05 / 05 / 2024

orman köylülerinin nüfus kayıtları

orman köylülerinin nüfus kayıtları

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, orman köylülerinin nüfus kayıtlarını taşıyabilmelerine imkan sağlayan kanun teklifi hazırladı. Teklifte orman köyünde en az 3 yıl ikamet edenlerin nüfus kayıtlarının buraya taşınabilmesi isteniyor...

1957 yılında köylünün bir an önce toprak sahibi yapılması istenmiş! 

1957 yılında Bütçe Komisyonunda Arif Onat (CHP) bu memlekete toprakların 50 milyon kişiyi bile geçindirebileceğini ve topraksız köylünün kalmaması gerektiği konusunda açıklamalarda bulunmuş.

Dededen miras kalan köy evlerine yıkım kararı! Köylüler ayaklandı!

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kıran mahallesindeki köy evleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatıyla Menteşe Belediyesi araçları tarafından ‘kaçak’ gerekçesiyle yıkılıyor.  Kıran köylüleri, yıkıma tepki göstererek araçların önüne durdu.

Çakır Hurdacılık Geri Dönüşüm İnşaat Metal Orman Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Çakır Hurdacılık Geri Dönüşüm İnşaat Metal Orman Ürünleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Gamze Çakır tarafından kuruldu.

TÜGİAD Başkanı Yıldırım’dan genç nüfus çıkışı: ‘Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli’

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Türkiye’nin elinde bulundurduğu genç nüfus avantajına dikkat çekti. Yıldırım, “Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli” dedi.

YKS günü Nüfus Müdürlükleri açık olacak! Hafta sonu sınav saatinde açık Nüfus Müdürlükleri bulabilirsiniz!

ÖSYM tarafından yapılacak olan YKS sınavında Nüfus Müdürlükleri’nin açık olacağı duyuruldu. TC kimlik kartını kaybeden veya nüfus cüzdanında fotoğraf bulunmadığı için sınava alınmama durumları olan kişiler Nüfus Müdürlükleri’ne başvurabilecekler. 

Nüfus Müdürlüğü’nden pasaport için kritik açıklama geldi! İşte detaylar!

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından pasaport için kritik bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Köylü Orman Ürünleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Köylü Orman Ürünleri İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da Celal Turgut tarafından kuruldu.

Nüfus artışı gayrimenkul fiyatlarını etkiliyor!

Pandemi ile beraber kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşlar tatil bölgesine göç ediyor. Nüfus artışı yaşayan kentlerde de ev fiyatları gittikçe yükseliyor.

Çatalca ve Silivri'deki köylülerin arazi sorunlarına ilişkin araştırma önergesi verildi!

İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerindeki bazı mahallelerdeki köylülerin yaşadıkları arazi sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden tapuda randevu krizi iddialarına cevap!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bugün basında çıkan "tapuda randevu krizi" başlıklı haberlere yanıt verdi. 

Thodex'in kurucusu Faruk Özer'in köylülerinden tepki! 

400 bine yakın kişiyi dolandırdığı iddia edilen kripto para borsasının kurucusu Ardahanlı Faruk Özer'in köylüleri Özer ve ailesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Marmaris’te köylülerin Osmanlı tapuları iptal ediliyor iddiası!

Marmaris’te 70 yıl süren Osmanlı tapu davalarını kazanan köylülerin, mahkeme kararlarının iptal edildiğini kaydeden CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yazılı olarak cevaplaması için TBMM’ye soru önergesi sundu. 

AVM'lere mesafe ve nüfus düzenlemesi geliyor!

AVM'ler ve  zincir marketlerin küçük esnafın aleyhine rekabet oluşmaması için Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Yeni alınacak kararlar ile AVM'lere mesafe ve nüfus düzenlemeleri geliyor.

orman köylülerinin nüfus kayıtları Haberi

orman köylülerinin nüfus kayıtları


AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, orman köylülerinin nüfus kayıtlarını taşıyabilmelerine imkan sağlayan kanun teklifi hazırladı.


Gülşen'in, TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklifi, Orman Kanunu'nunda değişiklik öngörüyor. Buna göre, orman köyünde nüfusa kayıtlı olmasa bile en az 3 yıl kesintisiz ikamet edenler, nüfus kayıtlarını buraya taşıyabilecekler. Mevcut kanuna göre, orman köyünde yaşayanların, orman köylülerine verilen haklardan yararlanabilmesi için "köy nüfusuna kayıtlı ve köyde devamlı oturma" şartlarını yerine getirmesi gerekiyor. 


Teklifin gerekçesinde, orman köylerinde uzun yıllar ikamet eden vatandaşların bu köylerde muhtar bile seçilebilmekte iken nüfus kayıtlarını taşıyamadıkları için orman köylüsüne verilen haklardan yararlanmadığı, teklifin yasalaşması halinde bu sorunun çözüme kavuşacağı...