04 / 05 / 2024

ormanlık alanlarına imar planı

ormanlık alanlarına imar planı

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Orman Kanunu’nun 16, 17/3 ve 18. maddelerinin uygulanmasına ilişkin yönetmelikler gereğince, ormanlık alanlarda petrol ve doğalgaz boru hattı kurulmasına izin verilecek..

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı. Paylaşılan detaylara göre Çekmeköy belediyesi 4 köyü kapsayan imar planındaki “ekolojik turizm alanlarında konut yapılamaz” ibaresini iptal ederek 2 katlı konut inşaatlarının da önünü açtı.

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nde Aksu’da ve Kaş’ta tarım alanlarının dönüşümüne ilişkin teklifler oybirliği onaylandı. Böylece tarım alanları konut ve turizm alanlarına dönüştürülebilecek.

Son Dakika! Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Ankara sınırları içinde bulunan mesire alanları, milli park ve tabiat parkları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına sunulacak!

Antalya Kırcami'nin imar planları halk oylamasına göre belli olacak. Halk oylamasının 2 Ocak'ta yapılacağı belirtildi.

Mahmut Tanal'dan ormanlık alanların imara açılmaması için kanun teklifi!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, orman yangınlarında küle dönen ormanlık alanların imara açılmaması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi. 

Konya Karatay'da ormanlık alanın imarı değiştirildi iddiası!

Konya Karatay'da 10 sene önce eski Belediye Başkanı Mehmet Hançerli tarafından, Hazine’den alınan 2 milyon 472 bin metrekare büyüklüğündeki alana 85 bin ağaç dikildi ve ormanlık alan yapıldı. Ormanın bir bölümü temeli atılan Yeni Sanayi Sitesi'ne katıldı.

Okulların açık alanları 3. kişilere kiralanabilecek!

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un imzasına açılan taslak protokol kapsamında, okulların açık alanları 3. kişilere kiralanabilmesi ve işletilebilmesi yer alıyor.

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Beykoz'daki ormanlık alanın imara açılmasına tepki!

Kuzey Ormanları Savunması, Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açılmasına tepki gösterirken, "Binlerce ağacın kesilip yerine villa, AVM ve cami yapılmasında bir kamu yararı göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

Ormanlık alanlar artık imara açılamayacak!

Orman Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile doğal afetlere maruz kalan ormanlık alanların statülerinin korunarak bu alanların imara açılamasının ve yapılaşmanın önüne geçilecek.

Orman Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi verildi!

Orman Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında doğal afetlere maruz kalan ormanlık alanların statülerinin korunarak bu alanların imara açılamaması ve başka kişilere devredilmesinin önlenmesi amaçlanıyor. 

Buca'da 'İmar barışı' fırsatçıları ormanlık araziyi satılığa çıkardı!

İzmir'in Buca Kırıklar’da 50 dönümlük arazi üzerine kurulmuş, içerisinde villa ve çiftlik evinin de olduğu 13 yapı yıkıldı. Havadan ve karadan görüntülerle tespit edilen kaçak yapıların yıkımında, bir fırsatçının hazine arazisinde yer alan ormanlık alana “satılık” ilanı koyması tepki çekti.

Endüstriyel ormanlık alanların artırılması TBMM'de!

Ülkemizdeki endüstriyel ormanlık alanların artırılması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Büyükçekmece Kumburgaz imar planı tadilatı askıda!

Büyükçekmece İlçesi, Kumburgaz Mahallesi, 167, 168, 169, 170, 1120 parseller ve 1121, 771 parsellerin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıktı.

ormanlık alanlarına imar planı Haberi

ormanlık alanlarına imar planı

Ormanlık alanlarda verilecek izinler hakkında yönetmelik!

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Orman Kanunu’nun 16, 17/3 ve 18. maddelerinin uygulanmasına ilişkin yönetmelikler gereğince, ormanlık alanlarda petrol ve doğalgaz boru hattı, enerji üretim santralleri, petrol ve doğalgaz arama tesislerinin kurulmasına izin verilecek.


Ayrıca, haberleşme tesisleri, işletilme ve yeraltı doğalgaz depolanmasına ilişkin tesisler ile eğitim ve spor tesislerine, yol, liman geri hizmet alanı, havaalanı, demiryolu, teleferik hattı, tünel gibi ulaşım tesislerine izin verilebilecek.


Ormanlık alanlarda verilecek izinler arasında; balık üretim tesislerine, odun kömürü gibi işletilmesinde ağaç kullanılan ocaklara, define aramasına, arkeolojik kazı ve restorasyon yapılması da yer alıyor. 


Buna karşılık, arkeolojik kazı ve restorasyon yapılması için yalnızca Kültür ve Turizm Bakanlığı izin verebilecek.


Ormanlık alanlarda verilecek izinler hakkında yönetmelik tam metni;


Orman Kanununun 16. maddesinin uygulama yönetmeliği!
Orman...