimseler arasında belirsizliğe neden olabiliyor. Peki, imar barışında toplam yapı alanı nedir? Nasıl hesaplanır?

İmar mevzuatına aykırılık nedir?

İmar barışı başvurularında imar mevzuatına aykırılığın tarif edilmesi isteniyor.Peki, imar mevzuatına aykırılık nedir? İmar mevzuatına aykırılık nasıl tarif edilir?

Orman imarı nedir Haberi

Orman imarı nedir

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre, Ormanlara teknoloji geliştirme bölgeleri kurulmasını öngören madde tasarıdan çıkarıldı. Bu madde daha önce de Meclis'e gelen çeşitli torba tasarıların içine konmuş o dönemde de iptal edilmişti.

Ayrıca yapılan bir başka değişiklikle de İstanbul boğazı ve tarihi yarımadadaki kaçak yapılar imar affı kapsamı dışına çıkarıldı. Bu iki değişikliğin erken seçimlerde yaşanabilecek oy kaybı endişesi nedeniyle torbadan çıkarıldığı iddia...