09 / 05 / 2024

Ormanların korunması kanunu

Ormanların korunması kanunu

Ormanların korunması için 2/B uygulamasının sonlandırılması önerisi ve orman köylülerinin kalkındırılması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Pakdemir, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Ümit Özdağ'dan Kentsel Dönüşüm Kanunu'na sert eleştiri!

Yeni "Kentsel Dönüşüm Kanunu"na tepkiler dinmedi. Meclis'ten oy birliğiyle kabul edilen kentsel dönüşüm yasasına bir tepkide Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan geldi. Özdağ, "Sizin de başınıza gelebilir" diyerek Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendirdi...

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Kentsel Dönüşüm Kanunu'na tepki: Vatandaşlar tapusunun elinden alınacağını düşünüyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendirdi. İmamoğlu, vatandaşların yerinden yurdundan olacağını, tapusunun elinden alınacağını düşündüğünü belirtti.

Ev Sahiplerine Yeni Yaptırımlar Geliyor! Kiracıların Korunması Hedefleniyor

Kiralardaki yüksek artışlar ve orantısız zam talepleri ev sahiplerine yönelik yeni yaptırımların gündeme gelmesine sebep oldu. Devlet, kiracıların korunmasını amaçlayan önemli düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor. İşte, ev sahiplerinin bilmesi gereken detaylar.

Hazine arazilerinde faaliyet yürüten vatandaşların haklarının korunması için önerge verildi!

Ecrimisil ödeyerek hazine arazileri üzerinde tarım faaliyeti yürüten vatandaşların haklarının korunması için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31428 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Miras Hukukunda Alacaklıların Korunması konferansı 26 Şubat'ta!

Miras Hukukunda Alacaklıların Korunması konferansı 26 Şubat tarihinde saat 19:30-21:00 saatleri arasında yapılacak.

Adıyaman'da Palanlı Mağarası'nın korunması meclis gündeminde!

Adıyaman'da bulunan ve sit alanı olan Palanlı Mağarasının korunması meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çeşme'de arkeolojik sit alanının korunması için alınacak tedbirler mecliste!

13 Ağustos 2020 tarihinde İzmir ilinin Çeşme ilçesinde yaşanan yangın sonrasında arkeolojik sit alanının korunması için Bakanlığın alacağı tedbirler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hamza Dağ: Ormanların imara açılması mümkün değildir!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ yaptığı açıklamada "Anayasa'nın 169'uncu maddesine göre ormanların imara açılması mümkün değildir." dedi.

Yanan ormanların imara açılması söz konusu olamaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bodrum'un kıyı ve koylarını incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Yanan ormanlarımızın imara açılması söz konusu olamaz." diye konuştu.

Ormanların korunması kanunu Haberi

Ormanların korunması kanunu

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, ormanların korunması için 2/B uygulamasının sonlandırılması önerisine ve orman köylülerinin kalkındırılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Çelebi, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir tarafından cevaplandırılmasını istedi.

CHP'li Çelebi, ''2B uygulamaları ile 473.420 hektar alan orman dışına çıkarılmıştır. Orman Kanunu'nun 16., 17., 18. maddeleri üzerinden ormanlık alanda madencilik, ulaşım, enerji, haberleşme, atık yönetimi gibi çok sayıda ormancılık dışı kullanım ve tesislerin yapımı için 30.037 adet izin verilmiştir. Bu izinler orman arazilerinin tahribine yol açmakta, biyolojik çeşitliliği tehdit etmektedir. Nitekim orman açma ve işgal suçlarından suç sayısı olarak %16, açılan alan miktarında ise %35-40 oranında artış görülmüştür'' diye konuştu. 

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin soruları:
1- Bu tahribatın ve kaybın önüne geçmek için 2/B uygulamasını sonlandırmayı düşünüyor...