02 / 05 / 2024

orman yangınları nasıl önlenir

orman yangınları nasıl önlenir

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün, Mersin-Tarsus Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nde yapacağı bakımla ormanlık alan yangın riskine karşı daha korunaklı hale getirilecek ve çevre köylülerin ekonomisine de katkı sağlanacak...

Mazot ve gübre desteği ödemeleri ne zaman ve nasıl yapılacak? 

Eylül ayının ortalarına yaklaştığımız bu sürelerde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın mazot ve gübre desteği ödemeleri için vatandaşlar merakla beklemektedir. Mazot ve gübre destek ödemeleri çiftçilik sektöründe faaliyet gösterenler için ödenecektir. Peki ödemeler nasıl ve nereden yapılacak?

2b arazilerin devri nasıl yapılmaktadır?

2B araziler, orman bölgelerini ifade eder ancak bu, bir dönüşüm alanıdır. Bu orman arazilerine sahip olmak mümkündür ve devri de belirli aşamalarla yapılabilir. Peki 2b orman arazileri nedir ve nasıl devredilir? İşte 2b arazilerin devri ile ilgili bilinmesi gereken bazı detayların devamı...

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.

Buğdayda rekolte arttı! Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? Çiftçiler şimdi göz atın! 

Kırklareli Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy,  buğdayda rekoltenin arttığına dikkat çekti. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? 

Geçen sene çıkan orman yangınlarından 830'unun sebebi ihmal ve kazalar! Türkiye'nin yangın bilançosu açıklandı! 

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilançocu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

OHAL Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili detaylar belli oldu. Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

Erdoğan duyurdu! 100 bin TL destek verilecek! 100 bin TL'den kimler faydalanacak yardım başvurusu nasıl yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına 100 bin lira nakdi yardım yapılacağını duyurdu. Peki, 100 bin TL destek verilecek! 100 bin TL'den kimler faydalanacak yardım başvurusu nasıl yapılacak? İşte detaylar...

OGM personel alımı 2023! Orman Genel Müdürlüğü personel alımı 2023 başvuru nasıl yapılır? Kadro ve şartlar!

OGM personel alımı gündemdeki konulardan biridir. Kamu kuruluşlarındaki iş ilanları ilgi ile takip edilmektedir. Peki Orman Genel Müdürlüğü personel alımı 2023 başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar!

e-Devlet ile EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT başvuru tarihleri belli oldu mu? İşte sorgulama ekranı...

Emeklilikte Yaşa Takınlar (EYT) yasasına ilişkin detaylar netleşmeye devam ederken vatandaşlar e-Devlet ile EYT başvurusu nasıl yapılır? EYT başvuru tarihleri belli oldu mu? sorularına yanıt arıyor.

Doğum borçlanması nedir? Doğum borçlanması nasıl olur?

Doğum borçlanmasının ne olduğu ve nasıl yapıldığı çalışan kadınlar tarafından merak edilen ve sorulan sorulardandır. İşte detaylar!

Hükümet sosyal medya düzenlemesine son şeklini verdi! 2007 yılındaki yasadan sonraki en kapsamlı düzenleme

Geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınları esnasında sosyal medyada yapılan haber, yorum ve eleştirilerin ardından gündeme gelen sosyal medya düzenlemesinde sona gelindi.

2B arazi satışı 2022 nasıl yapılacak? 2B arazisi nasıl alınır?

Türkiye genelinde yer alan ve orman vasfını yitirmiş olan hazine arazilerine 2B arazi deniyor. Uzun zamandır beklenen 2B arazi düzenlemesi yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası 2B arazilerinin satışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, 2B arazi satışı 2022 nasıl yapılac

orman yangınları nasıl önlenir Haberi

orman yangınları nasıl önlenir


Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün, Mersin-Tarsus Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nde yapacağı bakımla ormanlık alan yangın riskine karşı daha korunaklı hale getirilecek ve çevre köylülerin ekonomisine de katkı sağlanacak.


Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Orman Bölge Müdürü Abit Baca ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Tarsus’un Kulak Köyü sınırlarında yer alan Mersin-Tarsus Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nde inceleme yaptı. Turizm bölgesi içindeki ormanlık alana yapılacak bakım çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen inceleme gezisinde, Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerine bakımla ilgili bilgi verdiler. Daha önce yapılan bakım çalışmalarından örneklerin de gösterildiği incelemede, turizm bölgesinin genel alanının 2 bin 383 hektar olduğunu belirten yetkililer, bunun bin 426 hektarının orman alanı olduğunu ifade...