16 / 05 / 2024

orman tapularının amacı nedir

orman tapularının amacı nedir

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2002-2013 yılları arasında orman ve ağaç varlığının arttığını söyledi. Orman alanını 900 bin hektar artırdıklarını kaydeden Eroğlu, orman varlıklarını korumak için ormanları tapulaştırdıklarını ifade etti...

Garanti Koza’dan 7 yıldır tapularını alamayan mağdurlara şimdi de Burgan Bank engeli: 'Evlerimiz satılmak isteniyor!'

Garanti Koza’nın İstanbul Avrupa Yakası Esenyurt’taki Kozapark Projesi’nde, Garanti Koza'nın Burgan Bank'a olan borçları sebebiyle evler satılmak isteniyor. Mağdurlar, Garanti Koza ile Burgan Bank arasında anlaşma yapılmasını ve tapularını alabilmeyi talep ediyor. 

13 il için flaş karar geldi! Bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Bugünkü 32434 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Eskişehir, Bingöl, Bursa, Kocaeli, Elazığ, Kastamonu, Kütahya, Konya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak'ta bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.

'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

Yöneylem Araştırma tarafından 'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu. İşte o anketten çıkan sonuçlar...

Kentsel dönüşümde önemli bir aşama tamamlandı! Hak sahipleri tapularını alacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü kentsel dönüşüm projelerinde önemli bir aşama daha sona erdi. Belediyenin dönüşüm çalışmalarına devam ettiği Karşıyaka Örnekköy’de ikinci etapta binaların yapımı tamamlandı. Hak sahipleri, tapularının Belediye Başkanı Tunç Soyer’in elinden alacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni destek ödemesi tutarları belli oldu! Sakın kaçırmayın!

Çalışmalarına son sürat devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni destek ödemesi tutarları belli oldu. İşte o son dakika ödemeleri ile ilgili detaylar...

Nadir Ataman'dan Kanal İstanbul’un tapularının onaylanmasına tepki!

İBB ve Bakirköy CHP Belediye Meclis Üyesi Nadir Ataman, Kanal İstanbul’un tapularının onaylanmasına tepki gösterdi.

Ankara ve Mersin'de bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Ankara ve Mersin'de Bulunan Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkartılması Hakkında Karar gereğince, Ankara ve Mersin'de bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı...

Ankara'da kentsel dönüşüm mağduru aile 17 yıldır tapularını alamadı!

2004 yılında eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başlattığı kentsel dönüşüm çerçevesinde kendilerine tapu sözü verilen Şeremet ailesi, henüz tapularını alamadı.

Mersin Mezitli'de bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Mersin İlinde Bulunan Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkartılması Hakkında Karar gereğince, Mersin'deki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı...

5 ildeki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Kütahya, Osmaniye, Karabük, Hatay ve Artvin'de bulunan bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılması hakkında karar bugünkü 31478 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tekirdağ'da tapularını alamadıklarını iddia eden site sakinlerinden suç duyurusu!

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, tapularını alamadıklarını ve müteahhitlerin kendilerini dolandırdığını iddia eden site sakinleri, suç duyurusunda bulundu.

Orman Sınırları Dışına Çıkarma İşlemlerine İlişkin Yönetmelik!

6831 Sayılı Orman Kanununun Ek 16 ncı Maddesi Kapsamında Orman Sınırları Dışına Çıkarma İşlemlerine İlişkin Yönetmelik 31357 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bursa İnegöl'de bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Bursa İlinde Bulunan Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkartılması Hakkında Karar gereğince, Bursa'daki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı...

orman tapularının amacı nedir Haberi

orman tapularının amacı nedir


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2002-2013 yılları arasında orman ve ağaç varlığının arttığını söyledi. Orman alanını 900 bin hektar, ağaç sayısını da yüzde 25 artırdıklarını kaydeden Eroğlu, orman varlıklarını korumak için ormanları tapulaştırdıklarını ifade etti. Hedeflerinin 2015 yılında ormanların tümünü tapulaştırmak olduğunu belirten Eroğlu, şu an itibariyle ormanların yaklaşık yüzde 80’inin tapusunu aldıklarını bildirdi. 


Bakan Eroğlu, basın mensupları ile yaptığı kahvaltılı toplantıda bakanlığının 2013 yılı değerlendirmesini ve 2014 yılı hedeflerini paylaştı. Bakanlıkta gerçekleşen toplantıda Eroğlu, öncelikle 2002-2013 dönemindeki ağaçlandırma ve orman faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Orman alanlarını 900 bin hektar aktardıklarını belirten Eroğlu, yine ormanlardaki ağaç sayısını da yüzde 25 oranında artırarak, 1,2 milyar metreküp olan ağaç servetini 1,5 milyar metreküpe çıkarttıklarına dikkat çekti. 


"DÜNYADA ORMAN VARLIĞI AZALIRKEN TÜRKİYE'DE...