28 / 04 / 2024

Orta Doğu ve Kuzey Afrika altyapı yatırım ihtiyacı

Orta Doğu ve Kuzey Afrika altyapı yatırım ihtiyacı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanı Rona Yırcalı, "300 milyondan fazla Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi insanı, her yıl 100 milyar dolarlık altyapı yatırımına ihtiyaç duyuyor ve bu ihtiyaç artarak devam edecek." dedi.

Türk müteahhitler Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle biliniyor!

Ankara’nın kalbinde yükselen Metafor Ankara projesi ile sektörün güçlü oyuncularından View Yapı’nın yakın zamanda yönetim kurulu başkanı olan Ali İmran Bozdoğan, Türk müteahhitlerin Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle bilindiklerini belirtti ve sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

Karmod'un prefabrik evlerine Orta Doğu ve Arap ülkelerinden yoğun talep!

Dünyanın birçok ülkesinde projeler hayata geçiren Karmod'un prefabrik evleri Orta Doğu ve Arap ülkelerinden de yoğun talep görüyor.

Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Orta Doğu'da yaşanan İsrail ve Hamas arasındaki çatışma altın fiyatlarını arttırdı. Altın son 7 ayın en kazançlı haftasını yaşıyor.  Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Orta Doğu’nun 2,5 trilyon dolarlık ekonomik gücü BRICS grubuna geçti!

Suudi Arabistan, İran, BAE ve Mısır gibi Orta Doğu'nun en büyük ekonomilerine sahip ülkelerinin BRICS'e üye olmasının dünyada enerjinin öneminin arttığı bir dönemde blokun siyasi ve ekonomik gücünü artırabileceği belirtiliyor.

Ortadoğu ve Körfez ülkelerine 34,2 milyar dolarlık ihracat!

Türkiye'nin geçen yıl Orta Doğu ve Körfez ülkelerine gerçekleştirdiği ihracat, yüzde 17,8 artarak 34,2 milyar doları buldu.

Doğuş ve Koç’tan piyasaları hareketlendiren hamleler

Koç Holding, Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı, sahip olduğu Koç Holding hissesinin oranını artırdı. Piyasaları hareketlendiren bir hamle de Doğuş Otomotiv 140 liradan hesaplanmak üzere ortalama 515 bin adet hisseyi sattı.

Migros'ta Çaykur, Doğuş ve Karali çaya yüzde 30'a varan indirim! 30 eylül 2022 fiyat listesi

Migros Market çay ürünlerinin kampanyasını duyurdu. Migros'ta Çaykur, Doğuş ve Karali çaya yüzde 30'a varan indirim fırsatı tüketiciye sunuldu. Peki Migros'ta çay fiyatları ne kadar kaç TL? İşte fiyat listesi...

Türkiye'nin gururu Trendyol, Avrupa'nın ve Orta Doğu'nun yıldızı olma yolunda!

Gelecek senelerde de Türkiye'nin ihracatta ve teknolojide gururu olmaya devam etmek isteyen Trendyol: "Amacımız önümüzdeki 5 yıl içinde Avrupa'nın ve Orta Doğu'nun en büyük,gelişen e-ticaret şirketi olmak.". İşte haberin devamı...

TOKİ Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki projeler için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Türk müteahhitler için pandemiye aşı olacak pazar Orta Doğu ve Afrika'da!

Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından, 2021'in ilk İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nu yayınlandı. Raporda, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde 2021 yılı ve sonrası için bilinen ve planlanan 5,4 trilyon dolar büyüklüğünde projenin olduğu vurgulandı.

Orka Holding, Avrupa ve Orta Doğu’da 8 yeni mağaza açacak!

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu yaptığı açıklamada yurt dışında anlaşmaları tamamlanan Avrupa ve Orta Doğu’daki 6 farklı ülkede 8 yeni mağaza açacaklarını söyledi.

10 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yapılan yatırımlar TBMM'de!

2009-2019 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı illere Bakanlıkça yapılan yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Samsun'da raylı sistem doğu ve batı yönlerinde uzatılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, raylı sistem ile ilgili özellikle Atakum ilçesini ikiye böldüğünü belirtti. Demir raylı sistemin doğu ve batı yönünde uzatılacağını da duyurdu...

Orta Doğu ve Kuzey Afrika altyapı yatırım ihtiyacı Haberi

Orta Doğu ve Kuzey Afrika altyapı yatırım ihtiyacı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanı Rona Yırcalı, "300 milyondan fazla Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi insanı, her yıl 100 milyar dolarlık altyapı yatırımına ihtiyaç duyuyor ve bu ihtiyaç artarak devam edecek." dedi.


Yırcalı, DEİK ev sahipliğinde Lübnanlı inşaat yatırımcılarının katılımıyla düzenlenen "Türkiye-Lübnan: İnşaat, Altyapı, Enerji Sektörlerinde Afrika, Orta Doğu Bölgesi, Rusya, Türkiye ve BDT Ülkelerinde İşbirliği” başlıklı toplantının açılışındaki konuşmasında, ilkini Beyrut’ta düzenledikleri bu toplantının yeni somut projeleri beraberinde getirmesi ve Türkiye-Lübnan arasındaki kadim dostluğun verimli işbirliklerine dönüşmesi temennisinde bulundu.


Yeniden şekillenen küresel düzen içinde Türkiye ve Lübnanlı iş adamları olarak geçmişin acılarına değil yarının umutlarına bakarak, ortak bir geleceğe doğru yürümek zorunda olduklarını dile getiren Yırcalı, "Türkiye ve Lübnan bu bölgede doğal kaynaklara bağlı olmadan...