05 / 05 / 2024

Orman yangınlarına köpükle müdahale tatbikatı

Orman yangınlarına köpükle müdahale tatbikatı

Mersin Orman Bölge Müdürü Baca: "Orman yangınlarına ilk müdahale süremiz geçen yıl ortalama 17 dakikaydı, bu yıl süremizi 15 dakika ve altına indirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Ev sahipleri artık daireyi aile yakınlarına, şirketlerine satıyor: Tahliye bu şekilde yapılıyor! 

Ev sahipleri artık daireyi aile yakınlarına, şirketlerine satarak kiracılarını tahliye ediyor. Avukat Sibel Sevinç Deveci, konuya ilişkin X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Peki ev sahipleri ve kiracılar bu konuya ne diyor? İşte gelen yorumlar...

Bakan Bolat: Köpük ortadan kalktı, gayrimenkul fiyatları yüzde 20 düştü!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Konut, dükkan fiyatlarında yüzde 20'ler civarında bir düşüş, köpüğün ortadan kalktığı bir tablo oldu. Bu, kira fiyatlarına da yansımaya başladı." dedi.

Ticaret Bakanı Bolat: Emlak sektöründe köpük kalkıyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat otomobil ve emlak piyasalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat otomobil fiyatlarının düştüğü belirtirken, emlak sektöründe de köpüğün kalktığını söyledi.

Çanakkale cayır cayır yanıyor! Son dakika: 7 ev hasar gördü, 9 köy boşaltındı, Çanakkale Boğazı kapatıldı!

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınına sabah saatleri itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 helikopterle havadan müdahalenin sürdüğünü bildirdi.

Zeytinyağı adeta can çekişiyor! Kuraklık yüzünden zeytinyağı üretimi resmen çakıldı!

Küresel zeytinyağı piyasaları resmen can çekişirken, nedeninin Akdeniz’i kavuran sıcak dalgaları ve bu yüzden çıkan orman yangınları olduğu öğrenildi. Üstelik, Avrupa’daki zeytinyağı üretiminin 2023’te, son beş yıllık ortalamaya göre yüzde 30’dan fazla düşeceği belirtildi.

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.

Geçen sene çıkan orman yangınlarından 830'unun sebebi ihmal ve kazalar! Türkiye'nin yangın bilançosu açıklandı! 

Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarına ilişkin bilançocu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Orman alanlarına girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı!

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle hava hallerinin orman yangınları açısından kritik olduğu dönemlerle sınırlı olmak üzere orman yangını için risk taşıyan bölgelerde 31 Ekim 2023 tarihine kadar orman alanlarına girişler yasaklandı.

Dolarda resmen deprem fırtınası başlayacak! Dolar yıkıp geçecek! Bu rakamı görenler hemen dolarlarını saklayacak

Amerika Merkez Bankası faiz kararına sayılı günler kaldı. Gözler Fed'e çevrilirken yatırımcılar da doların yükselip yükselmeyeceğini araştırıyor. Dolarda resmen deprem fırtınası başlayacak! Dolar yıkıp geçecek! Bu rakamı görenler hemen dolarlarını saklayacak...

Hurdada dal kıpırdamıyor! Hurda fiyatları ne kadar oldu? İşte 21 Ekim 2022 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarına son iki gündür ne indirim ne de zam haberleri geliyor. Hurda fiyatlarında resmen son günlerde dal kıpırdamıyor. Peki güncel hurda fiyatları ne kadar oldu? Bugün hurda fiyatları kaç TL? İşte 21 Ekim 2022 hurda fiyat listesi..

Altın darmaduman oldu! Altındaki kara haberi duyanlar yerinden kıpırdayamadı! Hemen son dakika rakamlarına göz atın!

Yatırımcıların gözdeleri arasında yer alan altın darmaduman oldu! Altındaki kara haberi duyanlar yerinden kıpırdayamadı...Hemen son dakika rakamlarına göz atın...

Bakanlık harekete geçti! Şehit ve gazi yakınlarına indirim geliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları için harekete geçti. Bakanlık ile THY arasında imzalanacak protokol ile ücretsiz seyahat kartı aktif olan tüm şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına bilet ücretlerinde indirim yapılacak.

Orman yangınlarına köpükle müdahale tatbikatı Haberi

Orman yangınlarına köpükle müdahale tatbikatı

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünce Silifkçe ilçesinde düzenlenen tatbikatta, orman yangınına sudan 8 kat daha etkili olduğu belirtilen köpükle müdahale edildi.


Silifke Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Çamdüzü İşletme Şefliği'nde düzenlenen tatbikatta, ormanlık alandaki yangına müdahale için uzaktan kumandayla kontrol edilen kameralı multikopterle keşif yapıldı. Multikopterin ilettiği bilgiler doğrultusunda "köpük" sıkan helikopter, arazözler, su tankerleri ve ilk müdahale araçlarının çalışmasıyla yangın söndürüldü. 


Orman Bölge Müdürü Abit Baca, tatbikatın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, mevsim itibariyle orman yangını tehlikesinin arttığını, Türkiye'nin "akciğerlerini" korumak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.


Orman yangınlarına etkili müdahale için bu tür tatbikatları sık sık gerçekleştirdiklerini ifade eden Baca, şu bilgileri verdi:


"Buradaki tatbikatımıza önce multikopterle müdahale ettik. Yangın çıktığında havadan gözetleme yapan ve 3 kilometre menzili olan multikopter, yangının etrafını seyredip alevlerin nereye...