03 / 05 / 2024

Ormanların satışlarına ilişkin kanun tasarısı

Ormanların satışlarına ilişkin kanun tasarısı

Meclis'te kabul edilen tasarının 13. maddesine göre, ormanlardaki canlı, dikili ağaçlar da ‘orman ürünü' kabul edip satışa çıkarılabilecek. İşte ormanların satışlarına ilişkin kanun tasarısının tam metni..

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

İMO Kahramanmaraş binasına ilişkin şok iddia: Deprem değil rant yıkacak!

Kentsel Dönüşüm Yasasına ilişkin tepkiler devam ediyor. İMO Kahramanmaraş binasına ilişkin şok iddia: Deprem değil rant yıkacak...

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına ilişkin açıklama: Mülkiyet hakkı tedirginliği var! 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm uygulamalarının mülkiyet hakkını gasp etmenin gerekçesi yapılamayacağı vurgulandı. İşte o açıklama...

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

ABD Merkez Bankası'nın para politikasına ilişkin belirsizlikler piyasaları de zorluyor!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizlikler fiyatlamaları da oldukça zorlaştırırken, bugün gözler de yoğun makroekonomik veri takvimine çevrildi.

Çalışma Bakanı Bilgin’den Bağ-Kur’luların emeklilik şartlarına ilişkin çok tartışılacak açıklama!

Ankara Ticaret Odasının (ATO) 29. Dönem 6. Olağan Meclis Toplantısı'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bağ-Kur'lu yurttaşların emeklilik koşullarına ilişkin konuştu.r Bilgin, "Mikro işletmelerde prim gününü tekrar düzenlemek gerekiyor ve bunu ilk fırsatta yapacağız” dedi.

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

Milyonlarca kişinin beklediği ‘Borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK ve yerel yönetimlere ilişkin alacaklara yapılandırma imkanı sunuyor.

Altına ilişkin nokta atışlar yapan uzman ekonomist, altın sahiplerini uyardı! İşlem yapmadan mutlaka bakın!

Altın fiyatlarına ilişkin son dakika gelişmeleri Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in alım-satım işlemiyle ilgili yaptığı açıklama sonrası merak konusu oldu. İslam Memiş, yatırımcılara çok net tarih verdi.

Altına ilişkin nokta atışı yorumlar yapan ünlü ekonomist kıyamet senaryosunu açıkladı: "Asıl yükseliş oradan sonra..."

​​​​​​​Altına yatırım yapanlar piyasanın yönünü yakından takip ediyor. Önceki günlerde FED, faizlerin 25 baz puan artırıldığını açıkladı. Altına ilişkin değerlendirmelerde bulunan ünlü ekonomist yatırımcıları uyardı. İşte detaylar...

2 uzman isimden altına ilişkin deprem etkisi yaratacak açıklamalar! Bu haberi okumadan yatırım yapmayın!

Altın fiyatlarına ilişkin son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre altında 2 uzman isim, tahminlerini ve beklentilerini yayınladı. İşte detaylar...

Konut satışlarının Aralık 2021 karnesi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2021 Aralık konut satış verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İpotekli satışların yüzde 209,34 arttığını belirten Yazıcı, konut satışlarına ilişkin detayları paylaştı.

İBB'nin 2004-2019 yıllarında satın aldığı taşınmazlara ilişkin araştırma önergesi verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2004-2019 yılları arasında satın aldığı özel mülkiyete tabi taşınmazlara ilişkin iddiaların araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı'na ilişkin iddianame hazırlandı!

İzmir'de, geçtiğimiz sene yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde 30 kişinin yaşamını yitirdiği Emrah Apartmanı'na ilişkin hazırlanan iddianamede apartmanın projelendirmedeki eksiklikler, malzeme özelliklerindeki yetersizlikler, uygulama ve işçilik yanlışları sebebiyle yıkıldığı belirtildi.

Ormanların satışlarına ilişkin kanun tasarısı Haberi

Ormanların satışlarına ilişkin kanun tasarısı

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın Meclis Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam ediyor.

Meclis'te kabul edilen tasarının 13. maddesine göre, ormanlardaki canlı, dikili ağaçlar da ‘orman ürünü' kabul edip satışa çıkarılabilecek. 

İşta kanun tasarısının genel gerekçesi ve tam metni;

KANUN TASARISININ GENEL GEREKÇESİ

Ülkemizin su kaynaklarının planlanması, değerlendirilmesi ve yönetilmesinden birinci derecede sorumlu kuruluş olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, 6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile kurulmuş, enerji, tarım, içmesuyu ve çevre olmak üzere dört farklı sektörde faaliyette bulunan merkez ve taşra teşkilatı olarak yapılanan yatırımcı bir kuruluştun DSİ Genel Müdürlüğünün yatırım programında; Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Doğu Anadolu Projesi (DAP),...